DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     


Poprzedni temat «» Następny temat
Czy rozmrazasz mix przed podaniem

Czy rozmrazasz mix przed podaniem
Tak
37%
 37%  [ 19 ]
Nie
62%
 62%  [ 32 ]
Głosowań: 51
Wszystkich Głosów: 51

Autor Wiadomość
jurasiga 


Imię: JURAS
Pomógł: 10 razy
Wiek: 46
Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 1723
Skąd: Turek
Wysłany: 2015-12-20, 08:59   

bosak napisał/a:
a co spływa z mixa na papier? sama woda 100% czysta jak źródlana????
chyba to co w mixie zawarte


Tak Marcinku cała zawartość mixa , zostaje suche mięso . :mrgreen: :mrgreen:
Zastanów się po raz kolejny ile tego tam wypłynie człowieku , żelatyna też po coś jest dawana a nie masz tyle wody w mixie że jak pod kranem by się wypłukał .

bosak napisał/a:
WILGOĆ a oleju czy tranu już nie??? Czy całą resztę odsączając mixa z pozostałych składników???

po czym twierdzi, że

bosak napisał/a:
a weź sobie papier i połóż na plamie oleju to ciekawe co Ci z nim papier zrobi


Tak marcin do cna do cna się w papier wysuszy z oleju, tranu i z żelatyny która trzyma wszystkie te składniki razem :-P

MICHALEK123 napisał/a:
Czy ty w ogóle wiesz co się dzieje kiedy otwierasz i zamykasz zamrażarkę no i wyciągasz i wkładasz mix z powrotem


A to i mnie zaciekawiło ;-)

Ps . Marcinku żebym nie musiał ci pokazać gdzie i ile razy ty zmieniałeś posty po czyichś wypowiedziach albo jak żeś się pogubił . Zaprzestań mówić o czymś o czym nie masz pojęcia lub tylko gdybasz bo w ten sposób wprowadzasz ludzi w błąd
_________________
Pozdrawiam Juras
Ostatnio zmieniony przez jurasiga 2015-12-20, 09:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MICHALEK123 

Imię: Michal
Pomógł: 4 razy
Wiek: 54
Dołączył: 22 Gru 2013
Posty: 581
Skąd: XX
Wysłany: 2015-12-20, 12:09   

Po pierwsze Marcinku olej tran nie wiąże się z wodą tylko z mięsem i to powinieneś wiedzieć więc i z wodą nie wypłynie z mixa na papier.
Po drugie witaminy i jakieś tam inne suplementy co dajemy w proszku wiążą się z tym olejem lub tranem, i klejem co wypuści mięso pewnie jakaś część nie ale to szczegół mało istotny i żelatyna załatwia resztę.
Po trzecie wyciągając mix z lodówki dokładniej z zamrażarki , w której jest minimum -18 stopni zachodzi zjawisko chłodzenia powietrza i cala wilgoć odkłada się na mixe (jak z okularami kiedy wchodzimy z mrozu do domu). Dalej jak wkładasz ten mix z powrotem do zamrażarki to tą wilgoć zamrażasz a jest to woda i jak zrobisz to kilkakrotnie to masz warstwę lodu na mixe.

( Idąc Twoim tokiem rozumowania to metro do żarcie też rozpuści się w wodzie z akwa i lipa, przecież miały zjeść a nie się napić )

I nigdzie nie napisałem że to jest konieczne ja tak robię i tyle
A w postach zmieniałem literówki :-P
_________________
Pozdrawiam Michał
 
 
bosak 
Paletki są cudem natury


Imię: Marcin
Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 07 Lis 2013
Posty: 782
Skąd: Muszyna
Wysłany: 2015-12-20, 12:13   

myślałem że będziesz pisał jeszcze o sublimacji i resublimacji ;-)
_________________
Paletki są cudem natury:)
 
 
 
MICHALEK123 

Imię: Michal
Pomógł: 4 razy
Wiek: 54
Dołączył: 22 Gru 2013
Posty: 581
Skąd: XX
Wysłany: 2015-12-20, 12:27   

Starałem się najprościej ;-)
_________________
Pozdrawiam Michał
 
 
adamn 



Imię: Adam
Pomógł: 66 razy
Wiek: 65
Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 7856
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-12-20, 21:10   

Najprościej to mixa się kroi i do zbiornika bez dupereli . Ja tak już robię chyba z 34 lata i jakoś nie narzekam. NO ale jak kto chce niech się bawi w odmrażanie.
Adam
_________________
"Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 
 
Duduś 
Duduś


Imię: Tadeusz
Pomógł: 2 razy
Wiek: 69
Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 899
Skąd: Rawicz
Wysłany: 2015-12-21, 15:03   

No właśnie kawałek mixa z zamrażalki do wody i patrzeć jak dyski go pochłaniają a nie rozprawiać na temat wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętem Wielkiej Nocy
pamiętam jak w końcówce lat 70 też rozprawiano na ten temat w Magazynie Akwarium podobno ryby miały z tego powodu nieżyt jelit ale czy to prawda do dzisiaj nie wiem
Jak to u nas mówią bogatego gwiazdora wszystkim życze
_________________
Duduś
 
 
adamn 



Imię: Adam
Pomógł: 66 razy
Wiek: 65
Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 7856
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-12-21, 20:01   

nieżyt był bo miały wiciowce, nicienie i tasiemce aż miło.
Zresztą we wspomnianym magazynie za okazy służyły ryby z w/w przypadłościami jako te och i ach.
Adam
_________________
"Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 
 
Duduś 
Duduś


Imię: Tadeusz
Pomógł: 2 razy
Wiek: 69
Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 899
Skąd: Rawicz
Wysłany: 2015-12-22, 10:45   

To prawda Adam a pamiętasz co było wtedy "najlepszym" polecanym pokarmem dla paletek
-to może zagadka dla młodszych i uśmiech na samo wspomnienie
_________________
Duduś
 
 
adamn 



Imię: Adam
Pomógł: 66 razy
Wiek: 65
Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 7856
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-12-22, 20:33   

wtedy najlepszym pokarmem zwlaszcza dla młodych był siekany tubufex. Ba pisali o tem wszem i wobec w periodykach. Sam tego doświadczyłem i co 2-3 tygodnie kupowałem nowe ryby. Potem stałem się mądry i kupiłem sobie mikroskop co mam do dzisiaj na stanie. Zrobiłem tez sobie wtedy pierwszego mixa z serca na kartki.
Adam
_________________
"Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  


     DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach     
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group :: c3s Theme © Zarron Media :: modified by Gilu & Vision
Edycja, modyfikacje i poprawki: TIserwis.pl







Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12