| płochliwe  paletki  po  wyłaczeniu  światła | 

| Autor | Wiadomość | 

| piotrek123   
 Imię: piotrek

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 09:07   płochliwe  paletki  po  wyłaczeniu  światła |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam  wszystkich !  Mam  pytanie  jak  to  u  Was  wygląda  bo  ostatnio  jak  gaszę  światło  to  paletki  robią  się  strasznie  płochliwe ,jak  podejdzie  ktoś  zrywają  się  wszystkie  i  uciekają  w  jeden  kąt mało  szyby  nie  wybiją  a  najbardziej  z  rana. W  dzień  jak  świeci się  światło  to  jedzą , pływają  i  nic  sobie  z  obecności  ludzi  nie  robią.
 NO2-0
 NO3-25
 PO4-0,5
 PH-6,5
 KH-3
 GH-6
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez piotrek123 2015-01-29, 09:12, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| MICHALEK123   
 Imię: Michal

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 11:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | Zrób im światło na na noc z taśmy diodowej tak aby w akwarium był półmrok (ni jasno ni ciemno  ) może być białe, niebieskie, zielone, czerwone (taśma RGB z sterownikiem) . Tracą orientację w ciemności i panikują
   |  
				| _________________ Pozdrawiam Michał
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez MICHALEK123 2015-01-29, 11:01, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| jurasiga   

Imię: JURAS

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 12:37 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | MICHALEK123 napisał/a: |  	  | Tracą orientację w ciemności i panikują | 

|  
				| _________________ Pozdrawiam Juras
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| darek-J [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 13:30 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | MICHALEK123 napisał/a: |  	  | Tracą orientację w ciemności i panikują | 

To jest chicior

piotrek123 A te ryby to zawsze się tak zachowywały czy "ostatnio"tzn;np, masz je rok i od 2 dni maja ten problem
   |  
				| Ostatnio zmieniony przez  2015-01-29, 15:18, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| MICHALEK123   

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 14:54 |   
 |  
               | 
 |  
               | Znowu bingo lecz spodziewałem się nasampierw żebraka a potem kaowca HI hi a tu masz ci los odwrotnie. Gratuluję
             Wy zawsze wszystko w parze
  ups   Małe zawistne człowieczki
     |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| jurasiga   

Imię: JURAS

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 15:10 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | MICHALEK123 napisał/a: |  	  | Znowu bingo lecz spodziewałem się nasampierw żebraka a potem kaowca HI hi a tu masz ci los odwrotnie. Gratuluję
 Wy zawsze wszystko w parze  ups
 Małe zawistne człowieczki
 | 

Co ty masz napisać innego jak widzisz że się śmieją z twych głupot jakie ludzia doradzasz . Człowiek napisał że ma problem a ty takie brednie wypisujesz . Administrator coś powinien z tym zrobić , jest to wprowadzanie w błąd drugiego formowicza , w tym przypadku kompletną nie wiedzą i kłamstwem , o oczernianiu i wyśmiewaniu się z innych nie wspomnę
 Jak nisz nie wiesz nie odzywaj się , bo to nie jest pierwszy twój taki wyskok w nie wiedzę  i wprowadzanie innych w błąd
 |  
				| _________________ Pozdrawiam Juras
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez jurasiga 2015-01-29, 15:12, w całości zmieniany 2 razy |  | 

|   |  | 

|  | 

| Luk_2_5   

Imię: Ĺukasz

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 15:13 |   
 |  
               | 
 |  
               | Juras ma kolejny raz rację a jak to nasz Administrator mówił , to forum które ma na celu obalanie mitów , a nie tworzenie nowych   |  | 

|   |  | 

|  | 

| darek-J [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 15:17 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | MICHALEK123 napisał/a: |  	  | żebraka a potem kaowca | 

Brawo

| MICHALEK123 napisał/a: |  	  | a tu masz ci los odwrotnie. | 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| adamn   

Imię: Adam

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 15:40 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | piotrek123 napisał/a: |  	  | Witam  wszystkich !  Mam  pytanie  jak  to  u  Was  wygląda  bo  ostatnio  jak  gaszę  światło  to  paletki  robią  się  strasznie  płochliwe ,jak  podejdzie  ktoś  zrywają  się  wszystkie  i  uciekają  w  jeden  kąt mało  szyby  nie  wybiją  a  najbardziej  z  rana. | 
 znaczy wcześniej było git a ostatni coś się skopało? Wypełnij szablon jak w chorobach i wstaw zdjęcia i film z akwarium by było całe widoczne.

| MICHALEK123 napisał/a: |  	  | Zrób im światło na na noc z taśmy diodowej tak aby w akwarium był półmrok (ni jasno ni ciemno  ) może być białe, niebieskie, zielone, czerwone (taśma RGB z sterownikiem) . Tracą orientację w ciemności i panikują  :->
 | 
 już takie tekst kiedyś słyszałem na jednym znanym FORUM i mnie żal ogarnął, że niewiedza co jest w naturze tak daleko sięga. Chyba, że Ty w naturze ledy dyskom włączasz i innym rybom też.

| MICHALEK123 napisał/a: |  	  | Znowu bingo lecz spodziewałem się nasampierw żebraka a potem kaowca HI hi a tu masz ci los odwrotnie. Gratuluję
             Wy zawsze wszystko w parze
  ups   Małe zawistne człowieczki
     | 
 teraz posłuchaj Michał w spokoju jak na swe 44 lata i robienie sobie jaj na FORUM. Jak coś do kogoś masz to od tego jest priv i tam sobie wal do woli o ile druga strona Twe privy odbierze. Jak jeszcze raz na FORUM przytoczysz pod czyimś adresem podobne porównania i epitety to czeka Cię (dziś możesz dostać miesiąc odpoczynku w celu szukania osób w/w) dwa miesiące zsyłki.

Adam ADMINISTRATOR tego FORUM piszący sam w pojedynkę.
 |  
				| _________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł"  Albert E.

|  | 

|   |  | 

|  | 

| roh   Ryby z Amazonii to moja pasja

Imię: Roman

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 15:56   Re: płochliwe  paletki  po  wyłaczeniu  światła |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | piotrek123 napisał/a: |  	  | Witam  wszystkich !  Mam  pytanie  jak  to  u  Was  wygląda  bo  ostatnio  jak  gaszę  światło  to  paletki  robią  się  strasznie  płochliwe ,jak  podejdzie  ktoś  zrywają  się  wszystkie  i  uciekają  w  jeden  kąt mało  szyby  nie  wybiją  a  najbardziej  z  rana. W  dzień  jak  świeci się  światło  to  jedzą , pływają  i  nic  sobie  z  obecności  ludzi  nie  robią.
 NO2-0
 NO3-25
 PO4-0,5
 PH-6,5
 KH-3
 GH-6
 | 
 Popatrz gdzie masz okno lub telewizor, albo lampkę. Jeżeli ktokolwiek przechodzi koło akwarium przecinając źródło jakiegokolwiek strumienia światła powoduje popłoch. Ryb boją się poruszającego się cienia a nie światła.
 Michał kup sobie dobrą książkę akwarystyczną, zapal swiatło i poczytaj bo tracisz orientację
   |  
				| Ostatnio zmieniony przez roh 2015-01-29, 16:00, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| MICHALEK123   

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 16:04 |   
 |  
               | 
 |  
               | No to dawaj   I trzymaj te swoje ku......lki  na krótkiej  smyczy

| Cytat: |  	  | Chyba, że Ty w naturze ledy dyskom włączasz i innym rybom też. 
 | 
 W naturze to maja troszkę więcej miejsca
  i wody   no i te to raczej nie dzikie więc o co ten rechot. Mam Tobie twoje posty z  forum innego przytoczyć co do oświetlenia.
 No ale tego w regulaminie zabroniłeś
     |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| MICHALEK123   

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 16:10 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | MICHALEK123 napisał/a: |  	  | No to dawaj   I trzymaj te swoje ku......lki  na krótkiej  smyczy

| Cytat: |  	  | Chyba, że Ty w naturze ledy dyskom włączasz i innym rybom też. 
 | 
 W naturze to maja troszkę więcej miejsca
  i wody   no i te to raczej nie dzikie więc o co ten rechot. Mam Tobie twoje posty z  forum innego przytoczyć co do oświetlenia.
 No ale tego w regulaminie zabroniłeś
     | 

Tak Romanie a delikatne światło nocne w akwa plus szyba ten cień może wyeliminować koszt śmieszny
   Ale po co dyskutować
 |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| darek-J [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 16:27 |   
 |  
               | 
 |  
               | Widzę że "gołębica" sama siebie już cytuje   
 Co Ty jarasz
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| mazi   
 Imię: Krzysiek

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 16:49 |   
 |  
               | 
 |  
               | Darek, odemnie nie ma towaru      ja nie mam z tym nic wspólnego:D |  | 

|   |  | 

|  | 

| darek-J [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2015-01-29, 17:20 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | mazi napisał/a: |  	  | Darek, odemnie nie ma towaru | 

Ja wiem, Ty żujesz
  miałem kumpla śp.ratownika górniczego   
 Dobra bo śmiecę w wątku Piotrka , za co serdecznie przepraszam
   |  
				| Ostatnio zmieniony przez  2015-01-29, 17:22, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |