UWAGA na NO-PLANARIA !!! |
Autor |
Wiadomość |
Daniel85
Imię: Daniel
Wiek: 39 Dołączył: 14 Mar 2017 Posty: 54 Skąd: Czestochowa
|
Wysłany: 2019-02-12, 17:55 UWAGA na NO-PLANARIA !!!
|
|
|
Uwaga na No-Planaria preparat na wypławki opisywany jako super bezpieczna mieszanka ziół. Może wystąpić ostra infekcja bakteryjna jak u moich paletek, zdjęcia przedstawiają ryby po trzecim dniu stosowania preparatu oraz jak wyglądały wcześniej. |
|
|
|
|
michal.l
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 578 Skąd: myślenice (małopolskie)
|
Wysłany: 2019-02-12, 21:03
|
|
|
Ktoś już kiedyś no tym pisał że się nie nadaje |
_________________ sorry taki mamy klimat |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2019-02-13, 08:12
|
|
|
Dziwię się, że mając to FORUM i sprawdzony sposób na ślimaki i wypławki wolałeś substytut. Nie masz tarliskowego nie masz innych ryb a walisz do akwarium zioła. Nie wiesz co mają ryby a dajesz cosik. Masz korzeń a to garbniki i dodatkowe zioła co powodują zmianę na linii woda skóra ryby. A na marginesie to ile czasu masz te ryby?
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Daniel85
|
Wysłany: 2019-02-13, 14:29
|
|
|
Z tymi sprawdzonymi sposobami to nie byłbym taki hop do przodu, nie jestem kompetentny bo są to moje pierwsze dyski, aczkolwiek odnoszę wrażenie że to co sprawdza się w przypadku hodowlanych odmian które od pokoleń widziały tylko szkło niekoniecznie sprawdza się u dzikusów. Kiedy robiłem kurację "sprawdzonym" sposobem na nicienie (levamol) to byłem niemal pewien że jest po rybach - równy miesiąc siedziały ciemne i przerażone w kącie i kompletnie nic nie jadły, do zdrowia doszły po trzech miesiącach. Kuracja detreomycyną i nystatyną spływa po grzybie jak woda po kaczce - robiłem kilka podejść. Z tego co widziałem na forum to Twoje doświadczenia Adamie z dzikusami nie wyglądają kolorowo. |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2019-02-13, 17:12
|
|
|
Daniel85 napisał/a: | Z tego co widziałem na forum to Twoje doświadczenia Adamie z dzikusami nie wyglądają kolorowo. |
widać niewiele widziałeś. Brązy klasyki mnożone już kilka lat dzikie a reszta czas pokaże.
Daniel85 napisał/a: | Kiedy robiłem kurację "sprawdzonym" sposobem na nicienie (levamol) to byłem niemal pewien że jest po rybach |
nawet nie pytam skąd ten sprawdzony sposób bo do wody i to w dodatku jak ryby bakterie mają. Nie pytam jaka kwasowość bo levamizol tylko do kwaśnej a nigdy do zasadowej.
reszta opisane na FORUM, że ryby zdrowiały po detro i nystatynie a Tobie jak widać nie zdrowiały.
No ale jak się robi jak tu to nie dziwota
http://adamn.pl/discusfor...ighlight=#54744
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Daniel85
|
Wysłany: 2019-02-13, 18:52
|
|
|
No sprawdzony sposób od Ciebie, wszystko jak w przepisie woda na 100% dobra.
A ten link co podałeś to tylko potwierdzenie że jesteś ograniczony i nie potrafisz pojąć że ilość nystatyny podaje się w j.m a nie w mg bo występuje w wielu postaciach i stosunek j.m/mg jest bardzo różny.
Chciałem tylko ostrzec innych co może się stać po NO-PLANARIA po co się wcinasz !?
Widzisz nie jestem jakimś Twoim fanem żeby na bieżąco monitorować Twoje poczynania z dzikusami, ale kiedyś przeglądałem forum i widziałem że dzikie padają Ci jak kawki. Zresztą to co pokazałeś na pewno nie jest z tej samej rzeki co moje, to widać po wyglądzie. |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2019-02-13, 19:42
|
|
|
Daniel85 napisał/a: | No sprawdzony sposób od Ciebie, wszystko jak w przepisie woda na 100% dobra.
A ten link co podałeś to tylko potwierdzenie że jesteś ograniczony i nie potrafisz pojąć |
za ograniczonego masz dwa na wejściu na miesiąc byś mógł podać przepis, gdzie słowa Twe mają zastosowanie co do levamolu. Kolejnym razem waż słowa bo drugiej szansy nie dostaniesz.
Adam |
|
|
|
|
|
lucio62
Imię: Lucjan
Pomógł: 1 raz Wiek: 62 Dołączył: 03 Kwi 2017 Posty: 23 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2019-02-13, 20:32
|
|
|
Mając ryby z odłowu, a Ty im walisz takie paskudztwo,zachwiałeś równowage bakteryjną teraz posiew i z czym masz doczynienia, ale sądząc po zdjęciach to ciężko będzie,kolego ja bez detromycyny wyleczyłem dyski jest z tym zabawy dużo przekładanie ryb z zbiornika do zbiornika i nystatyna dała rade do żarcia i do wody,jednemu wyjdzie ciasto a drugiemu zakalec,czytać ze zrozumieniem przepisy a jednostki przeliczyć samemu do masy ryby i wody |
|
|
|
|
|