leczenie robali w kolejnej odsłonie. |
Autor |
Wiadomość |
Dzwieku [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-26, 20:28
|
|
|
a co to tam się rusza?? 1.00 do końca |
|
|
|
|
jurasiga
Imię: JURAS
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 1682 Skąd: Turek
|
Wysłany: 2013-03-26, 21:04
|
|
|
Dzwieku napisał/a: | a co to tam się rusza?? 1.00 do końca |
Zgaduj zgadula co ma czarne cętki i się rusza ?? |
_________________ Pozdrawiam Juras |
|
|
|
|
Ĺukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-26, 23:13
|
|
|
Dzwieku napisał/a: | a co to tam się rusza?? 1.00 do końca |
D. vastator |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-03-27, 10:59
|
|
|
Ĺukasz napisał/a: |
D. vastator |
a czemu jak raz ten a nie jakikolwiek inny?
Ja nigdy nawet nie próbowałem pisać co za a tu takie oko
przywra to przywra i nie trzeba rentgena mieć w oku. Stąd się biorą przekłamania
Adam. Do tego Juras biega jak poparzony i świeci po oczach i dokładnie nie widać bo przyciemnienia nie używa. A może to trzeci z kolekcji przywr. Juras widziałeś kiedyś jaja na niteczkach w skrzelach?
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Klayman [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-27, 11:13
|
|
|
Juras, czy masz na nazwisko Hitchcock? Tak podbudowałeś napięcie tym filmem a tu ... na koniec maleństwo i to ostatnie 4 sekundy hehe
Przywra to przywra - póki co nie ma znaczenia jaka bo wszystkie raczej leczymy tak samo (w sumie ich nie leczymy, je zabijamy - język polski trudna język )
Juras, pofilmuj ją spokojnie i wtedy zobaczy się co to za dziad. |
|
|
|
|
Ĺukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-27, 11:51
|
|
|
adamn napisał/a: | Ĺukasz napisał/a: |
D. vastator |
a czemu jak raz ten a nie jakikolwiek inny?
Ja nigdy nawet nie próbowałem pisać co za a tu takie oko
|
Chciałem się pochwalić, że wiem jak brzmi łacińska nazwa daktylogyrusa - Dactylogyrus vastator |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-03-27, 12:33
|
|
|
to tylko jeden z wielu. A każdy może być na rybie. Do tego importy ryb z Azji i odłowu i mezalians jakich mało. Część ma nazwy od tego na jakiej rybie żyje. Różnica to dobry bardzo mikroskop i budowa elementów szkieletowych i aparatu czepnego. Dla każdego z nas niewyobrażalna.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
jurasiga
|
Wysłany: 2013-03-27, 16:03
|
|
|
A czym Wy sie tak ekscytujecie Ryby leczone na przywry aniprazolem z dokładnościa jak w przepisie, może i jakaś została ja tylko wstawiłem film jak to wygląda po leczeniu a wy halo robicie . Teraz będę sie ograniczał do czytania bo tylko 3-4 osoby umieją coś mi doradzić a każdy inny czyta i krytykuje jak by u nich w akwariach super rybska zdrowe były .
adamn napisał/a: | Do tego Juras biega jak poparzony i świeci po oczach i dokładnie nie widać bo przyciemnienia nie używa. A może to trzeci z kolekcji przywr. Juras widziałeś kiedyś jaja na niteczkach w skrzelach? |
Chciałem pokazać co widać na całym wycinku jaki pobrałem i niestety znalazłem tylko jedno ruszające sie stworzenie a nie trzy Do tego wszystkiego nic więcej nie widzicie na tym filmie tak ?
Adam nie nie widziałem jaj na niteczkach .
Skora dalej zamierzacie sie wdrążać co widziałem lub jak nakręciłem film to darujcie sobie albo ktoś powie co jeszcze widać albo zbędna dyskusja . |
|
|
|
|
Ĺukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-27, 17:00
|
|
|
Co Ty się Juras wściekasz? Nikt tutaj nic nie skrytykował jeszcze
Luźna ł...i koko dżambo.
Na filmie jeszcze bakterie ze śluzem, ale to już chyba wiesz od dawna. |
|
|
|
|
weider [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-27, 17:06
|
|
|
jurasiga napisał/a: | Teraz będę sie ograniczał do czytania bo tylko 3-4 osoby umieją coś mi doradzić a każdy inny czyta i krytykuje jak by u nich w akwariach super rybska zdrowe były . |
Juras ... tylko...?, mi by starczyła jedna, z resztą przecież doskonale wiesz kogo masz słuchać, i szczerzę wątpię że wolałbyś czytać rady na innym forum , jak myślisz?, zgodzisz się ze mną?.
Spoko, pan ryba być zdrowa ma . |
|
|
|
|
Ĺukasz [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-27, 17:08
|
|
|
weider napisał/a: | jurasiga napisał/a: | Teraz będę sie ograniczał do czytania bo tylko 3-4 osoby umieją coś mi doradzić a każdy inny czyta i krytykuje jak by u nich w akwariach super rybska zdrowe były . |
Juras ... tylko...?, mi by starczyła jedna, z resztą przecież doskonale wiesz kogo masz słuchać, i szczerzę wątpię że wolałbyś czytać rady na innym forum , jak myślisz?, zgodzisz się ze mną?.
Spoko, pan ryba być zdrowa ma . |
Coś za coś |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-03-28, 07:45
|
|
|
Juras a może nowy wątek
Kurcze ktoś na FORUM jakiś czas temu pisał o jajach na nitkach w skrzelach i miał podesłać materiał i do dziś nie mam. A to taki ładny ciekawy robaczek.
Adam |
|
|
|
|
|
jurasiga
|
Wysłany: 2013-03-28, 15:47
|
|
|
Adam nie kumam tego
adamn napisał/a: | Juras a może nowy wątek
Kurcze ktoś na FORUM jakiś czas temu pisał o jajach na nitkach w skrzelach i miał podesłać materiał i do dziś nie mam. A to taki ładny ciekawy robaczek.
Adam |
Wątku juz żadnego nowego nie będzie a i wytłumacz proszę o co chodzi z tymi jajami na nitkach może czegoś nie pamiętam |
|
|
|
|
marzenas
Imię: Ida
|
Wysłany: 2013-05-13, 18:55
|
|
|
rakoczybartek napisał/a: | Witam, wczoraj ryby kąpały się w pratelu, w wodzie po 5 h było pełno białych farfrocli, które pływały w toni, leżały na dnie i obsiadły na rybach.
Widać rybom jest jakby lepiej, oddychają spokojniej, pływają ochoczo, oby się udało... |
Ile tego pratelu dałeś na ile litrów wody - przypomnij proszę, bo forum zablokowane a ja mam po 2 miesiącach nawrót przywr i nie pamiętam ile leku!! help |
_________________ marzenas |
|
|
|
|
grigor
Imię: Grzegorz
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 83 Skąd: Wola Radziszowska
|
Wysłany: 2013-05-14, 09:17
|
|