Uprawa roślin in vitro |
Autor |
Wiadomość |
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-02-24, 10:50
|
|
|
jedyną niską rośliną jest sp.japan , natomiast ta odmiana ponikła rośnie do 20 cm wysokości.
Hydrocotyle Leucocephala rośnie do tafli wody i się ładnie kładzie na powierzchni wody jest szansa nawet na kwitnienie , zdjęcie pogladowe z sieci.
zdjęcie ponikła również z sieci w aranzacji zbiornika; |
|
|
|
|
Luk_2_5
Imię: Ĺukasz
Wiek: 36 Dołączył: 15 Gru 2013 Posty: 430 Skąd: Ponętów Górny Pierwszy
|
Wysłany: 2015-03-25, 16:22
|
|
|
Jak tam darek u Ciebie te rośliny się trzymają? Miałem kiedyś wszystkie trzy i przy zbyt małej ilości światła Hydrocotyle sp. Japan rosło w pionie zamiast poziomie do 60cm , a Eleocharis Acicularis już lepiej nie mówić, stało w miejscu i tylko wegetowało aż padło. Dlatego ciekawi mnie jak tamu Ciebie wygląda sprawa, dodam tylko ze trawnik może być bardzo kłopotliwy i będzie się w nim zbierać mnóstwo syfu. |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-03-25, 17:38
|
|
|
rośliny na razie rosną nie ma większego kłopotu a eleocharis rośnie do 20 cm więc to raczej nie trawnik |
|
|
|
|
Luk_2_5
Imię: Ĺukasz
Wiek: 36 Dołączył: 15 Gru 2013 Posty: 430 Skąd: Ponętów Górny Pierwszy
|
Wysłany: 2015-03-25, 19:47
|
|
|
To fakt ale można przycinać na odpowiednią wysokość . U siebie próbowałem z tym eleocharisem i tym niższym , chyba parvula to się nazywa. Niestety poległem w obu przypadkach chociaż na zdjęciach ludzie mają z tego świetne trawniki. W czym masz zamiar ostatecznie sadzić te rośliny gdy będą z paletkami? |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-03-25, 20:06
|
|
|
Jeszcze nie wiem może w czymś z substratem przynajmniej na początku , ale to na razie przyszłość , może uda mi się je przyzwyczaić do paletkowej wody bez substratu ,musza dobrze wyrosnąć, jeszcze się zastanawiam |
|
|
|
|
|