Przemyślenia na temat wyboru dyskowców z odłowu |
Autor |
Wiadomość |
Klayman [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-05, 14:53
|
|
|
roh napisał/a: | może kiedy coś naskrobię, ale to mija się z celem |
Przy takim podejściu nigdy się nie dowiem, jak hodować je a kiedyś chciałbym spróbować. Wolałbym uniknąć własnych błędów bo bardzo szkoda mi ryb i stąd się jeszcze na nie niezdecydowałem.
PS z tego co mi wiadomo w Radzyminie "chyba"nie ma zoologicznego więc dzikusów nie można publicznie zobaczyć |
|
|
|
|
Więcek
Pasjonat
Imię: Piotrek
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 346 Skąd: Głogów
|
Wysłany: 2013-03-05, 14:54
|
|
|
Siemka Roman. Ja chętnie bym się dowiedział "gdzie leży prawda". |
_________________ ''Nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem,,
A.Einstein. |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-03-05, 15:09
|
|
|
roh napisał/a: |
Adam jeżeli jesteś zainteresowany Hecklem na twoich warunkach i twoich gabarytów-Heckel blue z Nhamuna 14-16 cm to napisz mi na PW tutaj lub na FB. Będę wracał z rybami z lotniska we Frankfurcie(po prostu koszt transportu tam mam 2300 dolarów niższy) za tydzień z czwartku na piątek. Możemy się gdzieś spotkać, wypić kawę i pogawędzić. Zapłacisz jak za dobre zborze. Dostaniesz rybę, która zacznie jeść następnego dnia po wylądowaniu w twoim baniaku. |
Roman miło, że wpadłeś i przystałeś na mą propozycję sprzed chyba kilku lat. Zasady określone i spotkanie pod drzwiami piwnicy. Potem Cię ugoszczę i będzie za 10 minut wiadomo jakie ryby są dostarczone. Mikroskop czeka. Ryby minimum 16 cm sam wybierzesz a razem przebadamy. Też się dowiesz co sprowadziłeś by jako fachowiec bubla nie wstawić na .. przykładowo KONKURS . Co do wypowiedzi na tym FORUM to Rober miał i ma ja miałem i .. mam a interlokutorzy co propozycje dostali też wszystko wiedzą jak TY.
Telefon chyba znasz i biorę 10 ryb - 16 lib więcej - przez Ciebie wybranych jako znawcy przedmiotu. Potem badanie zdjęcia filmy i sesje co tydzień i za miesiąc małe a wtedy będziesz WIELKI Roman i na dwie zmiany będziesz musiał sprowadzać ryby bo lepszej reklamy niż tu nigdzie nie znajdziesz.
Czekam z utęsknieniem. I przeczytaj jeszcze raz REGULAMIN co by nie było.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
roh
Ryby z Amazonii to moja pasja
Imię: Roman
Pomógł: 2 razy Wiek: 63 Dołączył: 05 Mar 2013 Posty: 500 Skąd: Kętrzyn
|
Wysłany: 2013-03-05, 19:06
|
|
|
Klayman napisał/a: | roh napisał/a: | może kiedy coś naskrobię, ale to mija się z celem |
Przy takim podejściu nigdy się nie dowiem, jak hodować je a kiedyś chciałbym spróbować. Wolałbym uniknąć własnych błędów bo bardzo szkoda mi ryb i stąd się jeszcze na nie niezdecydowałem.
PS z tego co mi wiadomo w Radzyminie "chyba"nie ma zoologicznego więc dzikusów nie można publicznie zobaczyć |
Jeżeli się zdecydujesz napisz na PW. Poprowadzę za rączkę przez pół roku jeżeli zajdzie taka konieczność, ale z reguły klient przestaje się do mnie odzywać po 2-3 tygodniach. Wszystko jest ok nawet po roku. Ja jestem upierdliwy i dzwonię czasami do moich klientów. Oni są mocno zdziwieni, że pamiętam.
Po prostu przekonałem się, że pisanie na forum o swoich doświadczeniach nie ma sensu, ponieważ wcześniej czy później tworzy się akademicka dyskusja, jest masę sprzecznych zdań. Ja mam swój opanowany patent na dzikuski i nie chcę robić nikomu wody z mózgu. Dodam tylko, że moje dzikie ryby żyją po kilka lat w różnych częściach Europy i Polski też i wcale nie będę tego udowadniał. Taki gość co ma nik Deszczowy ma swoim baniaku kilkadziesiąt żarówek i na pewno mieszkają one u niego około 1,5 roku. Zapytajcie człowieka, czy widział u siebie speed dzikusów.
Co do Radzymina - to też jesteś upierdliwy. |
|
|
|
|
roh
|
Wysłany: 2013-03-05, 19:07
|
|
|
Więcek napisał/a: | Siemka Roman. Ja chętnie bym się dowiedział "gdzie leży prawda". |
Jak zwykle po środku |
|
|
|
|
roh
|
Wysłany: 2013-03-05, 19:16
|
|
|
adamn napisał/a: | roh napisał/a: |
Adam jeżeli jesteś zainteresowany Hecklem na twoich warunkach i twoich gabarytów-Heckel blue z Nhamuna 14-16 cm to napisz mi na PW tutaj lub na FB. Będę wracał z rybami z lotniska we Frankfurcie(po prostu koszt transportu tam mam 2300 dolarów niższy) za tydzień z czwartku na piątek. Możemy się gdzieś spotkać, wypić kawę i pogawędzić. Zapłacisz jak za dobre zborze. Dostaniesz rybę, która zacznie jeść następnego dnia po wylądowaniu w twoim baniaku. |
Roman miło, że wpadłeś i przystałeś na mą propozycję sprzed chyba kilku lat. Zasady określone i spotkanie pod drzwiami piwnicy. Potem Cię ugoszczę i będzie za 10 minut wiadomo jakie ryby są dostarczone. Mikroskop czeka. Ryby minimum 16 cm sam wybierzesz a razem przebadamy. Też się dowiesz co sprowadziłeś by jako fachowiec bubla nie wstawić na .. przykładowo KONKURS . Co do wypowiedzi na tym FORUM to Rober miał i ma ja miałem i .. mam a interlokutorzy co propozycje dostali też wszystko wiedzą jak TY.
Telefon chyba znasz i biorę 10 ryb - 16 lib więcej - przez Ciebie wybranych jako znawcy przedmiotu. Potem badanie zdjęcia filmy i sesje co tydzień i za miesiąc małe a wtedy będziesz WIELKI Roman i na dwie zmiany będziesz musiał sprowadzać ryby bo lepszej reklamy niż tu nigdzie nie znajdziesz.
Adamie będę wiózł kilkadziesiąt boxów z rybami. Chyba sam rozumiesz, że Wrocław , mikroskop i inne pierdoły mi zupełnie nie po drodze.
Czekam z utęsknieniem. I przeczytaj jeszcze raz REGULAMIN co by nie było.
Adam |
Przepraszam bardzo często brakuje mi czasu na czytanie regulaminu. Po prostu wal prosto z mostu czego brakuje, albo co nie tak. Naprawię. Za reklamę serdecznie dziękuję. Nie będę o nią zabiegał. Po kilku latach doszedłem do wniosku, że forum to nie miejsce na reklamę |
|
|
|
|
arczi.72
Imię: Artur
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 09 Lut 2013 Posty: 271 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2013-03-05, 19:25
|
|
|
roh napisał/a: | Taki gość co ma nik Deszczowy |
Czy jest to, ta sama osoba, co na Alledrogo "Deszcz na twarzy" ? |
_________________ Pozdrawiam
Artur |
|
|
|
|
roh
|
Wysłany: 2013-03-05, 19:35
|
|
|
arczi.72 napisał/a: | roh napisał/a: | Taki gość co ma nik Deszczowy |
Czy jest to, ta sama osoba, co na Alledrogo "Deszcz na twarzy" ? |
Nie mam pojęcia jego zapytaj, gdzieś go tu widziałem |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-03-05, 20:28
|
|
|
Roman i inni jutro dyskusje co na priva winny się znaleźć wywalę do kosza. Tak pitolić można na innych FORACH tu niestety nie. Chcesz coś z sensem to pisz a pitolić o prowadzeniu za rękę czy privie to skądś to znam. Tu mają być FAKTY. Jak się włazi do kogoś do domu to w pierwszych słowach nie mówi się , że .... patrzaj pierwszy swój post. A co do czytania i czasu to REGULAMIN tu to podstawa. Inne FORA to nie moja sprawa i trzeba zmienić nastawienie. Traktuj to FORUM jak nieodkrytą kartę tak jak ja.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
roh
|
Wysłany: 2013-03-05, 20:42
|
|
|
adamn napisał/a: | Roman i inni jutro dyskusje co na priva winny się znaleźć wywalę do kosza. Tak pitolić można na innych FORACH tu niestety nie. Chcesz coś z sensem to pisz a pitolić o prowadzeniu za rękę czy privie to skądś to znam. Tu mają być FAKTY. Jak się włazi do kogoś do domu to w pierwszych słowach nie mówi się , że .... patrzaj pierwszy swój post. A co do czytania i czasu to REGULAMIN tu to podstawa. Inne FORA to nie moja sprawa i trzeba zmienić nastawienie. Traktuj to FORUM jak nieodkrytą kartę tak jak ja.
Adam |
Pełna zgoda Adam, tylko, że ja kurna trochę niepokorny jestem. Taki typ. Jeżeli o mnie chodzi usuwaj bzdury pisane przeze mnie bez ostrzeżeń. Ja się nie obrażam. Piszę co myślę, nikomu nie ubliżając. Asertywność |
|
|
|
|
chimek
Imię: Krystian
|
|
|
|
|
Klayman [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-05, 22:51
|
|
|
Jeśli miałbym wybierać, nie chcę, żeby tylko do mnie na PW było pisane. Chciałbym, żeby każdy na forum mógł skorzystać z wiedzy, jaką posiadasz. Bardzo mi się podobają rybska Deszczowego, jak dla mnie ideał palety. Może kiedyś ... pozwolę sobie na taki luksus. Póki co ćwiczę na swoich
Podsumowując, prawdziwa cnota krytyki się nie boi, tak więc jak masz wiedzę, napisz, podziel się i broń swojego zdania.
Radzymin ... hmmm że niby ja upierdliwy ? a co? boisz się konkurencji? hehe |
|
|
|
|
gienierator
Imię: Eugeniusz
Pomógł: 4 razy Wiek: 59 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 894 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-03-05, 23:15
|
|
|
chimek napisał/a: | można? można. |
Krystian , nie gorączkuj się , ryby złożyły ikrę i miejmy nadzieję ze coś z tego będzie
ale do mnożenia heckli (udanego) to jeszcze w tym wypadku nie doszło
pozdro... |
|
|
|
|
jab75
Imię: Jacek
Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 548 Skąd: PL
|
Wysłany: 2013-03-06, 11:42
|
|
|
roh napisał/a: | Sie ma wszystkim "znawcom" dzikiego dyskowca. Ileż tu taj bzdur się można naczytać, hohohoho. |
Roman widzę że jesteś fachowcem od dzikusów !!!!!!!!!!!!
Napisz trzy szczegółowe tematy .
Propozycja ;
Jakie robaczki mają dzikie Dyski i jak je leczyć . ( dyski świeżo sprowadzone )
Jak przygotować wodę dla dzikusów do rozmnażania oraz jak wychować maluchy do pierwszego miesiąca .
Trzecia propozycja należy do Ciebie .
Pozdrawiam
Jacek |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-03-06, 12:10
|
|
|
Nie wiem czy wiesz ale złamałeś REGULAMIN tego FORUM. Pokazujesz coś co nie z tego FORUM i o FORUM, gdzie nie ma współpracy. Po co szukać daleko. U nas na FORUM są tacy co mieli tarła HECKLI .. ba nawet małe 3 tygodniowe ale się czaili i dali d.. i nie mają NIC. Dlatego też Krystian czekam 24 godziny na założenie wątku na dowolny temat w przeciwnym razie (jesteś zalogowany i jeszcze ciepły) za świadome łamanie REGULAMINU spotka Cię kara. No ale jak w 24 godziny coś naskrobiesz to nie ma sprawy.
A Ci co mieli wstawiać zdjęcia i film i opis i będzie też bez konsekwencji bo są jescze inne wątki.
Adam |
|
|
|
|
|
|