DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     

Poprzedni temat «» Następny temat
Mikroskop
Autor Wiadomość
ksywa 

Imię: Damian
Wysłany: 2013-07-30, 17:39   

o no to już wiem więcej:) ceny w powyższych chwilowo są niskie ale zapewne wystrzelą w górę przed samym końcem aukcji. A jeszcze coś godnego uwagi z wymienionych poyżej??

toommaszeek 

Imię: Tomasz
Wysłany: 2013-07-30, 18:17   

Uzbrój się w cierpliwość i poszukaj na allegro lub tablicy mikroskopu bresser biolux AL lub NV. Za 200zł znajdziesz, wiem że szukasz do 100zł ale warto jest dorzucić kolejną stówkę i być zadowolonym z mikroskopu polecanego przez wielu, niż później żałować że się kupiło "chińskie ciaciarajstwo" za 100zeta.

Arek 

Imię: Arek
Wysłany: 2013-08-01, 07:54   

Witam a co powiecie o tym mikroskopie http://allegro.pl/mikrosk...3425058372.html

rafikfi 

Imię: Rafał
Wysłany: 2013-08-01, 11:43   

za tą kasę to na pewno bym go nie wziął lepiej to parę złoty dołożyć i poszukać używanego bresser biolux i będziesz zadowolony bo z tego to wątpię żebyś był

ksywa 

Imię: Damian
Wysłany: 2013-08-01, 15:18   

Przekonaliście mnie poszukałem wiadomości, opinii, opisu, filmów na youtube o bresser biolux nv i nalazłem mikroskop. Wynegocjowałem cene 160zł + wysyłka :) Kobieta zapewniała mnie że kupiony był w Belgii, a użyty może 2 razy bo syn mało zainteresowany był. Aukcje znalazłem przypadkowo bo w opisie nawet jego marka nie była podana tylko boczne zdjęcie zestawu po czym wywnioskowałem że trzeba tam zadzwonić i wypytać o szczegóły. Także już do mnie jedzie. Ciekawi mnie jak będzie wyglądało to cyfrowe odtwarzanie widoku na kompie

Trev 

Imię: Jurek
Wysłany: 2013-08-02, 08:27   

Powiem tak - kamerka do mikroskopu dzięki której można coś konkretnego zobaczyć kosztuje od 300 w zwyż.
Oglądałem u sąsiada obraz z tej kamerki i coś widać, ale moim zdaniem jest to raczej jedynie gadżet i prawdopodobnie po chwili zabawy nie będziesz jej wydobywał z opakowania.
Ostatnio testowałem na swoim zabytku starą kamerkę philips spc8900 którą używałem do prostych astrofotek i niestety w mikroskopie także jest praktycznie nie do użytku. W najbliższym czasie planuję jeszcze test lustrzanki canona, ale muszę znaleźć chwilę żeby wytoczyć przejściówkę mikroskop na T2 albo M42. Jak przetestuję to się pochwalę wynikami.

Odpowiedz do tematu