DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie filtry
Autor Wiadomość
Dino25 

Imię: Marek
Wysłany: 2013-03-17, 18:47   

To tylko urządzenia i każde się może zepsuć.My chwalimy to co u nas zdało egzamin i tak powinno być.Pozdrawiam

Arturo
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-17, 18:47   

A ile litrów by musiala mieć ta beczka na moje 375l akwarium

Maniek 

Imię: Mariusz
Wysłany: 2013-03-17, 19:08   

Standardem jest 25l. I taki proponuje. Ale 15l tez da rade na luzie.
Pozdr.

Ryszard
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-26, 09:35   

Askamadej , powaznie juz Eheima 3 razy naprawialas , co bylo przyczyna ?

Askamadej
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-26, 12:32   

Dwa razy glowica cala padla, raz sie zaworek od przeplywu wody zablokowal, za kazdym razem jak czyszcze ten filtr mam problem z ponownym uruchomieniem, zachowuje sie jakby byl nieszczelny i na poczatku nie chce zassac wody, chyba znow pojdzie do serwisu :evil:

Ryszard
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-26, 12:53   

To rzeczywiscie masz pecha ja mam 4 filtry tej firmy , a najstarszy prawie 19 lat i tylko zmienialem uszczelki i wirnik w tym czasie.

Askamadej
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-26, 13:30   

No nie wiem czy to jakis wadliwy model czy seria wyszla mam drugiego classica i z nim zadnych problemow, dobrze ze fluval mieli 3500l/h to w razie nastepnej awarii Eheima sam da rade :)

Domisia
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-26, 14:53   

Askamadej napisał/a:
Dwa razy glowica cala padla, raz sie zaworek od przeplywu wody zablokowal, za kazdym razem jak czyszcze ten filtr mam problem z ponownym uruchomieniem, zachowuje sie jakby byl nieszczelny i na poczatku nie chce zassac wody, chyba znow pojdzie do serwisu :evil:

Asiu z tego co wiem, Eheim wypuścił w serii professionel 3 głowice z wadliwym elementem - złączem wyjściowym (coś jak uszczelkowe kolanko łączące węże ssące z pompą). To powodowało duży spadek wydajności. W naszym eheim professionel 3 1200 XLT (2180) wymieniliśmy ten element i problem się rozwiązał. Pozostałe dwa mniejsze eheimy mamy z nowszej wersji i z nimi problemów już nie mamy.

Askamadej
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-26, 15:25   

Mi za kazdym razem wymieniaja cala glowice co pewnie nie rozwiazuje problemu bo daja z tych co na stanie maja w sklepie dobrze ze ma gwarancje 3lata. Powiedzieli ze jak jeszcze raz bede miala z nim problem to oddadza pieniadze, wtedy pewnie zainwestuje w inny model.

Dino25 

Imię: Marek
Wysłany: 2013-03-27, 10:19   

Domisia napisał/a:
Askamadej napisał/a:

Asiu z tego co wiem, Eheim wypuścił w serii professionel 3 głowice z wadliwym elementem - złączem wyjściowym (coś jak uszczelkowe kolanko łączące węże ssące z pompą). To powodowało duży spadek wydajności. W naszym eheim professionel 3 1200 XLT (2180) wymieniliśmy ten element i problem się rozwiązał. Pozostałe dwa mniejsze eheimy mamy z nowszej wersji i z nimi problemów już nie mamy.

Ja mam filtr z serii professional 3 już ponad rok i nie zauważyłem tego o czym piszesz,nie mam żadnych dużych spadków wydajności.

Domisia
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-27, 12:01   

Dino25 napisał/a:
Domisia napisał/a:
Askamadej napisał/a:

Ja mam filtr z serii professional 3 już ponad rok i nie zauważyłem tego o czym piszesz,nie mam żadnych dużych spadków wydajności.

Może masz już ten bez wadliwego elementu, albo nie w każdym modelu tej linii była wada :) Jak napisałam, nasze dwa małe eheimy prof. 3 - 350 i 350e działają bez zarzutu.

jab75 

Imię: Jacek
Wysłany: 2013-03-27, 12:07   

A może bym zaproponował beczkę XENONA , tu nie słychać żeby ktoś miał problemy .

http://discusforum.adamn.pl/viewtopic.php?t=342

http://discusforum.adamn.pl/viewtopic.php?t=139

Pozdrawiam
Jacek

Arturo
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-29, 07:06   

Witam a co sądzićie o filtrze do oczka wodnego czy sie nadaje mają durze złorza filtracyjne i czy mogą pracować poniżej lustra wody

darek68 
darek68

Imię: darek
Wysłany: 2013-03-29, 16:06   

Filtr do oczka jak sama nazwa mówi jest do oczka zrób beczke i po kłopocie

Arturo
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-29, 16:34   

W tym sęk że nie jestem zbyt techniczny :-(

Odpowiedz do tematu