Ważne przeczytaj |
Autor |
Wiadomość |
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2012-11-20, 17:06 Ważne przeczytaj
|
|
|
Witam
w celu sprawnego podawania informacji i zakresu tematycznego uprasza się o napisanie (poniżej) czego każdy oczekuje od tego FORA. Informacje zawarte mogą być nawet dziwne dla niektórych ale pozwolą właściwie określić treści działu jak też zakres tematyczny szczególnie w watkach przyklejonych.
U W A G A
do czasu braku opisu szczegółowego FORA uprasza się o nie zakładanie innych wątków. Pozwoli to przyspieszyć uruchomienie działu.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Kindzia
Imię: Kinga
Wiek: 46 Dołączyła: 21 Lis 2012 Posty: 34 Skąd: Wola Zachariaszowska
|
Wysłany: 2012-11-21, 12:35
|
|
|
W dziale giełda może zrobić wątek o ogłoszeniach nie związanych z akwarystyką?
No i przydałoby się tam ograniczenie, że np. ogłoszenie może dodać osoba mająca min. 50 postów...
W dziale o wszystkim i o niczym może by umieścić wątek o naszych innych zainteresowaniach o tym,w czym naprawdę jesteśmy dobrzy,do czego mamy tzw. "smykałkę"....
Wątek z powitaniami też by się przydał...
Poza tym o cyfrówkach,czym najlepiej i w jaki sposób robić zdjęcia (zwłaszcza chodzi mi o akwa,bo to nie lada wyzwanie)...
Póki co,tyle mi przyszło na myśl.... |
|
|
|
|
mario939 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-21, 12:42
|
|
|
Kindzia napisał/a: | , że np. ogłoszenie może dodać osoba mająca min. 50 postów...
|
To jest bez sensu ,niektóre osoby będą zaśmiecać forum ,aby uzyskać 50 postów |
|
|
|
|
Kindzia
|
Wysłany: 2012-11-21, 13:19
|
|
|
mario939 napisał/a: | Kindzia napisał/a: | , że np. ogłoszenie może dodać osoba mająca min. 50 postów...
|
To już lepiej żeby każdy się rejestrował,dodawał ogłoszenie i..znikał? |
|
|
|
|
cdpkaktus
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2012-11-21, 13:27
|
|
|
Kindzia, Cytat: | mario939 napisał/a:
Kindzia napisał/a:
, że np. ogłoszenie może dodać osoba mająca min. 50 postów...
To jest bez sensu ,niektóre osoby będą zaśmiecać forum ,aby uzyskać 50 postów
Trzeba jeszcze zaznaczyć , że dużo ludzi czyta , a nie pisze postów. Więc taka osoba nie będzie miała prawa dać ogłoszenia ?? Czy może " nawali " zbytecznych postów byle dobić do "50" ?? |
_________________ Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
|
grippen
Imię: Artur
Wiek: 44 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 3 Skąd: Kazimierza Wielka
|
Wysłany: 2012-11-21, 13:28
|
|
|
byłbym za ograniczenie właśnie do 50 postów,
Można by fajne logo wykonać mógłbym tym się zająć można też wprowadzić coś takiego że fotki wklejając na forum były by z logiem tego forum aby nikt nie mógł skopiować |
|
|
|
|
cdpkaktus
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2012-11-21, 13:35
|
|
|
grippen, Cytat: | fotki wklejając na forum były by z logiem tego forum aby nikt nie mógł skopiować |
Dobre , później ktoś wbija , zasysa fotkę i sprzedaje "swoje" ładne rybki . Jestem za wprowadzeniem loga . |
_________________ Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
|
Kindzia
|
Wysłany: 2012-11-21, 13:53
|
|
|
cdpkaktus napisał/a: | Kindzia, Cytat: | mario939 napisał/a:
Kindzia napisał/a:
, że np. ogłoszenie może dodać osoba mająca min. 50 postów...
To jest bez sensu ,niektóre osoby będą zaśmiecać forum ,aby uzyskać 50 postów
Trzeba jeszcze zaznaczyć , że dużo ludzi czyta , a nie pisze postów. Więc taka osoba nie będzie miała prawa dać ogłoszenia ?? Czy może " nawali " zbytecznych postów byle dobić do "50" ?? |
Są fora, gdzie nie ma ograniczeń i myślę, że tam uda się taki delikwent prędzej ,niż zechce pisać śmieci. Zawsze pozostaje też pw do moderatora czy admina z prośbą o zgodę na zamieszczenie ogłoszenia.
Logo super pomysł. |
|
|
|
|
porlock
Imię: Tomasz
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2012 Posty: 646 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-11-21, 14:23
|
|
|
wlasnie lepiej zrobic dzial moderowany, i po kłopocie. |
|
|
|
|
mario939 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-21, 15:29
|
|
|
Kindzia napisał/a: |
O widzisz nad to ja nie pomyślał |
|
|
|
|
krawiecm
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2012-11-21, 16:17
|
|
|
Ja oczekuje spokoju |
_________________ Marcin |
|
|
|
|
Michurb
Michurb
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 21 Lis 2012 Posty: 131 Skąd: Słupca-Golina
|
Wysłany: 2012-11-21, 16:38
|
|
|
Ja tez mam nadzieję ze tu będzie spokój |
_________________ Pozdrawiam Michał Urbaniak
Musi być źle ,aby później było dobrze |
|
|
|
|
Kindzia
|
Wysłany: 2012-11-21, 16:49
|
|
|
A...i jeszcze przydałby się dział z ogłoszeniami o imprezach akwarystycznych.....szkoda,że już go nie ma, bo dla zainteresowanych: 24listopada w Krakowie odbędzie się seminarium akwarystyczne.... |
|
|
|
|
weider [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-21, 17:48
|
|
|
mario939 napisał/a: | Kindzia napisał/a: | , że np. ogłoszenie może dodać osoba mająca min. 50 postów...
|
Ma to sens, 50 postów pisanych na sztukę nie ujdzie niczyjej uwadze, i w tym momencie powinna być opcja "zgłoś post".
Z resztą komu by się chciało pisać 50 postów tylko po to aby się ogłosić, no ale kto wie..., może są wytrwali, a jak będą to "moderatornia" niech kasuje takie bzdury, a delikwent ban, na przykład.
Nie można się przygotować na wszystko, ale można się starać i przeciwdziałać i pomagać w prowadzeniu forum wspólnie, wystarczą tylko chęci.
Uważam też, że posty nie powinny się liczyć jak leci, liczyć się powinny tylko posty w działach technicznych lub innych gdzie niezbędna do wykazania się jest wiedza, we wszystkich innych, typu galeria czy tematy o "D....e Maryni" nie powinny się w ogóle liczyć,
Przykład: fajne akwa, ciekawe ryby, ładna roślina, fajne podłoże, niebrzydka szafka, oj jaki fajny piesio, ale pajączek, ale trawka, ale drzewko, oj jaka fajna czapka z daszkiem, już by było 10 postów, uważam że z tym należy coś zrobić aby zwyczajnie nie wliczały się do całości postów.
Można wybrać działy w których posty miały by się liczyć (o ile jest możliwa taka opcja), na monsterfishkeepers.com tak mają i uważam że jest bardzo dobry pomysł.
Proponowane działy przeze mnie które miały by naliczać liczbę postów to: Dyskowce, Szpital, Rośliny, Technika, reszta działów nie powinna mieć wpływ na ilość postów.
Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
|
Więcek
Pasjonat
Imię: Piotrek
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 346 Skąd: Głogów
|
Wysłany: 2012-11-21, 18:10
|
|
|
Tzw "znak wodny " spokój i wiedza. |
_________________ ''Nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem,,
A.Einstein. |
|
|
|
|
|