DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     


Poprzedni temat «» Następny temat
serca drobiowe
Autor Wiadomość
michal.l 

Imię: Michał
Wiek: 38
Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 586
Skąd: myślenice (małopolskie)
Wysłany: 2013-06-17, 20:26   serca drobiowe

Ostatnio mam problemy ze zdobyciem serc indyczych czy wołowych natomiast w sklepach
widzę że są serca "drobiowe" czy takowe się nadają ? sprawa bym się nie przejmował tylko mam młode ryby i nie wiem czy im to wyjdzie na dobre :-)
 
 
darek-J
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-17, 20:41   

Myslę że też mogą być tylko są małe i trochę ciężko je dokładnie oczyścić ,po prostu sporo dupczenia jest z drobiowymi ;-)
 
 
A!icja 


Imię: Alicja
Pomogła: 4 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 09 Gru 2012
Posty: 895
Skąd: lublin
Wysłany: 2013-06-17, 21:56   

darek-J napisał/a:
Myslę że też mogą być tylko są małe i trochę ciężko je dokładnie oczyścić ,po prostu sporo dupczenia jest z drobiowymi


Czyli drobiowe równie dobrze mogą zastąpić wołowe czy indycze ?
_________________
Bo widzisz drogie dziecko...
Tak już w życiu bywa,
że pies tonie, łańcuch pływa.
 
 
 
gienierator 



Imię: Eugeniusz
Pomógł: 4 razy
Wiek: 58
Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 937
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-06-17, 22:04   

Po zmieleniu ,,drobiowych" straszna papka się robi i syfi niewąsko wodę.
pozdro...
 
 
Dino25 


Imię: Marek
Pomógł: 2 razy
Wiek: 66
Dołączył: 09 Gru 2012
Posty: 287
Skąd: Legnica
Wysłany: 2013-06-18, 14:26   

Próbowałem popieram Gienka i dużo odpada nie wiem czy jest to opłacalne.U nas z wołowymi gorzej a indyczych ile chcesz do woli.Musisz się zaprzyjaźnić z jakimś sklepem w pobliżu i zamawiać.Często są w sieci Cerfur jeżeli taka u was jest.Pozdrawiam.
 
 
Jimbim 


Imię: Łukasz
Wiek: 42
Dołączył: 21 Lis 2012
Posty: 147
Skąd: Bełchatów
Wysłany: 2013-06-18, 19:57   

Właśnie u mnie w mieście też serce wołowe nie jest nigdzie dostępne a indycze tylko w 2 miejscach można dostać i to też rzadko nie wiem co sie z tym dzieje :?: :?: :?:
_________________
Pozdrawiam
Jimbim
 
 
gienierator 



Imię: Eugeniusz
Pomógł: 4 razy
Wiek: 58
Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 937
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-06-18, 20:34   

W większości mięsnych sklepów można zamówić .
pozdro...
 
 
alex 


Imię: Ola
Wiek: 53
Dołączyła: 06 Sty 2013
Posty: 364
Skąd: Jenin k/Gorzowa Wlkp
Wysłany: 2013-06-18, 22:12   

Niby tak Gieniu,ale prawda jest taka,że przez miesiąc biegasz (średnio co kilka dni) i słyszysz: '' nie ma, nie dojechały ,może za 2 dni" ....i tak bez końca :-( A jeszcze lepiej jest jak nie było cię 1-2 dni,wpadasz,a Pani mówi: ''przykro mi,wczoraj były ale zeszły" :lol: A wtedy człowiek ma ochotę ją ukatrupić :oops:
Naprawdę można się wkurzyć i poddać ;-)
 
 
 
A!icja 


Imię: Alicja
Pomogła: 4 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 09 Gru 2012
Posty: 895
Skąd: lublin
Wysłany: 2013-06-18, 22:24   

Olu jak ja to dobrze znam ;-)
20 zł na tydzień wywalałam na bilety tylko po to aby usłyszeć:
Oj niestety niema
Może jutro będą- the next day...

Oj dostawca nie przywiózł może za tydzień
i koło się powtarza :-/

alex napisał/a:
Naprawdę można się wkurzyć i poddać

A u mnie w słowniku to słowo nie występuje ;-)

Dlatego zrobiłam rybny. W sumie jego chętniej jedzą niż ten z serca ale w końcu na osiedlu będą mi załatwiać wołowe ( sklep groszek )
Kurze syfią bo co.. ? Krwi dużo, pylą jak ryba ( chociaż w to wątpię ) czy jak z tym jest ?
I czy tak jakościowo to są jakieś gorsze, ryba ,,jadąca " na nich będzie mniej happy bo te mają czegoś mniej w składnikach ?

Pozdro
Znów pod gradobiciem pytań :mrgreen:
 
 
 
alex 


Imię: Ola
Wiek: 53
Dołączyła: 06 Sty 2013
Posty: 364
Skąd: Jenin k/Gorzowa Wlkp
Wysłany: 2013-06-18, 22:34   

Dlatego ja jadę na gotowcach z IT. Dopóki przez przypadek nie trafię na serducha, będą żarły to co mam (a wybór jest ogromny ). I tak szczerze mówiąc....w międzyczasie odechciało mi się miksować ;-)
 
 
 
gienierator 



Imię: Eugeniusz
Pomógł: 4 razy
Wiek: 58
Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 937
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-06-18, 22:40   

Wołowe mają najwyższy wsp.procentowy białka ( ok. 60%)
Kurzeńcze po zmieleniu i wrzuceniu do wody wyglądają jak by się rozpuszczały.
pozdro.....
 
 
dadus150590 

Imię: Dawid
Wiek: 34
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 11
Skąd: Spytkowice/k. Rabki
Wysłany: 2013-06-19, 19:16   

ja wole sobie sam zrobić papu dla rybki jest taniej i nie musze się martwić czy mi braknie robie z 10kg serc i mam na pół roku gdzieś
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  


     DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach     
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group :: c3s Theme © Zarron Media :: modified by Gilu & Vision
Edycja, modyfikacje i poprawki: TIserwis.pl







Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9