Pomoc w leczeniu |
Autor |
Wiadomość |
Luca
Imię: Ĺukasz
Wiek: 44 Dołączył: 16 Mar 2013 Posty: 48 Skąd: NIemcy, Straelen
|
Wysłany: 2013-06-14, 22:39
|
|
|
Bardzo wam wszystkim dziekuje za Gratulacje i w ogóle jestem najszczęśliwszym ojcem na świecie jak byśmy wszyscy bliżej mieszkali od siebie to zaprosiłbym wszystkich na ostrą imprezkę, ale wracając do tematu to czy jest może inny sposób na sprawdzenie czy są przywry np: przejechac patyczkiem po skrzelu lub skórze, bo wycinanie nie za dobrze mi idzie nawet jak swoje własne paznokcie obicnam to zawsze wytnę kawałek miesa, a co dopiero kawałek skrzela od ryby, czy coś takiego jak ten patyczek by wystarczyło ? Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie caly czas sie ucze i czytam jak najwiecej sie da, ale mam wrażenie, że im więcej czytam tym głupszy jestem. |
_________________ Ĺukasz |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-06-15, 16:02
|
|
|
darek-J napisał/a: |
Co do pobrania wycinka to;
-... |
lepiej praktyka a nie teoria. Można dla zaawansowanych też tak
http://discusforum.adamn.pl/viewtopic.php?t=53
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-15, 20:48
|
|
|
To nie teoria a praktyka |
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-06-16, 08:53
|
|
|
Dobrze Panowie postaram sie pobrać ten wycinek, ale dopiero jutro, skoro nie ma innych mozliwości, widziałem to na filmie jak robił Adam, ale nie wiem co to będzie mam nadzieję, że nie odetne rybie wszystkiego. Jeżeli okaże się, że są to przywry czy taki lek jak Zypiran plus będzie odpowiedni do lecznie tego ustrojstwa ? prosiłem mojego weterynarza w Polsce żeby sprzedał mi neeguvon lub pratel powiedział, że ten lek jest, o wiele skuteczniejszy. |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-16, 15:26
|
|
|
Może być :) |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-06-16, 16:34
|
|
|
Lek niby który?
Bo jak by ktoś nie wiedzał to:
- Zypiran plus ma wsobie: 1 tabletka zawiera: Prazikwantel 50 mg, Pyrantel...50 mg
(w postaci embonianu pyrantelu 145 mg) i Febantel 150 mg
- Pratel ma w sobie: 1 tabletka zawiera 50 mg prazikwantelu i 144 mg embonianu pyrantelu
jak widać bardziej uniwersalny jest nie pratel a zypiran plus.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-06-16, 18:59
|
|
|
Czyli Adamie jeżeli okaże się, że moje rybska mają przywry to nie polecasz tego leku ? zypiran plus ? Ja sie kompletnie nie znam dlatego pytam. |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-16, 20:07
|
|
|
Zipyran plus jest lepszy |
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-06-16, 20:50
|
|
|
że zypiran plus jest skuteczniejszy Adamie tak mi powiedział weterynarz. |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-06-17, 09:14
|
|
|
A co ja napisałem o skuteczności obu leków? Który bardziej uniwersalny?
A co do przywr to się okażę po badaniu.
Adam |
|
|
|
|
|
|