DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     

Poprzedni temat «» Następny temat
Preparaty firmy AZoo
Autor Wiadomość
Lubis 

Imię: Krzysztof
Wysłany: 2013-02-19, 16:34   Preparaty firmy AZoo

Witam
Czy ktoś z Was stosował preparaty firmy azoo
1. AZOO DISCUS ANTI-ENDOPARASITES (w składzie zawiera lavemisol, metronidazol, mebendaol)
2. DISCUS MAGIC TREATER :
Opis:
1. Skutecznie leczy posocznice, gnijące ciało i płetwy, wytrzeszcz oczu, sterczące łuski i inne choroby bakteryjne.
2. Skutecznie leczy pleśniawkę (Saprolegnia), grzyby-kłaczki na kształt bawełny i inne choroby o podłożu grzybiczym.
3. Skutecznie leczy objawy jak: nadmierne wydzielanie śluzu (Polyblennia), ciemnienie skóry i protozę (pierwotniaki), ospę rybią (Ichthyophthirius multifiliis), Chilodoneloza (Chilodonella), przywry, anchor worm (Lernaea) i inne choroby spowodowane przez pasożyty.
Składu tego drugiego preparatu nigdzie nie znalazłem

Ryszard
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-19, 16:53   

Ja nie jestem przekonany do tego rodzaju lekarstw , po co przeplacac za cos co nie wiemy jaki ma wlasciwie sklad . Najlepiej isc prosta droga i jak Levamizol ma byc to niech on bedzie ale w czystej postaci , a tak placimy krocie i tak jak Adam pisze podawajac tego rodzaju specyfiki poprawiamy wlasciwie jedynie wlasne samopoczucie.

Lubis 

Wysłany: 2013-02-19, 17:05   

Masz rację, wiadomo tego typu preparaty nie zastąpią czystego leku. Jestem mimo wszystko ciekawy czy któryś z forumowiczów tego używał.
Przepraszam za błędy w nazwie leków oczywiście chodziło mi o levamizol i mebendazol

Krzysztof

Rafal
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-19, 17:32   

Ja bym z takimi preparatami dał sobie spokój. Szczególnie, że producent nie podaje składu tego specyfiku. Szkoda pieniędzy. Są sprawdzone metody leczenia, weterynarze i apteki, więc dostęp do prawdziwych leków możliwy jest bez większego problemu.

HoRuS 

Imię: Maciek
Wysłany: 2013-02-19, 19:23   

No niby leczy bardzo szeroki zakres chorób, ale jak to mówią jak coś jest do wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego. Nie kupił bym.

adamn 

Imię: Adam
Wysłany: 2013-02-19, 20:27   

Weź kup i przetestuj i swe dokonania opisz. Wtedy będziesz 100% pewny co i jak.
Adam

darek68 
darek68

Imię: darek
Wysłany: 2013-02-20, 07:57   

Skoro jest na wszystko czyli na nic tak jak pisza koledzy wyzej tylko sprawdzone leki i po kłopocie

Lubis 

Wysłany: 2013-02-20, 09:22   

Macie rację trzeba dać sobie z nimi spokój.

Krzysztof

robert
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-20, 10:03   

leki nie mam pojecia, ale granulat polecam jest w dobrej konsystencji, nie pecznieje i nie pyli jak tetra

adamn 

Wysłany: 2013-02-20, 10:12   

robert napisał/a:
leki nie mam pojecia, ale granulat polecam jest w dobrej konsystencji, nie pecznieje i nie pyli jak tetra
pierwsze słyszę by TETRA pyliła. Są różne granulacje i dla małych ryb trzeba inną a dla dużych też inną. Chodź ja daję wszystkim tą dla dużych. Każdy granulat lekko pęcznieje bo woda weń wnika tak jak zamarzanie wody i lód. Ale ten ma tą zaletę, że nawet po dwóch dniach nie robi się jak inne jak szlam. Zawsze na dnie pokarmu jaki mamy znajdzie się pyłek co nie daje się rybie dorosłej a czeka na małe lub daje się zmieszane w tartym mixie lekko zmrożone. A barwienie wody to naturalna sprawa. Dużo się go daje odchody czerwone zbite a jak mamy filtrację to ....
Adam

robert
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-20, 10:21   

moze zle trafiłem ale oryginalne wiadro 10l kupowałem na dnie wywaliłem z 1l pyłu.

adamn 

Wysłany: 2013-02-20, 12:31   

W wiadrze zawsze będzie jakiś pył bo granulat się rusza trze o siebie w transporcie i przy pobieraniu go z wiadra. Spada na dno a pył nadaje się dla małych i innych ryb.
Ja też tak mam jak wiadra opróżniam ;-) Może nie litr ale zawsze coś. Kupuję ten najgrubszy.
Adam

pawcio206 

Imię: Paweł
Wysłany: 2013-06-08, 21:52   

To tak jak mnie naciągnął taki akwarysta na srodek Preis Carely .Jak to Adam mi napisał lek na twoje polepszenie samopoczucia a nie ryb na robale tylko i wylącznie lekarstwo typowo od weterynarza albo apteka nawet srodki w zolgicznych sa gów.. warte

Odpowiedz do tematu