Szybkie zakwaszanie wody w akwarium z rybami. |
Autor |
Wiadomość |
jurasiga
Imię: JURAS
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 1682 Skąd: Turek
|
Wysłany: 2015-11-05, 21:32
|
|
|
MICHALEK123 napisał/a: | A co gdy ma się w kranie twardość rzędu 5,2 stopni niemieckich |
To w tedy znaczy że masz zj...ą sondę lub testy bo polskie normy nie dopuszczają takiej wody od użycia w kranie i do spożycia . taka jest rzeczywistość i polskie normy |
_________________ Pozdrawiam Juras |
|
|
|
|
MICHALEK123
Imię: Michal
Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Gru 2013 Posty: 579 Skąd: XX
|
|
|
|
|
jurasiga
Imię: JURAS
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 1682 Skąd: Turek
|
Wysłany: 2015-11-06, 07:00
|
|
|
Ups twardość a mi w glowie Ph siedziało |
_________________ Pozdrawiam Juras |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2015-11-06, 17:47
|
|
|
porlock napisał/a: | i
Myślę ze możemy poprzestać na tym :) jestem prawie pewien ze nie uda mi Cie przekonać |
już niejedni potracili całe hodowle wskutek stałej podmiany a co do wątku to chodzi o zakwaszanie ciągłe które ma rację bytu tylko jak się wodę przygotowuje pierwszy raz.
MICHALEK123 napisał/a: |
A co gdy ma się w kranie twardość rzędu 5,2 stopni niemieckich no i jakie tu podmiany zastosować w dojrzałym akwarium aby PH nie pikowało bo żreć trza dać zasrańcom szczególnie |
no jak co ? Dyskowce trzymać i podmieniać mniejszymi ilościami bez kwaszenia dolewek. Ryby dobowe wahania wody wytrzymają bez problemu. Zresztą ja nie rozumiem tych co wodę na dolewki wcześniej gotują i ją kwaszą a potem dolewają i problemy mają. Dolewa się bez KWASZENIA. No i dlatego regulator kwasowości jest zbędny
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
MICHALEK123
Imię: Michal
Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Gru 2013 Posty: 579 Skąd: XX
|
Wysłany: 2015-11-06, 19:19
|
|
|
Adam ja nigdzie nie napisałem że wodę do podmian kwaszę , co innego w świeżym akwarium .
teraz będę podmieniał 70 litrów dziennie zobaczymy po tygodniu |
_________________ Pozdrawiam Michał |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2015-11-07, 17:04
|
|
|
Tu sprawa regulatora i me odpowiedzi. A co u Ciebie się stanie? Wiadomo jak tyle wody to pójdzie w zasadową.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
|