Leczenie |
Autor |
Wiadomość |
krzycho-discus
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2014-03-09, 09:44 Leczenie
|
|
|
Witam wszystkich z uwagi na to ze mało pisze na forum dzisiaj chciał bym opisać leczenie moich ryb.
Jakieś 2 tygodnie temu moje rybki przestały jeść wiec wiadomo coś nie tak wpadł kolega z mikroskopem a tam wiciowce i nicieni.
Wiec zorganizowałem 2 zbiorniki 60 l sterylny by do niego wpuścić drobnice tzn. kiryski, neonki, glonojady i 120 l na paletki.
Wczoraj przystąpiłem do leczenia zakupiłem cestal plus woda przygotowana jak w przepisach Adama i kąpiel 6 godzin w jednym wiaderku paletki, w drugim drobnica. potem do zbiorników sterylnych i tam sobie teraz siedzą bo po 8 dniach chce powtórzyć kąpiel.
Zbiornik ogólny częściowy restart. Wylałem wszystka wodę i wraz z woda odessałem część piasku nie wszytki ponieważ nie chciałem wyrywać roślin. Cały osprzet trafił do wiader gdzie został zalany wrzątkiem w taki sam sposób cały filtr kubełkowy został zdezynfekowany.
W akwarium zostały tylko część piasku roślinki i szkło to nie zostało zdezynfekowane.
Zalałem akwarium świeża woda do środka włożyłem tylko filtr wewnętrzny aqa szut 700 aby troszkę mieszał woda i wlałem 120 ml levamolu za 2 dni znów wleje taka dawkę i po 8 dniach powtórzę. Filtr zewnętrzny nie włączony czeka aż woda będzie bez żadnego syfu.
Proszę o opinie czy w taki sposób pozbędę się wszystkich nie potrzebnych pasożytów z ogólnego. |
Ostatnio zmieniony przez krzycho-discus 2014-03-09, 09:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
alegumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-09, 11:09
|
|
|
Krzysztof a w jakim celu dwa te same posty w dwóch działach |
Ostatnio zmieniony przez 2014-03-09, 11:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-03-09, 15:31 Re: Leczenie
|
|
|
krzycho-discus napisał/a: |
Zbiornik ogólny częściowy restart. Wylałem wszystka wodę i wraz z woda odessałem część piasku nie wszytki ponieważ nie chciałem wyrywać roślin. Cały osprzet trafił do wiader gdzie został zalany wrzątkiem w taki sam sposób cały filtr kubełkowy został zdezynfekowany.
W akwarium zostały tylko część piasku roślinki i szkło to nie zostało zdezynfekowane.
Zalałem akwarium świeża woda do środka włożyłem tylko filtr wewnętrzny aqa szut 700 aby troszkę mieszał woda i wlałem 120 ml levamolu za 2 dni znów wleje taka dawkę i po 8 dniach powtórzę. Filtr zewnętrzny nie włączony czeka aż woda będzie bez żadnego syfu.
Proszę o opinie czy w taki sposób pozbędę się wszystkich nie potrzebnych pasożytów z ogólnego. |
Jaki to ma sens?
Nie.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
|
|
DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach |
|
|
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|