nowe do starych |
Autor |
Wiadomość |
piotrek123
Imię: piotrek
|
Wysłany: 2012-12-19, 00:03 nowe do starych
|
|
|
Witam wszystkich na tym forum. Chcę dokupić nowe paletki do dekoracyjnego akwarium
mam pytanie czy mogę jak mi doradzano przeleczyć profilaktycznie te nowe w akwarium dekoracyjnym razem ze starymi i innymi rybami które już posiadam .Jeżeli tak to czym i na co? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mirek06

Imię: Mirek
Wiek: 50 Dołączył: 22 Lis 2012 Posty: 225 Skąd: Ciechów (dolnośląskie)-PL
|
Wysłany: 2012-12-19, 07:01
|
|
|
Ja napiszę bardzo krótko,jeżeli w twoim akwarium pływają zdrowe dyski to po jakiego grzyba je męczyć lekarstwami !!!.Nowe rybki do osobnego zbiornika kwarantannowego i POSTÄPUJ zgodnie z tym co jest przekazane przez innych na tym forum .Wydaje mi się że chcesz troszeczkę sobie szybko upiększyć akwarium - ja dodałem do swojego tylko roślinki(po kąpieli w nadmanganianie potasu) i kłopot sam się znalazł |
_________________ Pozdrowienia!!! |
|
|
|
 |
piotrek123
|
Wysłany: 2012-12-19, 08:23
|
|
|
Mirek06 napisał/a: | Wydaje mi się że chcesz troszeczkę sobie szybko upiększyć akwarium - ja dodałem do swojego tylko roślinki(po kąpieli w nadmanganianie potasu) i kłopot sam się znalazł |
Ponieważ jestem początkujący możesz mi szerzej wyjaśnić co się stało w Twoim akwarium po nadmanganianie potasu i po co kąpie się w nim roślinki?
Poprawiłem cytowanie. Przed wysłaniem swego postu można go podglądnąć jak wygląda kilkająć na dole z prawej na czarnym tle PODGLÄD
Adam |
Ostatnio zmieniony przez adamn 2012-12-19, 11:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mirek06

Imię: Mirek
Wiek: 50 Dołączył: 22 Lis 2012 Posty: 225 Skąd: Ciechów (dolnośląskie)-PL
|
Wysłany: 2012-12-19, 13:25
|
|
|
piotrek123 napisał/a: | Mirek06 napisał/a: | Wydaje mi się że chcesz troszeczkę sobie szybko upiększyć akwarium - ja dodałem do swojego tylko roślinki(po kąpieli w nadmanganianie potasu) i kłopot sam się znalazł |
Ponieważ jestem początkujący możesz mi szerzej wyjaśnić co się stało w Twoim akwarium po nadmanganianie potasu i po co kąpie się w nim roślinki?
Poprawiłem cytowanie. Przed wysłaniem swego postu można go podglądnąć jak wygląda kilkająć na dole z prawej na czarnym tle PODGLÄD
Adam |
w nadmanganianie odkażamy roślinki z nieproszonych ,,gości'' ale nie daje 100% pewności że wszystko będzie sterylne,Piotrze wszystko jest napisane:
http://discusforum.adamn....php?p=2152#2152 |
_________________ Pozdrowienia!!! |
|
|
|
 |
piotrek123
|
Wysłany: 2012-12-19, 13:47
|
|