Film z Rozmnożenia dzikich Symphysodon "Central Bar&am |
Autor |
Wiadomość |
Robert M.
Imię: Robert
|
Wysłany: 2016-01-21, 22:46 Film z Rozmnożenia dzikich Symphysodon "Central Bar&am
|
|
|
Dzień dobry,
Chciałem się pochwalić.
Zapraszam do oglądnięcia filmu na YT.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c7lD7A6-5CU[/youtube]
Kilka informacji:
Para ryb, zbiornik 375 L, piasek, korzenie, pH-5,5, TWO-2, przewodniość - 104,
filtracja - 3 turbiny Aqua Szut+gągbki 30x15x10 cm. Podmiana wody co 2 dni 10%.
KARMIENIE: dorosłe - NF Supreme Diskus, NF Supreme Doktor, NF Supreme Marine (morskie), spirulina JBL i Ocean Nutrition.
2x w tygodniu wodzień lub wazonkowiec, mrożony kryl.
młode - Podajemy im żywą moinę, oczlika, mrożonego cyklopa, moinę i ..plankton Naturefood Nie jadły jeszcze
naupliusów artemii. Mają 14 dni i wielkość 1 cm+
Zapraszam
Robert
U W A G A
poprawiłem link do YT |
_________________ Robert M. |
Ostatnio zmieniony przez adamn 2016-01-22, 14:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2016-01-22, 14:50
|
|
|
Proponował bym jednego skroić w płetwach flakach i skrzelach.
Ryby z pary naturalne.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Robert M.
|
Wysłany: 2016-01-22, 14:51
|
|
|
adamn napisał/a: | Proponował bym jednego skroić w płetwach flakach i skrzelach.
Ryby z pary naturalne.
Adam |
Adam!!! Czemu?
Robert |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2016-01-22, 15:01
|
|
|
Zawsze chyba dobrze radzę. Masz tam kurdupla i mikroskop, dwie szpilki i wiesz na czym stoisz. Filmik i zdjęcia z próbek wstaw to inni obaczą.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Robert M.
|
Wysłany: 2016-01-22, 15:06
|
|
|
adamn napisał/a: | Zawsze chyba dobrze radzę. Masz tam kurdupla i mikroskop, dwie szpilki i wiesz na czym stoisz. Filmik i zdjęcia z próbek wstaw to inni obaczą.
Adam |
Adam, ja się dopiero uczę - napisz proszę, czemu mam kroić malucha?
R |
|
|
|
|
Luk_2_5
Imię: Ĺukasz
Wiek: 36 Dołączył: 15 Gru 2013 Posty: 430 Skąd: Ponętów Górny Pierwszy
|
Wysłany: 2016-01-22, 20:10
|
|
|
Po to żebyś miał pewność czy nie mają czegos w sobie. |
|
|
|
|
Robert M.
|
Wysłany: 2016-01-22, 20:55
|
|
|
Luk_2_5 napisał/a: | Po to żebyś miał pewność czy nie mają czegos w sobie. |
A skąd maja mieć, jeśli rodzice są zdrowi?
A czy coś takiego jak homeostaza nie działa?
A człowiek chyba też nie jest sterylny i ma jakieś pasożyty? W homeostazie żyjące?
Czy chcesz powiedzieć, że mam całe życie brać antybiotyki, żeby być sterylnym?
Proszę o odpowerdź.
Robert |
|
|
|
|
robertwawa
Imię: robert
|
Wysłany: 2016-01-22, 21:33
|
|
|
Zaczyna się |
|
|
|
|
Ĺukasz
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Lis 2015 Posty: 132 Skąd: stąd
|
Wysłany: 2016-01-22, 21:59
|
|
|
Robert M. napisał/a: | Luk_2_5 napisał/a: | Po to żebyś miał pewność czy nie mają czegos w sobie. |
A czy coś takiego jak homeostaza nie działa?
A człowiek chyba też nie jest sterylny i ma jakieś pasożyty? W homeostazie żyjące?
Czy chcesz powiedzieć, że mam całe życie brać antybiotyki, żeby być sterylnym?
Proszę o odpowerdź.
Robert |
Się najpierw dowiedz co to jest homeostaza. A później się dowiedz co to jest symbioza.
Później sobie przeanalizuj, czy chodzi Ci o stałość parametrów życiowych, czy o pasożyty.
A co do proponowania krojenia ryby, to...po co kroi małą jak starą można sprawdzić ? |
|
|
|
|
Robert M.
|
Wysłany: 2016-01-23, 07:31
|
|
|
Cóż, mało jeszcze wiem, to prawda.
Miłego dnia. I ryb bez pasożytów życzę.
Robert |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2016-01-23, 17:04
|
|
|
Robert M. napisał/a: |
|
Szkoda że się dobrych rad nie przyswaja a się oid razu napina. Jeszcze się na świecie nie zdarzyło by ryby z odłowu były czyste i są na to stosowne publikacje. Co mają zostawiam każdemu w celu przyswojenia. Te małe co były na filmie a teraz ich nie ma jak na 2 tygodnie winny już dawnoi wyglądać jak dysk w miniaturze i pożerać wszystko z dołu a stare olać bo lepsze papu niż gluty z ciała. No ale w tym przypadku uwzględniając karmienie jakie im serwujemy w ciemno mogę powiedzieć co mają ryby małe (sprawdzenie małych daje pełnie szcześcia a nie starych bo im się flaków nie wywlecze bez zgonu).
Są grzyby tasiemce ijescze kilka.
Adam |
|
|
|
|
|
roh
Ryby z Amazonii to moja pasja
Imię: Roman
Pomógł: 2 razy Wiek: 63 Dołączył: 05 Mar 2013 Posty: 500 Skąd: Kętrzyn
|
Wysłany: 2016-01-23, 22:56
|
|
|
adamn napisał/a: | Robert M. napisał/a: |
|
Szkoda że się dobrych rad nie przyswaja a się oid razu napina. Jeszcze się na świecie nie zdarzyło by ryby z odłowu były czyste i są na to stosowne publikacje. Co mają zostawiam każdemu w celu przyswojenia. Te małe co były na filmie a teraz ich nie ma jak na 2 tygodnie winny już dawnoi wyglądać jak dysk w miniaturze i pożerać wszystko z dołu a stare olać bo lepsze papu niż gluty z ciała. No ale w tym przypadku uwzględniając karmienie jakie im serwujemy w ciemno mogę powiedzieć co mają ryby małe (sprawdzenie małych daje pełnie szcześcia a nie starych bo im się flaków nie wywlecze bez zgonu).
Adam |
Jestem zmuszony zaprotestować. Moje małe siedziały na rodzicach pełne 3 tygodnie. Może na koniec drugiego odkleiły się na chwilę i zeszły na dno, ale to były tylko chwile. Dopiero 23 dnia zaczęły regularnie na dno siadać. Tak wynika z dziennika. Niestety nic nie zostało. za młody byłem. Też mi się wydawało, że zdrowe. Płazińce udusiły maluchy w 3 dni. Tak generalnie gratulacje składam Robert |
Ostatnio zmieniony przez roh 2016-01-23, 22:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ĺukasz
|
Wysłany: 2016-01-24, 00:20
|
|
|
roh napisał/a: | adamn napisał/a: | Robert M. napisał/a: |
|
Adam |
Jestem zmuszony zaprotestować. Moje małe siedziały na rodzicach pełne 3 tygodnie. Może na koniec drugiego odkleiły się na chwilę i zeszły na dno, ale to były tylko chwile. Dopiero 23 dnia zaczęły regularnie na dno siadać. Tak wynika z dziennika. Niestety nic nie zostało. za młody byłem. Też mi się wydawało, że zdrowe. Płazińce udusiły maluchy w 3 dni. Tak generalnie gratulacje składam Robert |
A pieniądze ludziom oddałeś? |
|
|
|
|
roh
Ryby z Amazonii to moja pasja
Imię: Roman
Pomógł: 2 razy Wiek: 63 Dołączył: 05 Mar 2013 Posty: 500 Skąd: Kętrzyn
|
Wysłany: 2016-01-24, 07:25
|
|
|
Ĺukasz napisał/a: | roh napisał/a: | adamn napisał/a: | Robert M. napisał/a: |
|
Adam |
A pieniądze ludziom oddałeś? |
Część oddałem a część nie, ale nie kojarzę żebym tobie coś wisiał.Chcesz zabłysnąć moim kosztem,????Może jak żeś taki windykator to ściągniesz moje pieniądze, np 10k pln z Anglii-minus jakieś tam skromne przedpłaty??? |
Ostatnio zmieniony przez roh 2016-01-24, 08:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ĺukasz
|
Wysłany: 2016-01-24, 13:34
|
|