| Młode pigeony | 

| Autor | Wiadomość | 

| MiroR   MiroR

Imię: Mirosław

| 

|  Wysłany: 2013-12-12, 16:55   Młode pigeony |   
 |  
               | 
 |  
               | Proszę doświadczoną brać o rzut oka na moje dwa młode pigeony. Mają około 7-8 cm i od ponad 2 tygodni są w kwarantannie.
 Ponieważ już na początku zauważyłem białe ciągnące się odchody to podwyższyłem temperaturę do 34C by wzmożyć apetyt (nie było z tym najlepiej). Po ok 10 dniach odchody były już bliższe normalności, zjechałem z temp do29C ale paletki stały się płochliwe i gdy zbliżam się do akwarium chowają się pod filtr. Do tego jedna zdecydowanie zbladła.
 Paletki jedzą normalnie (jak nie stoję z nosem w szybie), jednak mojego mixu nie chcą nawet tknąć
   Dostają D50 i D-Allio Plus Tropicala. Uwielbiają również kosteczki Tubifex-u suszonego próżniowo firmy JBL. Namaczam je z odrobiną witamin i podaję sporadycznie.
 Baniaczek w którym przebywają jest mały więc podmiany codziennie ok 30% z wciąganiem wszystkiego co zalega na dnie.
 Mały filtr z gąbką i ceramiką,  napowietrzanie 24h

No2 - 0,01-0,05 max.
 Ph jak w dużym baniaku za wysokie ok 7,4 (zamówiłem już kwas solny)
 GH 11
 Kh 6
 No3 10

Filmik znowu nie udało mi się wstawić pomimo, iż ma poniżej 10 sek
   |  
				| Ostatnio zmieniony przez MiroR 2013-12-12, 16:57, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| adamn   

Imię: Adam

| 

|  Wysłany: 2013-12-13, 13:40 |   
 |  
               | 
 |  
               | Jakieś długie te ryby. A wybredne gęby w jedzeniu to pierwsze oznaki czegoś złego. Adam
 |  
				| _________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł"  Albert E.

|  | 

|   |  | 

|  | 

| MiroR   MiroR

Imię: Mirosław

| 

|  Wysłany: 2013-12-13, 14:53 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | adamn napisał/a: |  	  | A wybredne gęby w jedzeniu to pierwsze oznaki czegoś złego | 
 Czyli mikroskop i odchody do badania.
   |  
				| _________________ www.pokoje-taras.pl
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |