DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     

Poprzedni temat «» Następny temat
[450l] 18 Kolorowych Mięsożerców
Autor Wiadomość
Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2013-01-04, 20:51   

Powiedz lepiej Maciek dzięki komu masz znowu dyskowce? Kto Cię z powrotem na dobrą drogę wciągnął :-P

Dun 

Imię: Marek
Wysłany: 2013-01-04, 22:42   

[quote="Klayman"]

aż sam żałuję, że Wrocław tak daleko

spokojnie można pojechać i wrócić i jeszcze odwiedzić kogoś w okolicy Wrocławia. :lol:

Maćko 

Imię: Maciek
Wysłany: 2013-01-04, 23:30   

Łukasz tak, tak wiem, paletki mam dzięki Tobie hehe. Twoje rady na facebooku są niezwykle cenne, więc masz tu duży wpływ. Ale zrezygnowanie z dawnych dysków i kupienie placuszków tylko od Adama to był najlepszy wybór chyba jaki dokonałem. Zdrowe to i rośnie, a nie tak jak kiedyś, że po roku ledwo browny mi do 13-15cm dorosły... Adamie jeszcze trochę i pokażę te snow white, hehe pamiętasz jak mi je z niechęcią dawałeś? Trochę już wyciągnąłem jednego na całkiem grubiutkiego placuszka.

michal.l 

Imię: Michał
Wysłany: 2013-01-23, 18:57   

Maciek co tam u ryb słychać :?: :-)

Maćko 

Wysłany: 2013-02-02, 17:32   

Kod:
Maciek co tam u ryb słychać 

U rybek chyba dobrze, ostatnio je tylko karmię, a co do wody i sprzątania to już inna bajka... Mało czasu mam i w akwarium panuje niezły chaos, ale to plackom widocznie nie przeszkadza bo ciągle tylko o jedzeniu myślą. Dawno fotek nie dodawałem, gdyż miałem problemy z moim aparatem, ale wrócił z naprawy, więc pokażę co się dzieje u mnie w akwa.

Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-02, 17:53   

Ryby rybami, ale co tam na szybach rośnie?

Zrobiłbyś fotkę całości i wrzucił, a nie...

Maćko 

Wysłany: 2013-02-02, 17:55   

nic nie rośnie, dawno nie czyściłem szyb, a filtr zew niewydala, piasku mało. Biała woda zniknęła, ale "glutki" pozostały... Kiedyś się z tym uporam.

Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-02, 18:03   

Ja bym nie zważał na brak czasu i się na Twoim miejscu zajął akwarium, bo jak Ci te glutki eksplodują, to się lss nie zdąży wybarwić.

Dawaj fotkę całości.

Maćko 

Wysłany: 2013-02-02, 18:13   

Jedyne ładne w tym akwarium (moim zdaniem) są rybki, tylko 1 anubias jest, więc nie ma sensu chyba robić zdjęcie tylko ze względu na szkło, gdyż jest to puste akwarium jeśli chodzi o ozdoby. No to idę te "glutki" porządnie pościągać.

adamn 

Imię: Adam
Wysłany: 2013-02-02, 18:16   

jak jeszcze raz położysz rybę do mierzenia na ręczniku suchym to Ci .. odpadnie - wiesz co
Adam

Klayman
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-02, 18:42   

Maćku, tą rybę wyciągałeś tylko do mierzenia? Ogólnie to proponuję zrobić rybie zdjęcie, gdy jest przy szybie z całym zbiornikiem (przynajmniej wysokość) na zdjęciu mając wysokość zbiornika możesz dość dokładnie oszacować, jaką wysokość i długość mają Twoje ryby (dokładność +/- 5 mm w zupełności wystarcza), nie trzeba ich tak stresować. Ale przyznam, że placki masz ładne :-)

michal.l 

Imię: Michał
Wysłany: 2013-02-02, 18:46   

napisał/a:
dokładność +/- 5 mm
chciał bym w to wierzyć :mrgreen:

Klayman
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-02, 19:11   

Oj Michał niedowiarku ... powiedz mi jedno, czy znając wielkość stożka, jesteś w stanie dość dokładnie powiedzieć mi jaką wielkość mają ryby ?

http://discusforum.adamn....?t=212&start=15 - ostatni post i zdjęcie na tej stronie.

Przepraszam Maćku, że odbiegamy od tematu Twoich ryb ale chcę tylko wyjaśnić, że nie trzeba stresować ryb wyciągając ich na "matę", żeby wiedzieć jakiej wielkości one są. A czy mają 15 cm czy 15,5 cm - czy to ważne? Ważne, że ładnie wyglądają, są zdrowe i cieszą nasze oko !

adamn 

Imię: Adam
Wysłany: 2013-02-02, 19:42   

Wszystko można określić ale trzeba znać twierdzenie Pitagorasa. To prawie jak ile wody RO do kranowej by uzyskać takie a takie twardości.
Adam

Maćko 

Wysłany: 2013-02-03, 15:08   

Dobra, ciągle chcecie te zdjęcie całości, no to dodam, ale u mnie jest kompletna pustka, sami zobaczycie. Czy tylko ja uważam, że niektóre moje ryby wyglądają jakby je slońce napromieniowało?
Tak, tak nie będę więcej ryb mierzył, zrozumiałem.

Odpowiedz do tematu