To normalne?? |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz116
Imię: Łukasz
Wiek: 19 Dołączył: 13 Lut 2021 Posty: 11 Skąd: Wojciechów
|
Wysłany: 2021-05-05, 11:42 To normalne??
|
|
|
Witam,
W ostatnich dniach pierwszy raz udało mi się przeprowadzić udane tarło. Ryby podchodziły do tarło już ósmy raz w akwa ogólnym, średnio raz na tydzień, kilka razy były przecinki. W zeszłym tygodniu spróbowałem przenieść parkę z już wyklutymi przecinkami do jedynego dostępnego zbiornika który stał pusty (Kórnik 64l) i o dziwo po powrocie z weekendu majowego w poniedziałek ( przenosiny w czwartek) zastałem około 40-50 rybek siedzących na starych (super euforia bo próbowałem tak z innymi parkami i się nie udawało). Dzisiaj mija szósta doba od wyklucza. I ok, nie ma w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, że wczoraj po południu (4 dni od wyklucia) stare podeszły do tarła w tym zbiorniku z maluchami. Czy to normalne? Nie słyszałem o takim przypadku szczerze. Niestety zdjęć nie umiem dołączyć, są za dużym plikiem, wyskakuje że maksymalny to 512 kb. |
|
|
|
|
nowykristof
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2021-05-06, 09:19
|
|
|
Był już taki temat omawiany. Jak para stwierdzi, że to co ma jest niewystarczające, to robi dokładkę. Tylko się cieszyć, że taka obrotna. |
|
|
|
|
bosman213
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2021-05-06, 22:44 Re: To normalne??
|
|
|
Łukasz116 napisał/a: | ...Niestety zdjęć nie umiem dołączyć, są za dużym plikiem, wyskakuje że maksymalny to 512 kb. | trzeba zmniejszyć jakość/rozmiar zdjęcia tak by zajmowało 512 kb i wrzucasz. Chętnie by my zobaczyli co tam Twoje za dogrywkę robią 60l to dość małe akwarium w sumie się dziwię, że ich w takim stres nie dopadł i że podeszły do tarła muszą być zdeterminowane. |
_________________ "Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie"
Albert Einstein |
|
|
|
|
Łukasz116
Imię: Łukasz
Wiek: 19 Dołączył: 13 Lut 2021 Posty: 11 Skąd: Wojciechów
|
Wysłany: 2021-05-07, 07:54
|
|
|
Ikry już nie ma ;). Wydaje mi się teraz, że to tylko samica składała, a samiec w ogóle nie zapładniał. |
|
|
|
|
|