wybór dysków przy zakupie |
Autor |
Wiadomość |
Dino25

Imię: Marek
Pomógł: 2 razy Wiek: 67 Dołączył: 09 Gru 2012 Posty: 260 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2013-03-22, 14:34 wybór dysków przy zakupie
|
|
|
Kupując paletki popełniłem troszkę błąd w dobrze.Wbrew propozycji Adama wziąłem 2 szt większych od innych ryb Whity,które po miesiącu dość podrosły(od początku jadły więcej niż reszta mniejszych) i teraz ganiają resztę po nie za wielkim 250l akwarium.Najgorsze jest to że owe osobniki podjedzą sobie aż dyszą jak parowozy a reszcie nie pozwalają zbliżyć się do pokarmu.Rozrzucam pokarm po całym zbiorniku żeby reszta mogła zjeść ale i tak mają duże problemy tak te dwa wszystkiego pilnują.Wziąłem te dwie ryby bo mi się podobały a teraz mam problem.Ciekawe czy ktoś też miał lub ma podobny problem i jak się z nim uporał? |
|
|
|
 |
Domisia [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-22, 14:48
|
|
|
Ja mam ryby w różnych rozmiarach i żadnego problemu z ganianiem 3 mniejszych przez pozostałe nie zaobserwowałam. Oczywiście czasami są przepychanki, ale nie zauważyłam by zawsze dotyczyły ganiania młodych przes podrostki. |
|
|
|
 |
Dino25

|
Wysłany: 2013-03-22, 14:52
|
|
|
Dominika one ganiają wszystkie bo mam jeszcze dwa ciut od nich mniejsze Leopardy które są spokojne i też ganiane przez tamte rozbójniki. |
|
|
|
 |
Domisia [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-22, 16:30
|
|
|
Widać takie cholerne charaktery . Gdzieś kiedyś widziałam, że ludzie radzili, by wystrój akwa zmienić. To niby ma ryby lekko zdezorientować i dać szansę na zmianę szyków w bandzie. Ale nie wiem ile w tym prawdy, a ile bajek.
Ja Ci nic nie poradzę, bo u mnie gonitwy są tylko między labeo, albo zbrojnikami |
|
|
|
 |
maqp

Imię: Marcin
|
Wysłany: 2013-03-22, 16:46
|
|
|
A ile masz paletek bo jak cztery to mogą tak robić, zmiana wystroju akwarium może pomóc ale najlepiej dokupić kilka ryb wtedy agresja rozłoży się na więcej sztuk. |
|
|
|
 |
Dino25

|
Wysłany: 2013-03-22, 18:13
|
|
|