Giełda zoo... w Krakowie |
Autor |
Wiadomość |
krawiecm
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2013-01-29, 09:25 Giełda zoo... w Krakowie
|
|
|
ma ktoś może info o której w Krakowie otwarta jest giełda zoo...
i czy wjazd jest bezproblemowy i ile kosztuje?
Czy mozna tam kupyić mrożonki IT?
Marcin |
_________________ Marcin |
|
|
|
|
xenon
xenon
Imię: Piotr
Wiek: 47 Dołączył: 21 Lis 2012 Posty: 104 Skąd: Nawojowa Góra
|
Wysłany: 2013-01-29, 18:33
|
|
|
Od 13-tej w każdy wtorek, wejście bezproblemowe 5zł, mrożonki IT kupisz. |
|
|
|
|
miras55
Imię: Mirosław
|
Wysłany: 2013-01-29, 19:37
|
|
|
Kupisz wszytko co związane z akwarystyka . |
_________________ Akwarystyka to moje życie !
pozdrawiam !
miras ! |
|
|
|
|
michal.l
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 578 Skąd: myślenice (małopolskie)
|
Wysłany: 2013-01-29, 19:41
|
|
|
to jeszcze dla jasności kto z hodowców się tam wystawia ? |
_________________ sorry taki mamy klimat |
|
|
|
|
Sylwester
Imię: Sylwester
Wiek: 52 Dołączył: 09 Sty 2013 Posty: 189 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 2013-01-29, 22:08
|
|
|
A widział tam ktoś wielkopłetwa czarnego, nigdzie nie moge kupić? |
|
|
|
|
grigor
Imię: Grzegorz
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 83 Skąd: Wola Radziszowska
|
Wysłany: 2013-01-29, 23:29
|
|
|
michal.l napisał/a: | to jeszcze dla jasności kto z hodowców się tam wystawia ? |
jest p. Mordarski z Częstochowy, p. Andrzej Nowicki z Katowic, i jeszcze sa zawsze dwa stanowiska z paletkami jeden ten co sprzedaję to ma na Imie Bogdan i ma bardzo fajne ryby, i ten drugi to podobno z Nowego Targu ale nic więcej nie wiem |
|
|
|
|
Kindzia
Imię: Kinga
Wiek: 46 Dołączyła: 21 Lis 2012 Posty: 34 Skąd: Wola Zachariaszowska
|
Wysłany: 2013-01-30, 09:43
|
|
|
grigor napisał/a: | michal.l napisał/a: | to jeszcze dla jasności kto z hodowców się tam wystawia ? |
jest p. Mordarski z Częstochowy, p. Andrzej Nowicki z Katowic, i jeszcze sa zawsze dwa stanowiska z paletkami jeden ten co sprzedaję to ma na Imie Bogdan i ma bardzo fajne ryby, i ten drugi to podobno z Nowego Targu ale nic więcej nie wiem |
P.Mordarskiego nie ma,jest jego szwagier(ale z jego rybami),p.Nowicki bywa,ale rzadko, p.Bogdan jest z okolic Ojcowa, ma piękne, czerwone odmiany,ale....sztucznie "kolorowane". No a p. R.Rabski z Nowego Targu sprzedaje ryby zarobaczone, zdarzają się i takie z genetycznymi wadami.
Pokarmy IT są , owszem,ale wyłącznie "gołe"serce indycze lub mrożony solowiec (małżeństwo dokładnie na wprost wejścia tyle,że z drugiego końca hali). Za to do wyboru do koloru Katrinex.
Giełda czynna 13-18 , ale po 15 już nie ma po co jechać. No chyba,że zamawiasz coś telefonicznie i tam tylko odbierasz. Wejście 5zł, dzieci do 12 r.ż. za darmo.
Z roślin odradzam stoisko z prawej strony od wejścia, pędzone jeden Bóg wie,czym-najprawdopodobniej uprawa emersyjna, wszystkie zawsze gniły.
Polecam siwego Pana z brodą . Rośliny nie są tanie, ale kupując u Niego wiesz,że będą rosły. |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-30, 10:25
|
|
|
Cytat: | p.Bogdan jest z okolic Ojcowa, ma piękne, czerwone odmiany,ale....sztucznie "kolorowane" |
Bylem kiedyś u tego Pana i widziałem hodowle ale tak zupełnie przypadkiem.
Montowałem w jego sklepie (spożywczy) antene komunikacyjną i tak się jakoś zgadaliśmy,pokazał Mi hodowle , i naprawde ryby słuszne Miał nie tylko Odmiany czerwone ale w większości właśnie te. Kilka naprawde dużych zbiorników (samo szkło) w salonie oraz pomieszczenie osobne z Parami i młodymi. Kilka nagród z wystaw dyscowców,ryby do wystaw trzymane w osobnych zbiornikach. Nie wiem czy sztucznie barwione (co to znaczy ?) ale karmione były suchym takim jak wszyscy karmią ,młode artemią,pewnie jakieś dodatki wybarwiające ale to większość stosuje i to chyba nie jest cos co dyskwalifikuje?.
Ogólne wrażenie pozytywne jak najbardziej i to nie jest żadna reklama tylko czysty fakt. |
|
|
|
|
Kindzia
|
Wysłany: 2013-01-30, 10:35
|
|
|
darek-J napisał/a: | Cytat: | p.Bogdan jest z okolic Ojcowa, ma piękne, czerwone odmiany,ale....sztucznie "kolorowane" |
Bylem kiedyś u tego Pana i widziałem hodowle ale tak zupełnie przypadkiem.
Montowałem w jego sklepie (spożywczy) antene komunikacyjną i tak się jakoś zgadaliśmy,pokazał Mi hodowle , i naprawde ryby słuszne Miał nie tylko Odmiany czerwone ale w większości właśnie te. Kilka naprawde dużych zbiorników (samo szkło) w salonie oraz pomieszczenie osobne z Parami i młodymi. Kilka nagród z wystaw dyscowców,ryby do wystaw trzymane w osobnych zbiornikach. Nie wiem czy sztucznie barwione (co to znaczy ?) ale karmione były suchym takim jak wszyscy karmią ,młode artemią,pewnie jakieś dodatki wybarwiające ale to większość stosuje i to chyba nie jest cos co dyskwalifikuje?.
Ogólne wrażenie pozytywne jak najbardziej i to nie jest żadna reklama tylko czysty fakt. |
Ja nie mówię,że coś nie tak było z Jego rybami...do tej pory na giełdzie miewa piękne okazy. Tylko nie rozumiem dlaczego kupione u Niego dwa czerwoniutkie niczym pomidorki red melony zrobiły się po miesiącu blado pomarańczowe? Nie wiem,może tak ma być, pewnie się nie znam. |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-30, 10:48
|
|
|
Może po prostu będąc na giełdzie,dopytać się człowieka czym karmi dokladnie że utrzymuje taki kolor,ewentualnie co może być przyczyną jego utraty.
Sporo osób na forum ma w swoich akwariach odmiany czerwone, ciekawe czy karmią jakimiś dopalaczami (Astaksantyną ?) ale to chyba nie dopalacz |
|
|
|
|
Kindzia
|
Wysłany: 2013-01-30, 10:51
|
|
|
darek-J napisał/a: | Może po prostu będąc na giełdzie,dopytać się człowieka czym karmi dokladnie że utrzymuje taki kolor,ewentualnie co może być przyczyną jego utraty.
Sporo osób na forum ma w swoich akwariach odmiany czerwone, ciekawe czy karmią jakimiś dopalaczami |
Pewnie nie:) Są hodowle,które podają astaksantynę,ale to ponoć drożyzna niewyobrażalna .
A wracając do tematu- na giełdzie krakowskiej zdarza się też "ustrzelić" piękne pielęgniczki w cenie 10zł/parka |
|
|
|
|
GACUŚ
GACUŚ
Imię: Wiesiek
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 29 Gru 2012 Posty: 180 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2013-01-30, 13:18
|
|
|
Wystarczy do miksa dodać papryki a kolorek się poprawi
Pozdrawiam
Wiesiek |
|
|
|
|
czarny30
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 110 Skąd: Ĺwidnica
|
Wysłany: 2013-01-30, 20:52
|
|
|
Najlepiej chilli ale najpierw właściciel musi sam spróbować czy nie za ostra i wtedy sam nabierze kolorów jak melon |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-01-31, 08:23
|
|
|
Niektórzy widzieli na klepisku jak z człeka robi się melon po małym pacu i opuszce na języku.
To jet moc. W tym roku będzie konkurs na twardziela klepiska jak dojdzie do skutku jak FORUM dotrwa.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
krawiecm
|
Wysłany: 2013-01-31, 09:04
|
|
|