moje rybki potrzebują waszej pomocy |
Autor |
Wiadomość |
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-01-18, 12:52
|
|
|
Nie dałeś czasem czegoś po pierwszym leczeniu do pokarmu z leków? Może uzdatniacz jakiś do wody?
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
rafikfi
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2013-01-18, 14:17
|
|
|
Adam żadnych leków nie dawałem do pokarmu uzdatniaczy żadnych nie stosuje jedynie kwas solny ale to w beczce do przygotowania wody no cóż stało się i pewnie zostanie to zagadka dlaczego tak wyszło wiem ze moje rybki nie były tak piękne jak co niektórych z was ale szkoda mi ich niektóre z nich były ze mną jakieś półtora roku |
_________________ Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
|
andzio65
Imię: Andrzej
Pomógł: 4 razy Wiek: 59 Dołączył: 21 Lis 2012 Posty: 82 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 2013-01-18, 19:32
|
|
|
A źródło wody to samo?
Zresztą jak masz wodociągową, to i tak się już nie dowiesz.
Rafał, dbaj o te pozostałe, podmieniaj wodę codziennie, napowietrzanie, może się wyliżą. |
|
|
|
|
alex
Imię: Ola
Wiek: 53 Dołączyła: 06 Sty 2013 Posty: 362 Skąd: Jenin k/Gorzowa Wlkp
|
Wysłany: 2013-01-18, 20:35
|
|
|
Nie wiadomo co w takiej sytuacji napisać....Doskonale rozumiem,że choć nie najpiękniejsze to twoje ryby i jesteś do nich przywiązany.Tak,zrób wszystko żeby uratować choć te co zostały.Kibicuję mocno i trzymam kciuki.Mam nadzieję,że się uda. |
|
|
|
|
rafikfi
|
Wysłany: 2013-01-18, 21:38
|
|
|
andzio65 napisał/a: | A źródło wody to samo?
Zresztą jak masz wodociągową, to i tak się już nie dowiesz.
Rafał, dbaj o te pozostałe, podmieniaj wodę codziennie, napowietrzanie, może się wyliżą. |
Andrzej wodę mam z wodociągu po tym co napisałeś teraz sie zastanawiam czy jakiegoś czyszczenia akurat nie robili czy coś i jakiegoś świństwa do wody nie dodali bo znając moje szczęście to wszystko możliwe
alex napisał/a: | Nie wiadomo co w takiej sytuacji napisać....Doskonale rozumiem,że choć nie najpiękniejsze to twoje ryby i jesteś do nich przywiązany.Tak,zrób wszystko żeby uratować choć te co zostały.Kibicuję mocno i trzymam kciuki.Mam nadzieję,że się uda. |
Olu dzięki za miłe słowo będę robił wszystko żeby uratować te co zostały ale wątpie czy się uda ale trzeba mieć nadzieje |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-01-19, 11:20
|
|
|
Zawsze zimą nie ma biologicznego oczyszczania wody bo lód i światłą mało. Dodają więcej chemii. Już to kilka razy pisałem w dawnych latach i ludzie po podmianach stracili całe obsady ryb w krótkim czasie. W ciągu tego tygodnia też jedna piękna na FORUM miała kłopot po podmianie wody
Tu doszło leczenie a przykładowo metali ciężkich nic ze zbiornika nie usunie.
Może miałeś zbieg okoliczności.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
rafikfi
|
Wysłany: 2013-01-19, 15:52
|
|
|
Adam pewnie jest tak jak piszesz i na niektóre rzeczy nie mamy wpływu wiem jedno że z moich rybek to już nic nie będzie wiec nie pozostanie mi nic innego jak zrobić gruntowne porządki i wybrać się do ciebie w odwiedziny |
Rafał |
|
|
|
|
rafikfi
|
Wysłany: 2013-01-27, 10:47
|
|
|
Witam Po mojej nieudanej kuracji w leczeniu cztery Paletki które przeżyły doszły do siebie i maja się dobrze dwie z nich to para która wcześniej składała ikrę i ku mojemu zdziwieniu wczoraj wracam wieczorem z pracy a tu zebrało im się na amory i złożyły znowu ikrę także chyba ma im się na życie |
Rafał |
|
|
|
|
andzio65
Imię: Andrzej
Pomógł: 4 razy Wiek: 59 Dołączył: 21 Lis 2012 Posty: 82 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 2013-01-28, 16:29
|
|
|
No widzisz, trzeba umieć dojrzeć światełko w tunelu.
A jak z ogólnym, demolka?? |
|
|
|
|
rafikfi
|
Wysłany: 2013-01-28, 17:22
|
|
|
Andrzej ogólne musi jeszcze troszkę poczekać ale nie długo bo tak koniec lutego zamierzam się zabrać za demolkę |
Rafał |
|
|
|
|
|