Szóstka białasów w 200l |
Autor |
Wiadomość |
A!icja

Imię: Alicja
Pomogła: 4 razy Wiek: 30 Dołączyła: 09 Gru 2012 Posty: 851 Skąd: lublin
|
Wysłany: 2014-05-13, 02:57
|
|
|
adamn napisał/a: | Ewenement wszystkie żyją i rosną co widać. Jak można ukatrupić dyska to nie wiem.
Adam |
Taka prośba do Ciebie Adam abyś takich tekstów przynajmniej względem mych ryb nie pisał, są one mówiąc lekko- drażniące.
Nic innego jak ironii w tym nie wyczuwam. A czemu to nie trudno się domyśleć, i nijak mi inaczej na to spojrzeć.
W dodatku pisanie, o ukatrupianiu dyska, jest takie ... bo dobrze wiesz, że ja straciłam dyski.
Takie mam uczucie, jakbyś chciał mi tym dokopać.
Dla mnie ewenementem przy tych rybach jest to, że:
- nie telepały mi się ręce kiedy po aklimatyzacji złapałam jedną aby zmierzyć.
- kiedy szalały mi od NO2, na luzie robiłam co trzeba.
- nie muszę co raz pytać co robić
- nie martwię się tym, że sprzęt nie jest jakiś wyszukany
- ogółem olewam wiele rzeczy, którymi normalnie denerwowałabym się
- nie marudzą przy jedzeniu, kryl artemia to dla nich żaden problem, ale na tym nie poprzestanę.
- i to co najpiękniejsze, w końcu , na czysto mogę się cieszyć z faktu posiadania dysków, bez nerwów, problemów itp.
Ale tak do nich samych, to po coś je kupiłam. To taki mój mały nowy start, nowy początek, w którym zapominam co było kiedyś.
I to co dawniej mam za sobą i nie mam zamiaru do tego wracać.
Ten wątek nie jest o tym co było kiedyś.
Jak chcecie wspominki z dawnych ,,dobrych " czasów, to ja do tego wątku wcale zaglądać nie muszę, ani czytać na temat który chcę zapomnieć.
Zwyczajnie ominę szerokim łukiem to, bo mi nerwów mych szkoda, mam je na żywo, na co dzień, w wątku ich oglądać nie muszę.
Z tego co ma jakieś znaczenie- może uda mi się kupić im oświetlenie LED, z ... lidla.
Białe, ciekawi mnie jak będą się z kolorami prezentować, ale to jak pomysł wypali.
Pozdro ... |
_________________ Bo widzisz drogie dziecko...
Tak już w życiu bywa,
że pies tonie, łańcuch pływa. |
|
|
|
 |
Bartt85

Imię: Bartosz
Wiek: 40 Dołączył: 10 Gru 2013 Posty: 103 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 2014-05-13, 11:53
|
|
|
Piękne ryby :) |
|
|
|
 |
multi
multi
Imię: Sławek
Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 22 Mar 2013 Posty: 193 Skąd: Ostrów Maz
|
Wysłany: 2014-05-13, 12:39
|
|
|
Alicja nie uważasz że trochę dyszą? chyba że się obżarły za wiele ogólnie ładne ryby pozdro. |
_________________ multi |
|
|
|
 |
A!icja

|
Wysłany: 2014-05-13, 23:06
|
|
|
Przy pożeraniu, zawsze mają zadyszkę
Ostatnio linijką przy szybie próbowałam określić ich wielkość, to już jakieś 11 może i 12 ? na złapanie którejś niema najmniejszych szans.
Są dość płochliwe, normalnie do akwa ręki nie przyłożę bo uciekają, nawet same z siebie często świrują i skaczą ponad wodę, to to nic, gorzej jak się spłoszą i o szyby tłuką.
Ehh z czasem się pewnie ogarną.
Delektowanie się granulatem, jedna sierota trzyma się na uboczu, wiecznie jej łomot spuszczą.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HeAX9762zT0&feature=youtu.be[/youtube]
Jest z nimi kirysek, po zawirowaniach z pH został jeden cyklop , a u SW pH wiecznie trzyma się na poziomie 6
kh-0 gh- 5
Jeśli wszystko będzie dobrze, to wróci do erupcji ale z nowym stadkiem, z moimi łącznie wyjdzie 6 sztuk... eh sama nie wiem ile tego mam
Pozdrawiam i dziękuję za opinie |
Tak już w życiu bywa,
|
|
|
 |
adamn

Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7455 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-05-14, 18:58
|
|
|
A!icja napisał/a: | [
Taka prośba do Ciebie Adam abyś takich tekstów przynajmniej względem mych ryb nie pisał, są one mówiąc lekko- drażniące.
. |
Jak można było zrozumieć, że to o rybach z tego wątku piszę jak do tej pory nie było z nimi NIC? Ja tylko napisałem w porównaniu z innymi co mają cuda na kiju w akwarium i biegają z wiadrami czy stałą podmianą co dnia i .... mają już dyski naście lat i nie doświadczyli jeszcze tego co Ty po roku.
Widać Cię przemęczenie maturalne dopadło bo jak można było domyślać się co miałem na myśli pisząc w/w cytat? Trza było się wpierw spytać fonicznie czy mailowo a nie pisać o życzeniach.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 |
|
|
|
 |
A!icja

|
Wysłany: 2014-05-14, 21:28
|
|
|
adamn napisał/a: | Widać Cię przemęczenie maturalne dopadło bo jak można było domyślać się co miałem na myśli pisząc w/w cytat? |
A co tam miałeś na myśli to nie wiadomo, jakoś w Twojej głowie nie siedzę i nie śledzę informacji podczas pisana danego tekstu.
Ja interpretuje to co napisane.
adamn napisał/a: | Ja tylko napisałem w porównaniu z innymi co mają cuda na kiju w akwarium |
Nijak mi było się tego domyśleć.
I tak wraz za żaden ewenement tego nie uważam, ryba zdrowa, to żreć i rosnąć będzie
a to czy ma kubełek czy wewnętrzny to ją to tam... Aby woda była oki.
Pozdro |
Tak już w życiu bywa,
|
|
|
 |
A!icja

|
Wysłany: 2014-05-21, 20:02
|
|
|
Cud i złapałam jednego skurczybyka :
Nie pytajcie czemu miarka jest odwrócona - same tego nie wiem
3mm i będzie 13 cm |
Tak już w życiu bywa,
|
|
|
 |
gienierator

Imię: Eugeniusz
Pomógł: 4 razy Wiek: 59 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 894 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-05-21, 20:39
|
|
|
Ze też się Wam chce rybę specjalnie do pomiaru wyławiać. |
|
|
|
 |
jurasiga

Imię: JURAS
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 1682 Skąd: Turek
|
Wysłany: 2014-05-21, 20:50
|
|
|
I ten dzióbek fajowski ,moje 4 taki mają |
_________________ Pozdrawiam Juras |
|
|
|
 |
Jula :3

Imię: Julka
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 13 Mar 2014 Posty: 52 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 2014-05-21, 21:48
|
|
|
Czemu ma taką kropeczkę nad linią naboczną? |
|
|
|
 |
adamn

Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7455 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-05-22, 13:37
|
|
|
bo to granulat się przylepił w czasie łapania.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 |
|
|
|
 |
|
 |
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
|
 |
DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach |
 |
|
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|