klopocik z okiem młodego |
Autor |
Wiadomość |
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-28, 13:39
|
|
|
Pewnie tak ale zrobiłem jak zrobiłem teraz wiem przynajmniej ile moge spokojnie do zbiornika lać i nie będzie kichy. |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-31, 13:01
|
|
|
Poprzedniej widać że przeszło,atu jak grom z jasnego nieba następna
kilka zdjęć bo już zgłupiałem
ph 6,5.
i jeszcze kilka ze starej zabawki pow. x 100 robione aparatem przystawionym do okulara, znalazłem cuś w swieżych odchodach z pod ryby.
Nie wiem czy te zdjęcia do czegoś się nadają bo sprzęt przedpotopowy (Mikroskop)
Nie widać żeby coś się ruszało.
Filmu z tego to chyba nie da rady bo łapa się trzęsie. |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-31, 13:40
|
|
|
Niestety i odchody przed chwilą u innej są ciemne przeplatane z białymi ciągnącymi się glutami;
tak więc; oczy,lekko przekrwione nozdrza ,odchody ,.
Jedyny dobry narazie objaw to ciągle głodne. |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-01-31, 14:25
|
|
|
Jak karmisz tym co na pierwszej stronie to może w sercach jest tłuszczyk a indycze małe i jak nie obierzesz to może być nie strawione. Jak popatrzysz na zdjęcia i się NIC nie rusza to się ciesz. A jak zobaczysz tam kulki różnego kształtu owalne i połyskliwe to właśnie jest tłuszczyk niestrawiony. Mało karmisz to i tłuszcz muszą zjadać z głodu Na zdjęciach nawet szpinaku nie widać
Ile czego jest w czym:
serca wolowe +inycze w sumie 1kg+vibovit 4-5 saszetek + wit E +szpiak
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-31, 14:44
|
|
|
serca wołowe 0,5kg + serca indycze 0,5kg szpinak 250gr. + vib.+ wit e,wszystko w/g twojego Adam przepisu, ostatnio jakieś 3 dni dodałem mix grubiej zmielony na bazie j/w +czosnek .
Na początku jak ryby przyjechały od Ciebie nie chciały go jeść a teraz jak podrosły to łapią te największe kawałki może to jet to
Tylko te oczy dalej amoniak
Wczoraj podniosłem im temperature do 32* może dlatego dzisiaj tak sra takimi dziwnie na przemian ciemymi z glutami - Niestrawność ? mięso na pewno bez żyłek chociaż na 100% łapy uciąć nie dam. |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-01-31, 15:36
|
|
|
Czekaj co się stanie. Jak zaczną wszystko trawić to powinno zniknąć. Co do czosnku to w jelitach ryby są bakterie które jak i u nas muszą być. Czosnek też wspomaga metabolizm tłuszczów w jelitach. Te nigdy nie widziały czosnku. Zrób eksperyment: daj im mix bez czosnku jak wcześniej mielony drobno. Tu też mógł czosnek strawić tłuszcz co ryba w sobie miała.
Zobaczysz co i jak.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-01, 12:48
|
|
|
Dzięki Adam wszystko wróciło do normy, oczka w porządku ani śladu po stanie wczorajszym, sraczka już normalna ,może temperatura przyśpieszyła powrót do normalności.
Grunt to spokój i pomoc bardziej doświadczonych w materii |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-04, 13:45
|
|
|
Wszystko nadal ok, tylko zaczeły się nawzajem przeganiać od żarcia i naparzać ogólnie.
niszczą sobie przy tym płetwy ogonowe Gady. |
|
|
|
|
|