leczenie paletek i kwarantanna |
Autor |
Wiadomość |
piotrek123
Imię: piotrek
|
Wysłany: 2012-12-19, 17:42 leczenie paletek i kwarantanna
|
|
|
Przedstawiam moje chore paletki i proszę o diagnozę oraz przedstawienie wszystkich metod leczenia z opisem jaki lek na jaką chorobę to tak w celach naukowych a w przyszłości planuję zakup mikroskopu.
Przedstawiam akwarium dekoracyjne w którym będę robił restart. Mam pytanie jak odkazić akwarium,rośliny i ryby które w nim były.Akwarium będzie startować na nowym podłożu . Pozdrawiam!
|
Ostatnio zmieniony przez piotrek123 2012-12-19, 17:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
plakat
Imię: Artur
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Lis 2012 Posty: 126 Skąd: St. Albans
|
|
|
|
|
michal.l
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 578 Skąd: myślenice (małopolskie)
|
Wysłany: 2012-12-19, 17:45
|
|
|
Piotrek poczytaj forum chyba nie myślisz że dostaniesz takiego gotowca na rękę ,a szablon a reszta gdzie ? no i bez mikroskopu też się pewnie nie obejdzie |
_________________ sorry taki mamy klimat |
|
|
|
|
piotrek123
|
Wysłany: 2012-12-19, 17:56
|
|
|
michal.l napisał/a: | Piotrek poczytaj forum chyba nie myślisz że dostaniesz takiego gotowca na rękę ,a szablon a reszta gdzie ? no i bez mikroskopu też się pewnie nie obejdzie | Te posty piszę po rozmowie i uzgodnieniu tego z Adamem . |
|
|
|
|
michal.l
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 578 Skąd: myślenice (małopolskie)
|
Wysłany: 2012-12-19, 18:00
|
|
|
Bardzo dobrze że piszesz admin na pewno będzie chciał pomóc ale po coś np ten szablon powstał nikt tu nie jest jakimś jasnowidzem no chyba że się mylę hehe więc według wskazówek czyń swą powinność |
_________________ sorry taki mamy klimat |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2012-12-19, 19:56
|
|
|
kurne szkoda tego zbiornika. Ryby masz jakie masz to Ci mówiłem i możesz na nich ćwiczyć leczenie. Leczenie będzie skuteczne gdy będą jadły ja smoki a odchody będą czarne i zbite.
Mikroskop to podstawa i orłami te ryby już nie będą.
Jak leczyć masz tu
http://discusforum.adamn.pl/viewtopic.php?t=52
z tego co mówiłeś to była już temperatura a teraz wiadro i kąpiel jak przepisy z linka a potem powtórka.
Jak robić restart to tu
http://discusforum.adamn....php?p=2338#2338
ale ja bym zbiornika nie ruszał. Wszystkie żywe stworzenia do innego. Zbiornik cały bez ryb i potraktować - 14 tabletek aniprazolu roztarte w wypływie z filtra przez 7 dni. Filtry mają chodzić. Potem czyszczenie filtrów i podmiana wody ile się da.
No i MIKROSKOP by się zdał.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
plakat
Imię: Artur
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Lis 2012 Posty: 126 Skąd: St. Albans
|
Wysłany: 2012-12-19, 21:16
|
|
|
Jedno mnie zastanawia. Skąd się takie ryby biorą, kto je na rynek wprowadza? |
|
|
|
|
piotrek123
|
Wysłany: 2012-12-30, 22:53
|
|
|
Witam ponownie ! Chciałem w skrócie pochwalić się efektem leczenia wyżej opisanych paletek. Leczenie przeprowadziłem osiem dni temu przepisem Adama nr. 2 na płazińce lekiem o nazwie OPTIVERMIN który skład ma identyczny jak aniprazol. Po przeprowadzonym leczeniu dokładnie według przepisu ryby przez dwa dni wykazywały lekki stres i dlatego przykryłem akwarium . Po dwóch dniach ryby zaczęly szukać jedzenia .Karmiłem je małymi porcjami artemi i granulatem . Powoli jadły i zaczęły "robić na czarno". Dzisiaj powtórka kąpieli w wiaderku .Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
|