Moje klepisko, gdzie nie tylko dyskowce są interesujące |
Autor |
Wiadomość |
kowalajnen1982
Imię: slawek
Wiek: 42 Dołączył: 04 Sty 2014 Posty: 254 Skąd: szczecinek
|
Wysłany: 2017-01-02, 16:48
|
|
|
Staram się budować zgodnie z projektem . jeszcze muszę tylko pamiętać o wzmocnieniu zbrojeniem posadzki w salonie w miejscu gdzie kiedyś bedą pływać adamowe ryby |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2017-08-25, 09:35
|
|
|
trochę nowości starych ale na czasie.
W tym roku nie mogłem zlokalizować ani jednej rzekotki. Słyszałem głosy ale gdzie to inna bajka. Bo jak zlokalizować kilkucentymetrowego płaza w kolorze tła? Przylatywały dzięcioły i drozdy oraz wskakiwały na drzewa wiewiórki no i motyle na gruszy. Rzekotki ani jednej. Ale wczoraj się sprawa wyjaśniła co pokazuję poniżej. Nie jedna a kilka na metrze kwadratowym. Dodam ze jest to chroniony u mnie gatunek i ma specjalne przywileje.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Duduś
Duduś
Imię: Tadeusz
Pomógł: 2 razy Wiek: 70 Dołączył: 27 Mar 2015 Posty: 876 Skąd: Rawicz
|
Wysłany: 2017-08-25, 10:08
|
|
|
No widzisz jakie to "bestyjki" i bądz tu mądry i znajdz je jak tak się potrafią zlać z tłem
i co podjadają malinki? |
_________________ Duduś |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2017-08-28, 05:59
|
|
|
Maliny to nie. Raczej rosę z malin zlizują czy polują na owady lubiące słodkości.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Duduś
Duduś
Imię: Tadeusz
Pomógł: 2 razy Wiek: 70 Dołączył: 27 Mar 2015 Posty: 876 Skąd: Rawicz
|
Wysłany: 2017-08-28, 13:08
|
|
|
Cóż ja nie francuz więc za bardzo na żabach się nie znam
fajne próbowałeś je z rożna? |
_________________ Duduś |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2017-08-29, 08:40
|
|
|
U mnie rzekotki mają przywileje i pająki pod pysk dostają. Wczoraj kolejne wytropiłem w tym dorodnego samca. Gdyby się nie odezwał to bym go nie obaczył. Zdjęcia niżej. Widać też jak żaby regulują ciepłotę ciała. No i wczoraj jeszcze tak z 10 metrów od siebie widziałem śmigającą sarnę za płotem ale była za szybka by zrobić zdjęcie.
Adam |
|
|
|
|
|
|