Jakie filtry |
Autor |
Wiadomość |
Dino25

Imię: Marek
Pomógł: 2 razy Wiek: 68 Dołączył: 09 Gru 2012 Posty: 260 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2013-03-17, 18:47
|
|
|
To tylko urządzenia i każde się może zepsuć.My chwalimy to co u nas zdało egzamin i tak powinno być.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Arturo [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-17, 18:47
|
|
|
A ile litrów by musiala mieć ta beczka na moje 375l akwarium |
|
|
|
 |
Maniek
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2013-03-17, 19:08
|
|
|
Standardem jest 25l. I taki proponuje. Ale 15l tez da rade na luzie.
Pozdr. |
|
|
|
 |
Ryszard [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-26, 09:35
|
|
|
Askamadej , powaznie juz Eheima 3 razy naprawialas , co bylo przyczyna ? |
|
|
|
 |
Askamadej [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-26, 12:32
|
|
|
Dwa razy glowica cala padla, raz sie zaworek od przeplywu wody zablokowal, za kazdym razem jak czyszcze ten filtr mam problem z ponownym uruchomieniem, zachowuje sie jakby byl nieszczelny i na poczatku nie chce zassac wody, chyba znow pojdzie do serwisu |
|
|
|
 |
Ryszard [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-26, 12:53
|
|
|
To rzeczywiscie masz pecha ja mam 4 filtry tej firmy , a najstarszy prawie 19 lat i tylko zmienialem uszczelki i wirnik w tym czasie. |
|
|
|
 |
Askamadej [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-26, 13:30
|
|
|
No nie wiem czy to jakis wadliwy model czy seria wyszla mam drugiego classica i z nim zadnych problemow, dobrze ze fluval mieli 3500l/h to w razie nastepnej awarii Eheima sam da rade :) |
|
|
|
 |
Domisia [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-26, 14:53
|
|
|
Askamadej napisał/a: | Dwa razy glowica cala padla, raz sie zaworek od przeplywu wody zablokowal, za kazdym razem jak czyszcze ten filtr mam problem z ponownym uruchomieniem, zachowuje sie jakby byl nieszczelny i na poczatku nie chce zassac wody, chyba znow pojdzie do serwisu |
Asiu z tego co wiem, Eheim wypuścił w serii professionel 3 głowice z wadliwym elementem - złączem wyjściowym (coś jak uszczelkowe kolanko łączące węże ssące z pompą). To powodowało duży spadek wydajności. W naszym eheim professionel 3 1200 XLT (2180) wymieniliśmy ten element i problem się rozwiązał. Pozostałe dwa mniejsze eheimy mamy z nowszej wersji i z nimi problemów już nie mamy. |
|
|
|
 |
Askamadej [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-26, 15:25
|
|
|
Mi za kazdym razem wymieniaja cala glowice co pewnie nie rozwiazuje problemu bo daja z tych co na stanie maja w sklepie dobrze ze ma gwarancje 3lata. Powiedzieli ze jak jeszcze raz bede miala z nim problem to oddadza pieniadze, wtedy pewnie zainwestuje w inny model. |
|
|
|
 |
Dino25

Imię: Marek
Pomógł: 2 razy Wiek: 68 Dołączył: 09 Gru 2012 Posty: 260 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2013-03-27, 10:19
|
|
|
Domisia napisał/a: | Askamadej napisał/a: | Dwa razy glowica cala padla, raz sie zaworek od przeplywu wody zablokowal, za kazdym razem jak czyszcze ten filtr mam problem z ponownym uruchomieniem, zachowuje sie jakby byl nieszczelny i na poczatku nie chce zassac wody, chyba znow pojdzie do serwisu |
Asiu z tego co wiem, Eheim wypuścił w serii professionel 3 głowice z wadliwym elementem - złączem wyjściowym (coś jak uszczelkowe kolanko łączące węże ssące z pompą). To powodowało duży spadek wydajności. W naszym eheim professionel 3 1200 XLT (2180) wymieniliśmy ten element i problem się rozwiązał. Pozostałe dwa mniejsze eheimy mamy z nowszej wersji i z nimi problemów już nie mamy. |
Ja mam filtr z serii professional 3 już ponad rok i nie zauważyłem tego o czym piszesz,nie mam żadnych dużych spadków wydajności. |
|
|
|
 |
Domisia [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-27, 12:01
|
|
|
Dino25 napisał/a: | Domisia napisał/a: | Askamadej napisał/a: | Dwa razy glowica cala padla, raz sie zaworek od przeplywu wody zablokowal, za kazdym razem jak czyszcze ten filtr mam problem z ponownym uruchomieniem, zachowuje sie jakby byl nieszczelny i na poczatku nie chce zassac wody, chyba znow pojdzie do serwisu |
Ja mam filtr z serii professional 3 już ponad rok i nie zauważyłem tego o czym piszesz,nie mam żadnych dużych spadków wydajności. |
Może masz już ten bez wadliwego elementu, albo nie w każdym modelu tej linii była wada :) Jak napisałam, nasze dwa małe eheimy prof. 3 - 350 i 350e działają bez zarzutu. |
|
|
|
 |
jab75
Imię: Jacek
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 548 Skąd: PL
|
|
|
|
 |
Arturo [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-29, 07:06
|
|
|
Witam a co sądzićie o filtrze do oczka wodnego czy sie nadaje mają durze złorza filtracyjne i czy mogą pracować poniżej lustra wody |
|
|
|
 |
darek68
darek68
Imię: darek
|
Wysłany: 2013-03-29, 16:06
|
|
|