Wątek tygodnia WAĹťNE |
Autor |
Wiadomość |
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-02-02, 18:28 Wątek tygodnia WAĹťNE
|
|
|
Szanowni FORUMOWICZE ponieważ dziś mnie taka myśl naszła czytając watek o kwasie, że na tym FORUM nie można NIC znaleźć szybko i wygodnie dlatego też od dziś będzie na FORUM obowiązywał przez cały tydzień tylko w tym wątku JEDEN temat jaki zostanie wyłoniony w niedzielę wieczorem. Można składać tu swe tematy i co by chciał każdy z was w nim się dowiedzieć. Czego brakuje na FORUM. Zostanie stworzona lista pierwszej potrzeby i niebawem się zacznie pisanie na temat. By wiedzieć co i jak to każdy niech określi trzy tematy jakie chce by były dostępne od ręki (a czego jeszcze nie ma w pełnym zakresie) i czytelne, Myślę, ż za tydzień jak już wszystko czego brak spłynie i się zapoznamy z pragnieniami to powstanie LISTA TEMATĂW pierwszej potrzeby do opracowania i sprecyzowania. Potem będzie kolejno realizowany dany temat z listy i omawiany w szczegółach na FORUM a jego efektem będzie jeden post i wątek przyklejony w konkretnym dziale. Pojawi się tam jak już NIKT nie będzie miał niejasności co do tego co się w nim zawiera i jak jest opisane.
PROSZÄ by każdy napisał w dwóch zdaniach czy to ma sens?
Wymienił trzy tematy i w każdym krótko scharakteryzował co by chciał w takim temacie się dowiedzieć?
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Klayman [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-02, 18:38
|
|
|
Dla mnie temat o którym nie wiele wiem a który wszystkim się przyda "chemia wody" czyli co z czego z czym i jak się łączy (pH, GH oraz KH w pigółce). |
|
|
|
|
michal.l
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 578 Skąd: myślenice (małopolskie)
|
Wysłany: 2013-02-02, 18:43
|
|
|
Jak dla mnie pomysł dobry jak wszystkie ;) a widział bym :
- rozmnażanie dyskowców( wszystko na ten temat )
- karmieniem mięsem zwierząt ciepłokrwistych (za i przeciw ) |
_________________ sorry taki mamy klimat |
|
|
|
|
alex
Imię: Ola
Wiek: 53 Dołączyła: 06 Sty 2013 Posty: 362 Skąd: Jenin k/Gorzowa Wlkp
|
Wysłany: 2013-02-02, 18:47
|
|
|
Ja z chęcią bym poczytała jak odchować młode od A do Z,od temperatury wody po czychające zagrożenia i pułapki. |
|
|
|
|
michal.l
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 578 Skąd: myślenice (małopolskie)
|
Wysłany: 2013-02-02, 18:49
|
|
|
alex napisał/a: | jak odchować młode od A do Z,od temperatury wody po czychające zagrożenia i pułapki. | no w skrócie o toż mi chodziło ;) |
_________________ sorry taki mamy klimat |
|
|
|
|
Więcek
Pasjonat
Imię: Piotrek
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 346 Skąd: Głogów
|
Wysłany: 2013-02-02, 20:12
|
|
|
Karmieniem mięsem zwierząt ciepłokrwistych za i przeciw.
Mam na jednym forum taki wątek gdzie już mi brakuje argumentów (za) i chciałbym się powołać na te forum. |
_________________ ''Nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem,,
A.Einstein. |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-02-02, 20:47
|
|
|
Jakieś bardziej ambitne tematy a nie karmienie. To to w chwile można rozpracować na korzyść zwierząt (chyba już o tym pisałem na FORUM) ciepłokrwistych. A na koniec wyjdzie wielkie ZA.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
cdpkaktus
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2013-02-02, 21:09
|
|
|
adamn, na tym forum jeszcze nie pisałeś o tym a myślę że przydało by się poruszyć ten temat |
_________________ Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
|
grigor
Imię: Grzegorz
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 83 Skąd: Wola Radziszowska
|
Wysłany: 2013-02-03, 14:49
|
|
|
Jak leczyć ryby gdy maja więcej niż jedną chorobę z jaka kolejnościa i w jakich odstępach, i jakieś drobne szczegóły na które trzeba zwrócic uwagę ;) |
|
|
|
|
Hipo
Imię: Krzysiek
|
|
|
|
|
sero
Imię: Jacek
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 42 Skąd: Straszęcin
|
Wysłany: 2013-02-03, 21:47
|
|
|
Dzikusy od A do Z |
|
|
|
|
andzio65
Imię: Andrzej
Pomógł: 4 razy Wiek: 59 Dołączył: 21 Lis 2012 Posty: 82 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 2013-02-03, 22:46
|
|
|
grigor napisał/a: | Jak leczyć ryby gdy maja więcej niż jedną chorobę z jaka kolejnościa i w jakich odstępach, i jakieś drobne szczegóły na które trzeba zwrócic uwagę ;) |
Dołączam się.
Dodatkowo przepisy które Adamie stosowałeś spoza Twojej listy 1 do 13.
Na przykład detro + nystatyna. |
|
|
|
|
Rafal [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-03, 23:35
|
|
|
Myślę, że warto tutaj poruszyć temat karmienia dyskowców miksami z dodatkiem serca, czy to wołowego czy indyczego. Tym bardziej, że pewna grupa osób (także obecnych na tym forum) w ostatnim czasie prowadzi nagonkę na ten sposób karmienia, można przeczytać, że jest to złe ale nie idą za tym żadne konkretne argumenty - bo nie jest dla nie argumentem, że w naturze dyskowiec krowy nie je, albo że ktoś karmi tylko pokarmami takimi jak wodzień, kryl, krewetki i od roku ryb nie musiał leczyć (niestety o ich kondycji już nie wspomina). |
|
|
|
|
esox
Imię: Radek
|
Wysłany: 2013-02-04, 02:28
|
|
|
Mixy oparte na sercach zwierząt ciepłokrwistych i mixy na bazie ryb i krewetek. Za i przeciw. |
|
|
|
|
Ryszard [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-04, 10:08
|
|
|
Przeciez skladniki: mieso zwierzece, rybne, krewetki itd. mozna laczyc jak kto uwaza i ma akurat pod reka. |
|
|
|
|
|