DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     

Poprzedni temat «» Następny temat
Rangi na forum, nowe rangi
Autor Wiadomość
Rafal
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 18:54   Rangi na forum, nowe rangi

Jak pewnie zdążyliście już zauważyć, pojawiły się pod nickami administracji graficzne rangi. Związane jest to z propozycją, która padła jakiś już czas temu:
Łukasz napisał/a:
...DORADCA (np doradca działu "zrób to sam"...) Nick takiego usera jest pogrubiony i niebieski. Myślę, że dosyć fajna inicjatywa, a wyróżnienie kogoś na forum jest zarazem podziękowaniem za jego trud włożony w pisanie oraz zachętą do jeszcze lepszej pracy etc.

Myślę, iż kolegę Andrzeja warto by takim statusem uhonorować.

Co Wy na to?

Propozycja jest taka, aby za szczególny wkład w forum nagradzać użytkownika rangą specjalną, która będzie wyświetlana pod nazwą użytkownika.

Dla Andrzeja (andrew72) proponujemy taką:

Prosimy Was o zamieszczenie w tym wątku opinii na temat tego pomysłu.

Więcek 
Pasjonat

Imię: Piotrek
Wysłany: 2012-12-30, 18:58   

Popieram, ale aby było dodane w jakiej dziedzinie. Na przykładzie Andrzeja jest -technik

A.Einstein.

Rafal
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 18:59   

A spojrzałeś na rangę i co jest na niej napisane?

gienierator 

Imię: Eugeniusz
Wysłany: 2012-12-30, 19:12   

Więcek napisał/a:
aby było dodane w jakiej dziedzinie.

Rafal napisał/a:

No cóż Piotrek ,latka lecą czas do okulisty. :-D

Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 19:45   

Tak powinno być, tylko może nie doradca- technik, a doradca działu/w dziale tym i tym. Tak się jakoś to przyjemniej odbiera moim zdaniem, bo technik to tak jakoś no mi osobiście nie w smak. Ale jak zrobicie tak będzie dobrze, osoby wnoszące wkład w rozwój forum powinny zostawać nagradzane.

Zawsze, to miło jak ktoś za Twą pracę powie dobre słowo tudzież zostaniesz odznaczony ;)

P.S.
Miło mi niezmiernie, iż Wam się mój pomysł spodobał.

Feldark 

Imię: Paweł
Wysłany: 2012-12-30, 19:54   

Ja jestem za.

weider
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 20:02   

Doradca ds.spraw technicznych - trochę długie.

Nie znam Andrzeja wykształcenia, ale jeśli napisze się technik co = specjalista i znawca (z mojego punktu widzenia) to znajdzie się chętny prędzej czy później żeby napisać..... czy podważać jego autorytet.

Jeśli napis jest za długo to może warto się zastanowić aby umieścić range/rangi w innym miejscu, niżej może, pod zdjęciem, wtedy nie jako tytuł bo wydaje mi się że imię w zupełności wystarczy, a czym się zajmuje, czyli pod zdjęciem.

Tak mi się coś przypomniało, jak kiedyś na wizytówkach na drzwiach od mieszkania pisało się tytuły, mgr, dr, czy inne takie, a później dopiero imię i nazwisko, w końcu tytuł ważniejszy jest ;-) .
Czyli proponuję, imię, zdjęcie, funkcja, i wtedy ranga może być śmiało dłuższa i będzie jako "podkreślnik" przy okazji, i będzie wyglądać, ładnie, wyraźnie będzie widać co jest napisane w randze, i estetycznie.

Chyba znów za dużo napisałem.

Więcek 
Pasjonat

Wysłany: 2012-12-30, 20:06   

gienierator napisał/a:
No cóż Piotrek ,latka lecą czas do okulisty.
Rafal napisał/a:

A co ja napisałem?
Ĺťe na przykładzie Andrzeja jest
Przecie tego technika sobie z palca nie wyssałem i dobrze widziałem.
Pozdrawiam "starszych " kolegów :mrgreen:

A.Einstein.

Rafal
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 20:19   

Słuchajcie, ale tam jest napisane Technika-Doradca. Technika - od nazwy działu.
Piotrek, twojego posta zrozumiałem tak, że pomysł Ci się podoba ale powinno być napisane w jakim dziale jest ten doradca, a tak właśnie jest.

weider napisał/a:
Jeśli napis jest za długo to może warto się zastanowić aby umieścić range/rangi w innym miejscu, niżej może, pod zdjęciem, wtedy nie jako tytuł bo wydaje mi się że imię w zupełności wystarczy, a czym się zajmuje, czyli pod zdjęciem.

Tak mi się coś przypomniało, jak kiedyś na wizytówkach na drzwiach od mieszkania pisało się tytuły, mgr, dr, czy inne takie, a później dopiero imię i nazwisko, w końcu tytuł ważniejszy jest .
Czyli proponuję, imię, zdjęcie, funkcja, i wtedy ranga może być śmiało dłuższa i będzie jako "podkreślnik" przy okazji, i będzie wyglądać, ładnie, wyraźnie będzie widać co jest napisane w randze, i estetycznie.

Jacek, nie jest to takie proste. Owszem, grafikę z rangą mogę zrobić większą (wyższą), tylko wszystko powoduje coraz wolniejsze działanie forum, większy obraz = więcej kB do wczytania przy otwieraniu każdej strony. Przecież to jest tylko dodatek a nie to co najważniejsze na tym forum.

weider
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 20:25   

Ok, Technika-Doradca to w ogóle nie brzmi, Doradca ds.sp. Technicznych, i to odpowiednik, czy odmiana, czy coś...

"Róbta co Chceta" :-D , serduszka orkiestry brakuje.

Rafał, ja się na tym nie znam, chodziło mi o zamianę miejscami, wyglądałoby to estetyczniej, ale to tylko mój punkt widzenia.

Rafal
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 20:27   

weider napisał/a:
Doradca ds.sp. Technicznych,

Tak, tylko jak wpiszę to w tej wielkości pasek (bo to się nie zmieni a z jakiego powodu to już pisałem) to nic się z tego nie odczyta.
Doradca-Technika
Technika-Doradca
można zamienić bez problemu. To aż tak wielka różnica?
Ostatnio zmieniony przez Rafal 2012-12-30, 20:28, w całości zmieniany 1 raz  

Więcek 
Pasjonat

Wysłany: 2012-12-30, 20:28   

A ja napisałem że " na przykładzie Andrzeja jest-technik" Może zamiast myślnika powinienem użyć kropki. Mniejsza o to ;-)
A jak by to wyglądało na innych przykładach? Bo w rubrykach na awatary troszkę miejsca jeszcze jest a te 10 kb to aż tyle nie jest.

A.Einstein.

weider
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 20:30   

To też pisałem o dłuższym, ale nad zdjęciem to nie będzie wyglądać, dlatego myślałem że można go dać pod zdjęciem w formie takie tabelki,

--------------------------
- Doradca do spraw -
----technicznych ------
--------------------------

To miałoby być w tym pasku (bez tych myślników), taka ramka.
Ostatnio zmieniony przez 2012-12-30, 20:33, w całości zmieniany 1 raz  

Rafal
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-30, 20:32   

Więcek napisał/a:
Bo w rubrykach na awatary troszkę miejsca jeszcze jest a te 10 kb to aż tyle nie jest.

Sam styl zawiera dość dużo grafiki przez co sporo waży. Każde dodatkowe 10kB (nie kb) spowalnia wczytywanie się forum, co może być uciążliwe szczególnie na urządzeniach mobilnych.
Inne przykłady?
Rośliny-Doradca
Choroby-Doradca
Ostatnio zmieniony przez Rafal 2012-12-30, 20:34, w całości zmieniany 1 raz  

Więcek 
Pasjonat

Wysłany: 2012-12-30, 20:33   

Rafal napisał/a:
co może być uciążliwe szczególnie na urządzeniach mobilnych.

Zaraz sprawdzę.

A.Einstein.

Odpowiedz do tematu