DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     


Poprzedni temat «» Następny temat
Co2
Autor Wiadomość
kocur511 
kocur511


Imię: Zbyszek
Wiek: 39
Dołączył: 27 Maj 2014
Posty: 31
Skąd: Waleńczów
Wysłany: 2014-05-27, 17:52   Co2

Witam.Czy można stosować co2 przy hodowli paletek?
 
 
 
SkyDiver 

Imię: Mariusz
Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 15 Kwi 2014
Posty: 53
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2014-05-27, 19:22   

Ja w ogólnym stosuję.Nie miałem problemów żadnych.
 
 
adam1977 


Imię: Adam
Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 21 Lis 2012
Posty: 772
Skąd: Pajęczno
Wysłany: 2014-05-27, 19:35   

Jeżeli akwarium z paletami to palet musi być kilka lub kilkanaście :-)
One tyle CO2 wytworzą, że starcza dla roślin w zupełności - no chyba, że stawia się na rośliny, a nie na palety :-(
 
 
 
Pingarus 

Imię: Vartarws
Wiek: 38
Dołączył: 03 Paź 2016
Posty: 6
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-10-07, 09:41   

No dokładnie ja też tak sądze
 
 
gienierator 



Imię: Eugeniusz
Pomógł: 4 razy
Wiek: 54
Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 937
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-10-07, 12:03   

Widziałem juz parę zbiorników w których Co2 hulało i było OKi ale też widziałem parę razy przekręcone ryby bo zawór się zaciął albi i inna awaria Co2 . Wybór należy do Ciebie , trzeba sobie zadać tylko pytanie czy paletki są ważne czy zielenina.
pozdro.....
 
 
bosman213 

Imię: Marcin
Wiek: 35
Dołączył: 04 Maj 2016
Posty: 385
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2016-10-07, 14:33   

Ja niewiem co ludzie robią, że majA bujną roślinność przy paletkach, bo chyba się nie da tak bez żadnych dodatków. Próbowałem i mi nie wychodzi, jedynie glony wiedzą co zrobić, żeby bujnie porastać akwarium. Może to kwestia ręki bo jakiś czas temu kupiłem pare roślinek, włożyłem do akwarium bez ryb, podawałem co2 z bimbrowni i florovit a roślinki padły :-/
_________________
"Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie"
Albert Einstein
 
 
kowalajnen1982 

Imię: slawek
Wiek: 37
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 247
Skąd: szczecinek
Wysłany: 2016-11-15, 20:53   

Z CO2 trzeba uważać przy końcówce -jak się gaz kończy bo wtedy jest zwiększenie stężenia w wodzie . Reduktor w skutek obniżenia ciśnienia roboczego przepuszcza gaz i żadne ph metry czy zaworki precyzyjne się nie sprawdzają. Nawet jak ph metr odetnie co2 przez elektrozawór to i tak potrzeba jednostki czasu na wyrównanie bądz spadek ciśnienia w układzie co2 które trafia do akwarium. Wiem z autopsji miałem kilka rośliniaków.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  


     DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach     
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group :: c3s Theme © Zarron Media :: modified by Gilu & Vision
Edycja, modyfikacje i poprawki: TIserwis.pl







Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9