Nasze zbiorniki |
Autor |
Wiadomość |
krzycho56
krzycho56
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2013-01-10, 17:31 Nasze zbiorniki
|
|
|
- wielkość zbiornika w litrach: 480l.
- wymiary zbiornika: 1600x50x60
- od kiedy zbiornik funkcjonuje: 12 miesięcy
- sposób przygotowania wody do zbiornika: woda zsieci wodociągowej
- woda i jej parametry: tww (KH), two (GH), pH i ewentualnie wielkość związków azotowych: ph-6,8, NO2-0, NO3-25, GH-14,KH-6
- częstotliwość podmian wody: raz na m-c wymieniam ok.80l.
- rodzaj podłoża z podaniem granulacji orientacyjnej w przypadku żwiru: średni żwir ciemny
- dodatkowe elementy jak korzenie, zamki ceramiczne, okręty podwodne, akropol z marmuru ;) czy też tła wewnętrzne czy skały: jeden korzen imitacja z tworzywa, drugi mały z ceramiki i to wszystko.
- obsada zbiornika, dokładnie ile dyskowców i pozostałych ryb. Samopoczucie ryb i aktywność: 6 szt.dyskowców od 5 cm do 12 cm, 4 kiryski spizowe, 38 neonek czerwonych,dwa glonojady, 4 boje wspaniałe ok.4-6 cm., dwa gurami dwuplamist i to wszystko.
- obsada roślinna i nawożenie (jeśli zbiornik nie jest higieniczny): cztery anubiasy w tym dwa kwitnace, jedna kępa rośliny z długimi liścimi nie znam nazwy. Nawożenie od czasu do czasu nawóz Planta ACTIV STANDARD f-my AQUA BOTANIQUE
- rodzaj filtracji, jaka i ile: Filtr zewnętrzny TETRA TEX1200, wewnętrzny ORCA BF700 z UV-C f-my OLYMPIA
- rodzaj wkładów filtracyjnych:
- ogrzewanie zbiornika szczegółowo: jedna grzałka 300W
- oświetlenie zbiornika, ile i jak długo: 2x58W jedna niebieska przód, druga zielona tył QUASTAR 1500mm,GROLUX 1500mm
- sposób i rodzaj karmienia: przemiennie serca wołowe, płatki Tropikal D-50 Plus, Regular Flakes, D-ALLIO Plus, SUPERVIT mini granulat, WAWER DISC MIX f-my DAJANA
- krótki, w kilku zdaniach, opis powstawania (czas kwarantanny, dojrzewanie): dojrzewanie trzy tygodnie a ryby 3 dyskowce i 2 bocje, dwa glonojady i jeden kirys były w tymm czasie w zbiorniku 120l.
- zdjęcie całego zbiornika: kilka fotek w załaczniku
- film jeśli jest taka możliwość (do 20 sekund): póki co mam słaby aparat
- sukcesy i porażki jakie były ewentualnie do tej pory w zbiorniku: w dokupinych dyskowca stwierdziłem w odchodach jaja nicieni i teraz rozpoczynam walkę z pasożytami. Po lektórze w necie mam mętlik w głowie jakie podjąc właściwe i skuteczne kroki. |
|
|
|
|
michal.l
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 578 Skąd: myślenice (małopolskie)
|
Wysłany: 2013-01-10, 17:38
|
|
|
A gdzie fotki ? |
_________________ sorry taki mamy klimat |
|
|
|
|
Klayman [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-10, 17:40
|
|
|
I zmień wymiary zbiornika albo zastosuj jedną jednostkę ... |
|
|
|
|
Sylwester
Imię: Sylwester
Wiek: 52 Dołączył: 09 Sty 2013 Posty: 189 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 2013-01-11, 16:41
|
|
|
Pokaż jakieś zdjęcia? |
|
|
|
|
krzycho56
krzycho56
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2013-01-12, 13:13
|
|
|
KLAY faktycznie masz rację. W pośpiechu zacząłem podawać w mm a potem przeszedłem na cm. Wymiary prawidłowe 1600x500x600 - dł x szer x wys. Trzy fotki wysłałem do Galerii ale chyba coś zrobiłem nie tak. Ponowię próbę. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Tombo23
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2013-05-03, 17:14
|
|
|
Pochwal się wreszcie Swoim akwarium |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
|
|
DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach |
|
|
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|