Cykl rozwojowy |
Autor |
Wiadomość |
alegumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-09-23, 14:48 Cykl rozwojowy
|
|
|
Witam
Ponieważ informacje jakie udało mi się znaleźć, są zbyt ubogie, poszukuję jak najbardziej szczegółowych informacji na temat cyklu rozwoju wiciowców. Jeśli wiecie to piszcie. Jeśli zadam głupie pytania lub zapytam o rzeczy dla was oczywiste to wybaczcie, ale jestem wstanie to przeboleć, żeby się dowiedzieć:
* Czy jest określony czas w którym z cysty muszą się wylęgnąć robale, czy może ona w spokoju w nieskończoność czekać na żywiciela?
* Czy z cysta musi zostać połknięta, żeby wykluł się robal? Czy robal wylegnie się poza ciałem żywiciela i ma określony czas na jego znalezienie bo inaczej ginie, jeśli tak w ciągu jakiego okresu musi go znaleźć ?
* Czy faktycznie w temperaturze 32 stopni zostaje zatrzymany cykl rozwojowy wiciowców i co to dokładnie oznacza, że się nie rozmnaża przez podział i nie wytwarza cyst oraz że z cyst nie wykluwają się nowe osobniki? Czyli podnosimy temperaturę podajemy lek zabijamy to co wyklute.
* Czy rozwój odbywa się tylko w ciele żywiciela czy również poza nim?
* Wszystko co jeszcze nie padło co pominąłem a co Wiecie.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez 2013-09-23, 14:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 65 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-09-24, 08:59
|
|
|
Przecież wszystko w wątku opisane o wiciowcach.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
alegumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-09-24, 09:42
|
|
|
Witam
Adam dałbym sobie ..., że wątek nie był w pełni dostępny , ale .... |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-09-24, 09:49
|
|
|
Ja tam wszystko widzę co napisane. Dlatego zapomniałem,z ę to już od kwietnia nie jest dostępne na FORUM. A było tak pięknie wszystko było pod ręką a teraz trzeba czekać. No to specjalnie dla Ciebie jako pierwsze będzie o wiciowcach opisane z pokazaniem co i jak. Ale w październiku
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
alegumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-09-24, 09:54
|
|
|
Październik fajny miesiąc no to czekamy |
|
|
|
|
.at [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-09-24, 17:30
|
|
|
Bartku poczytaj sobie na niemieckich forach temat zwalczania wiciowców . A w szczególności publikacje i wpisy pana Gerharda Rahna .
Miłej lektury . |
Ostatnio zmieniony przez 2013-09-24, 17:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
alegumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-09-25, 09:29
|
|
|
Witam
Bez urazy, ale wolałbym przeczyta o tym na polskim forum, konkretnie na tym, po to między innymi się tu logowałem, a jak Masz wiedzę zdobytą na wspomnianych forach to proszę podziel się nią i przekaż nam, ja na pewno będę wdzięczny.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-09-26, 14:17
|
|
|
Bez nerwacji jeszcze kilka dni wytrzymać i będzie pięknie jak u mamy
Adam |
|
|
|
|
|
|