Ogrzewanie akwarium z centralnego ogrzewania |
Autor |
Wiadomość |
PolishDiscus
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 2015-04-09, 17:08
|
|
|
Ciśnienie nie wzrośnie, ponieważ na wylocie zimnej wody nie będzie zaworów i nimi będzie mogła sobie woda wędrować ,tak mi się wydaje ?
Zawory będą tylko na poszczególnych rurach z ciepła wodą. |
_________________ Pozdrawiam Tomek
Zapraszam na
wypożyczalnia samochodów w warszawie
|
|
|
|
|
K@@MIL
Imię: Kamil
|
Wysłany: 2015-04-11, 12:26
|
|
|
Rozrysuj to jakoś prościej bo ja już się nie łapię jak Ty chcesz to zrobić?:D |
|
|
|
|
PolishDiscus
|
|
|
|
|
toommaszeek
Pomógł: 7 razy Wiek: 43 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 1068 Skąd: Aleksandrów Kujawski
|
Wysłany: 2015-04-14, 05:29
|
|
|
Nic nie widać.
Tomku, fotki wrzuć przez forum. |
_________________ Adam jest The Best |
|
|
|
|
PolishDiscus
|
|
|
|
|
K@@MIL
Imię: Kamil
|
Wysłany: 2015-04-16, 17:41
|
|
|
a po co najpierw ma podgrzewać ten zasobnik a potem zasobnik akwarium? i co to jest dwukanałowy sterownik temperatury ? ale jak coś to tak na tym 1 obrazku dodać zawór bezpieczeństwa 1,5bara i wywalić ten sterownik a dać RTL lub mieszacz i moim skromnym zdaniem lepiej tam na 2 obrazku nie dawać w akwarium wężownicy a tak jak mówiłem woda akwariowa ma wpadać w takim razie do tego zasobnika i w nim sie ogrzewać i nie dawac pompy a żeby filtr to ganiał wtedy to by miało sens a jak ma być wężownica to bez zasobnika tylko wężownica prosto od tego pieca tylko dać jakiś grzejnik żeby jak by co temperaturę odbierał a tylko z tymi rurkami problem by był hmm chyba że kwasówka ajć jakieś to wszystko takie zawiłe :D |
|
|
|
|
toommaszeek
Pomógł: 7 razy Wiek: 43 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 1068 Skąd: Aleksandrów Kujawski
|
Wysłany: 2015-04-16, 20:45
|
|
|
K@@MIL napisał/a: | co to jest dwukanałowy sterownik temperatury ? |
Dwukanałowy sterownik temperatury to taki który działa w dwie strony np; steruje ogrzewaniem i chłodzeniem.
K@@MIL napisał/a: | jak ma być wężownica to bez zasobnika tylko wężownica prosto od tego pieca tylko dać jakiś grzejnik żeby jak by co temperaturę odbierał a tylko z tymi rurkami problem by był hmm chyba że kwasówka ajć jakieś to wszystko takie zawiłe :D | Oj zawiłe... elektrozawory i inne cudawianki bez których by się nie obeszło... i po co ma grzać grzejnik np w lato??
Tomku Pexa wrzuć do sumpa. Jak chcesz to mogę załatwić Ci wymiennik ciepła (coś na ten styl co ja mam) z kwasiaka o dowolnych wymiarach, ale o tym na PW |
_________________ Adam jest The Best |
|
|
|
|
PolishDiscus
|
Wysłany: 2015-04-20, 21:26
|
|
|
Woda w zasobniku jest połączona z całą instalacją w domu, piec, grzejniki i nie będzie mowy o tym aby wymiennik ciepła się przegrzał...
Zawory RTL nie sa dokładne. |
_________________ Pozdrawiam Tomek
Zapraszam na
wypożyczalnia samochodów w warszawie
|
|
|
|
|
|