Pasożyty + martwa ryba z białą głową |
Autor |
Wiadomość |
MałgorzataG
Imię: Małgorzata
Wiek: 38 Dołączyła: 11 Lip 2014 Posty: 42 Skąd: Jędrzejów
|
Wysłany: 2014-07-17, 11:06
|
|
|
Dzisiaj kąpiel w roztworze nadmanganianu potasu ujawniła kolejne robaczki. Przypomianają malutkie dżdżownice.
Pod lupą wyglądają tak: |
|
|
|
 |
adamn

Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7460 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-07-18, 20:44
|
|
|
nie wiem co to zdjęcie przedstawia bo tam jakieś śruby widać. Jak toto jest w akwarium to chyba niewłaściwie. Co do robaczków to masz pewnie to
http://discusforum.adamn.pl/viewtopic.php?t=1375
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 |
|
|
|
 |
MałgorzataG
Imię: Małgorzata
Wiek: 38 Dołączyła: 11 Lip 2014 Posty: 42 Skąd: Jędrzejów
|
Wysłany: 2014-07-18, 21:08
|
|
|
Ĺruby to element mocowania oświetlenia do pokrywy. Takie producent zrobił i chyba tak ma być.
Moje ryby zjadła ochotka? Myślałam, że powinno być na odwrót:/ (ode mnie ochotki nie dostały, chociaż kto wie co jest w kupionym od hodowcy mixie) |
|
|
|
 |
adamn

Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7460 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-07-19, 08:37
|
|
|
Jak takie coś robi Ci się na pokrywie to efekt bakterii. Twoje ryby nie zjadła ochotka bo ta się mnoży w wodzie sama i składa jaja gdziekolwiek, gdzie jest woda. Twoje ryby już na starcie były na stracenia a do tego błędy jakie popełniałaś.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 |
|
|
|
 |
|