Konkurs Wiem wszystko FINAĹ 2014 |
Autor |
Wiadomość |
bosak
Paletki są cudem natury
Imię: Marcin
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Lis 2013 Posty: 740 Skąd: Muszyna
|
Wysłany: 2015-01-03, 23:00
|
|
|
Bartek gratuluję zaciętej rywalizacji:) |
_________________ Paletki są cudem natury:) |
|
|
|
|
alegumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-04, 15:07
|
|
|
Jeszcze raz dziękuję i jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B, więc jak już powiedziałem w razie wygranej zamierzałem ją przekazać a, że się poszczęściło to przekazuje ją Darkowi darek-J co by akwarium dłużej puste nie było, co do odbiór ryb to wiadomo do kogo się udać. Teraz tylko trzeba wybrać jakąś odmianę ma nadzieję, że będzie coś co Ci wpadnie w oko. Wiem, że pięć sztuk to nie wiele to można będzie coś dokupić w kraju lub za również dwie porcje zarodowe robaków, więc jeśli Darek się skusi to wyśle. Jeśli nie to może ktoś z uczestników się zgłosi kto pierwszy ten lepszy . |
Ostatnio zmieniony przez 2015-01-04, 15:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-04, 16:38
|
|
|
Bartłomieju nie wiem co powiedzieć , po prostu mnie zatkało nie wiem czym sobie zasłużyłem w Twoich oczach , oczywiście serdeczne DZIÄKUJE , co do robaków oczywiście że przygarnę |
|
|
|
|
jurasiga
Imię: JURAS
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 1682 Skąd: Turek
|
Wysłany: 2015-01-04, 16:40
|
|
|
No i ja czekałem na tą wiadomość , o której żeśmy rozmawiali z Bartkiem
Nagrodę którą i ja zdobyłem w konkursie urządzonym przez Bogdana chciał bym przekazać Darkowi darek-J . Jest to książka i suchy pokarm . Darek będziesz mógł się podszkolić z tej książki o rybach które ci Bartłomiej ofiarował a pokarmem na starcie je podtuczysz . |
_________________ Pozdrawiam Juras |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-04, 16:44
|
|
|
Jurek czuje się jednocześnie zaszczycony i ogłupiały |
|
|
|
|
toommaszeek
Imię: Tomasz
Pomógł: 7 razy Wiek: 43 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 1068 Skąd: Aleksandrów Kujawski
|
Wysłany: 2015-01-04, 16:56
|
|
|
jurasiga i alegumis macie WIELKIE serca
darek-J, Ty to masz szczęście
Panowie gratuluję Wam, i oby było więcej "takich akcji". |
_________________ Adam jest The Best |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-04, 17:02
|
|
|
Własnie Tomek poczułem się jak bym miał znowu 10 lat i starsi koledzy chcą Mi pomóc w moim nowym Hobby , mało się nie poryczałem ze wzruszenia .
Super ,Trza więc lać wodę
Jeszcze raz Dziękuje jurasiga i alegumis |
|
|
|
|
toommaszeek
Imię: Tomasz
Pomógł: 7 razy Wiek: 43 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 1068 Skąd: Aleksandrów Kujawski
|
Wysłany: 2015-01-04, 17:37
|
|
|
darek-J napisał/a: | Własnie Tomek poczułem się jak bym miał znowu 10 lat i starsi koledzy chcą Mi pomóc w moim nowym Hobby | Szczęściem jest mieć takich kolegów
darek-J napisał/a: | mało się nie poryczałem ze wzruszenia . | Darku doskonale wiem co czujesz, tak samo się czułem jak Ty teraz, w zeszłorocznej edycji konkursu wiem wszystko. Jak ryby zostały zlicytowane na leczenie mojej córeczki Wikusi, po dziś dzień jestem WSZYSTKIM wdzięczny za wszelkiego rodzaju pomoc.
darek-J napisał/a: | Super ,Trza więc lać wodę | To jeszcze nie nalana?? |
|
|
|
|
Bogdan
Imię: Bogdan
Wiek: 76 Dołączył: 26 Paź 2013 Posty: 55 Skąd: Jaroszowiec
|
Wysłany: 2015-01-04, 18:21
|
|
|
Witam.
Właśnie Juras przesłał mi adres gdzie mam wysłać nagrody i jest to adres Darka.
Piękny gest.
Książkę i pokarm postaram się wysłać w przyszłym tygodniu. |
_________________ Szczęśliwi ci, których nie uczę.
Pozdrawiam Bogdan M |
|
|
|
|
alegumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-04, 18:52
|
|
|
Cieszę się, że ryby znalazły nowy dom Niech zdrowo rosną ku uciesze Twoich i naszych oczu. Czas leci także do roboty Darku niech się woda leje a dzięki Jurasowi będziesz mógł się podszkolić i podtuczyć ryby i później nas zagiąć w następnej edycji Nie można pominąć oczywiście fundatorów tych nagród Adama i Bogdana( kolejność alfabetyczna ) bez których Juras i ja nie moglibyśmy zrobić nic, jeszcze raz dzięki. Co do robali to została jeszcze jedna porcja jak ktoś chętny to pisać. Chciałoby się obdarować Wszystkich, ale niestety się nie da. |
Ostatnio zmieniony przez 2015-01-04, 18:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jurasiga
Imię: JURAS
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 1682 Skąd: Turek
|
Wysłany: 2015-01-04, 19:16
|
|
|
Darku cieszę się że Ty się cieszysz .
Powodzenia i lej wodę ale tym razem do akwarium |
_________________ Pozdrawiam Juras |
|
|
|
|
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2015-01-04, 19:18
|
|
|
bosak napisał/a: | adamn napisał/a: | 15 - do jakiego smakowitego elementu świątecznego można przyrównać dyskowce?
KABANOSY |
to subiektywna odpowiedź. Interpretacja autora i jego pytania.
Czemu nie do placka dysk płaski jak placek świąteczny. |
Gdyby ktoś czytał dokładnie FORUM to by wątki o kabanach znalazł przykładowo
http://discusforum.adamn....hp?mode=results
a kaban to wieprz lub dzik a z tego wyłażą kabanosy. Proste bez subiektywnej oceny a FAKTY.
Placki zawsze negowałem za nazewnictwo chyba, że dysk już wyzionął ducha.
Wtedy jakoś mnie zamuliło i myślałem, że ja "wiem wszystko" i pierwszy post napisałem co teraz zostało skorygowane. teraz wiem, że nie ja go napisałem. Nawet tamten nie był pierwszym.
Ryby do wyboru to:
leopard mozaikowy
brylant turkus
snow white
white leopard
red fire
dla trzeciego możliwa preferencja cenowa
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
jol.anta
Imię: Jola
Wiek: 67 Dołączyła: 30 Gru 2012 Posty: 224 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 2015-01-05, 11:53
|
|
|
Bartku gratuluję Ci zwycięstwa!
Widać, że Twoja "sportowa dusza " pozwala na śmiałe pokonywanie przeszkód |
_________________ Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił. |
|
|
|
|
mg72
Imię: MIREK
Wiek: 52 Dołączył: 21 Lis 2012 Posty: 133 Skąd: wysocko wielkie
|
Wysłany: 2015-01-06, 16:43
|
|
|
Bartek i Juras -panowie wielki szacun dla was miło się czyta o takich gestach |
|
|
|
|
alegumis [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-06, 20:40
|
|
|
Mirek, ale to naprawdę naturalna rzecz trzeba umieć się dzielić. Nie można być zachłannym, ja już ryby mam Darek jeszcze nie, więc oczywista oczywistość wychodzi z tego równania a i my skorzystamy na pewno bo jak znam Darka to się przyłoży i będzie co oglądać. Trzeba sobie pomagać jak tylko jest okazja bo z kłótni to nic dobrego nie wynika. Dobra bo zaraz będzie, że to i tamto. Zapomniałem wspomnieć, że Juras szybko się połapał co jest grane i od razu do mnie uderzył, że swoją nagrodę również przekaże Darkowi co dopełniło całości. |
Ostatnio zmieniony przez 2015-01-07, 05:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|