DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     

Poprzedni temat «» Następny temat
leczenie paletek i kwarantanna
Autor Wiadomość
piotrek123 

Imię: piotrek
Wysłany: 2012-12-19, 17:42   leczenie paletek i kwarantanna

Przedstawiam moje chore paletki i proszę o diagnozę oraz przedstawienie wszystkich metod leczenia z opisem jaki lek na jaką chorobę to tak w celach naukowych a w przyszłości planuję zakup mikroskopu.

Przedstawiam akwarium dekoracyjne w którym będę robił restart. Mam pytanie jak odkazić akwarium,rośliny i ryby które w nim były.Akwarium będzie startować na nowym podłożu . Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniony przez piotrek123 2012-12-19, 17:53, w całości zmieniany 1 raz  

plakat 

Imię: Artur
Wysłany: 2012-12-19, 17:45   

Zastosuj się do tego:

http://www.discusforum.adamn.pl/viewtopic.php?t=9

michal.l 

Imię: Michał
Wysłany: 2012-12-19, 17:45   

Piotrek poczytaj forum ;-) chyba nie myślisz że dostaniesz takiego gotowca na rękę ,a szablon a reszta gdzie ? no i bez mikroskopu też się pewnie nie obejdzie

piotrek123 

Wysłany: 2012-12-19, 17:56   

michal.l napisał/a:
Piotrek poczytaj forum ;-) chyba nie myślisz że dostaniesz takiego gotowca na rękę ,a szablon a reszta gdzie ? no i bez mikroskopu też się pewnie nie obejdzie
Te posty piszę po rozmowie i uzgodnieniu tego z Adamem .

michal.l 

Imię: Michał
Wysłany: 2012-12-19, 18:00   

Bardzo dobrze że piszesz admin na pewno będzie chciał pomóc ale po coś np ten szablon powstał ;-) nikt tu nie jest jakimś jasnowidzem no chyba że się mylę hehe więc według wskazówek czyń swą powinność

adamn 

Imię: Adam
Wysłany: 2012-12-19, 19:56   

:shock:
kurne szkoda tego zbiornika. Ryby masz jakie masz to Ci mówiłem i możesz na nich ćwiczyć leczenie. Leczenie będzie skuteczne gdy będą jadły ja smoki a odchody będą czarne i zbite.
Mikroskop to podstawa i orłami te ryby już nie będą.
Jak leczyć masz tu
http://discusforum.adamn.pl/viewtopic.php?t=52
z tego co mówiłeś to była już temperatura a teraz wiadro i kąpiel jak przepisy z linka a potem powtórka.
Jak robić restart to tu
http://discusforum.adamn....php?p=2338#2338

ale ja bym zbiornika nie ruszał. Wszystkie żywe stworzenia do innego. Zbiornik cały bez ryb i potraktować - 14 tabletek aniprazolu roztarte w wypływie z filtra przez 7 dni. Filtry mają chodzić. Potem czyszczenie filtrów i podmiana wody ile się da.
No i MIKROSKOP by się zdał.
Adam

plakat 

Imię: Artur
Wysłany: 2012-12-19, 21:16   

Jedno mnie zastanawia. Skąd się takie ryby biorą, kto je na rynek wprowadza?

piotrek123 

Wysłany: 2012-12-30, 22:53   

Witam ponownie ! Chciałem w skrócie pochwalić się efektem leczenia wyżej opisanych paletek. Leczenie przeprowadziłem osiem dni temu przepisem Adama nr. 2 na płazińce lekiem o nazwie OPTIVERMIN który skład ma identyczny jak aniprazol. Po przeprowadzonym leczeniu dokładnie według przepisu ryby przez dwa dni wykazywały lekki stres i dlatego przykryłem akwarium . Po dwóch dniach ryby zaczęly szukać jedzenia .Karmiłem je małymi porcjami artemi i granulatem . Powoli jadły i zaczęły "robić na czarno". Dzisiaj powtórka kąpieli w wiaderku .Pozdrawiam !

Odpowiedz do tematu