DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     

Poprzedni temat «» Następny temat
Temat-rozmnażanie się mojej pary w 375l wody.
Autor Wiadomość
K@@MIL 

Imię: Kamil
Wysłany: 2014-03-10, 00:17   Temat-rozmnażanie się mojej pary w 375l wody.

Temat-rozmnażanie się mojej pary w 375l wody.

Otóż jakieś 3 tygodnie temu zakupiłem parę red white z hodowli Adama
I otóż zaobserwowałem iż już pierwszego dnia po wpuszczeniu do akwarium pomimo braku zainteresowania jedzeniem i płochliwym nastawieniem para nie próżnowała tylko szukała miejsca do złożenia ikry i otóż na drugi dzień jest cała masa białych kropek, więc myślę że rozmnażanie ryb w dużych akwariach jest tez dobre para składa ikrę za 3 dni jest niestety zjadana ale zaangażowanie w składanie ikry jak widac przewyższa u paletek wszystkie inne potrzeby i nawet przełamuję lęk myślałem na początku hola hola to pewnie dwie samice więc szybki eksperyment, butelka 2 litrowa woda z akwarium do tego 1 szyszka olchy litr wody 10 ziarenek ikry i co po 2 dniach wylęgły się małe krasnoludki całe i zdrowe popływały około 4 dni ale nie dawałem im nic jeść i niestety poszły do Raju, ale wiem chociaż że mam na 100% pewną parę ryb, dzisiaj kolejne tarło postaram sie zakryć je siatką i zobaczę co się stanie jak małe się wyklują tak czy siak na nową porcję tranu długo nie będę musiał czekać :)

Fixmax 

Imię: Rafał
Wysłany: 2014-03-10, 18:25   

Nie zakrywaj ikry tak szybko, daj im złożyć kilka razy i obserwuj czy robią postępy w wychowywaniu. Wiem z autopsji że paletkom szybko zapadają w pamięć różne zachowania. Może być np .tak że nigdy nie nauczą się opieki.

Odpowiedz do tematu