wiercenie otworu w akwarium |
Autor |
Wiadomość |
amba
Imię: jarek
|
Wysłany: 2016-03-10, 18:19 wiercenie otworu w akwarium
|
|
|
Potrzebuję wywiercić otwór o średnicy około 4 cm w sumie ,grubość szkła 8 mm pytałem u miejscowych szklarzy ale żaden nie chce się podjąć wiercenia w akwarium. Wywierać ale w szybie płaskiej a w sklejonym akwarium mówią że nie ma możliwości. Czy ktoś z was próbował samemu wywiercić , bo widziałem filmiki że ktoś wiercił w szybie a w akwarium ? |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2016-03-10, 18:47
|
|
|
masz
google
wpisujesz
wiercenie otworów w szkle
czytasz
zaczynasz szkolenie
wiercisz
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
amba
Imię: jarek
|
Wysłany: 2016-03-21, 23:01
|
|
|
No cóż poczytałem i zrobiłem, myślałem że ktoś z forumowiczów opisze swoje doświadczenia, ale cóż ja ze względu na małą dostępność wierteł do szkła w moim mieście (zamawiać w sieci nie chciałem) zdecydowałem się na zakup taniego brzeszczotu wolframowego za 8 zł i ciołem prostokąt od góry akwarium po czym nakleiłem na ten wycięty prostokąt plexe i w niej wywierciłem otwór na rure. Mogłem sobie pozwolić na taki manewr bo ciołem w sumpie który będzie na strychu co nie zmienia faktu że sposób tani i prosty do wykonania. |
|
|
|
|
|