DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     


Poprzedni temat «» Następny temat
klopocik z okiem młodego
Autor Wiadomość
darek-J
[Usunięty]

Wysłany: 2013-01-28, 13:39   

Pewnie tak ale zrobiłem jak zrobiłem teraz wiem przynajmniej ile moge spokojnie do zbiornika lać i nie będzie kichy. ;-)
 
 
darek-J
[Usunięty]

Wysłany: 2013-01-31, 13:01   

Poprzedniej widać że przeszło,atu jak grom z jasnego nieba następna :evil:

kilka zdjęć bo już zgłupiałem
ph 6,5.

i jeszcze kilka ze starej zabawki pow. x 100 robione aparatem przystawionym do okulara, znalazłem cuś w swieżych odchodach z pod ryby.

Nie wiem czy te zdjęcia do czegoś się nadają bo sprzęt przedpotopowy (Mikroskop)
Nie widać żeby coś się ruszało.
Filmu z tego to chyba nie da rady bo łapa się trzęsie.
 
 
darek-J
[Usunięty]

Wysłany: 2013-01-31, 13:40   

Niestety i odchody przed chwilą u innej są ciemne przeplatane z białymi ciągnącymi się glutami;

tak więc; oczy,lekko przekrwione nozdrza ,odchody ,.
Jedyny dobry narazie objaw to ciągle głodne.
 
 
adamn 



Imię: Adam
Pomógł: 66 razy
Wiek: 66
Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 7466
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-01-31, 14:25   

Jak karmisz tym co na pierwszej stronie to może w sercach jest tłuszczyk a indycze małe i jak nie obierzesz to może być nie strawione. Jak popatrzysz na zdjęcia i się NIC nie rusza to się ciesz. A jak zobaczysz tam kulki różnego kształtu owalne i połyskliwe to właśnie jest tłuszczyk niestrawiony. Mało karmisz to i tłuszcz muszą zjadać z głodu ;-) Na zdjęciach nawet szpinaku nie widać

Ile czego jest w czym:
serca wolowe +inycze w sumie 1kg+vibovit 4-5 saszetek + wit E +szpiak
Adam
_________________
"Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 
 
darek-J
[Usunięty]

Wysłany: 2013-01-31, 14:44   

serca wołowe 0,5kg + serca indycze 0,5kg szpinak 250gr. + vib.+ wit e,wszystko w/g twojego Adam przepisu, ostatnio jakieś 3 dni dodałem mix grubiej zmielony na bazie j/w +czosnek .
Na początku jak ryby przyjechały od Ciebie nie chciały go jeść a teraz jak podrosły to łapią te największe kawałki może to jet to :?:
Tylko te oczy dalej amoniak :?:
Wczoraj podniosłem im temperature do 32* może dlatego dzisiaj tak sra takimi dziwnie na przemian ciemymi z glutami - Niestrawność ? mięso na pewno bez żyłek chociaż na 100% łapy uciąć nie dam.
 
 
adamn 



Imię: Adam
Pomógł: 66 razy
Wiek: 66
Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 7466
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-01-31, 15:36   

Czekaj co się stanie. Jak zaczną wszystko trawić to powinno zniknąć. Co do czosnku to w jelitach ryby są bakterie które jak i u nas muszą być. Czosnek też wspomaga metabolizm tłuszczów w jelitach. Te nigdy nie widziały czosnku. Zrób eksperyment: daj im mix bez czosnku jak wcześniej mielony drobno. Tu też mógł czosnek strawić tłuszcz co ryba w sobie miała.
Zobaczysz co i jak.
Adam
_________________
"Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 
 
darek-J
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-01, 12:48   

Dzięki Adam wszystko wróciło do normy, oczka w porządku ani śladu po stanie wczorajszym, sraczka już normalna ,może temperatura przyśpieszyła powrót do normalności.
Grunt to spokój i pomoc bardziej doświadczonych w materii :-)
 
 
darek-J
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-04, 13:45   

Wszystko nadal ok, tylko zaczeły się nawzajem przeganiać od żarcia i naparzać ogólnie.
niszczą sobie przy tym płetwy ogonowe Gady.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  


     DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach     
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group :: c3s Theme © Zarron Media :: modified by Gilu & Vision
Edycja, modyfikacje i poprawki: TIserwis.pl







Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9