Druga przygoda z paletkami |
Autor |
Wiadomość |
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2017-12-28, 15:32
|
|
|
te skaczące do góry
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Jaros293
Imię: Jarek
|
Wysłany: 2017-12-28, 17:09
|
|
|
Te skaczące to jeszcze resztki artemii dojadają. Jutro wrzucę aktualizacje bez atremii:) |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2017-12-28, 19:58
|
|
|
się obaczy
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Jaros293
|
Wysłany: 2018-01-06, 17:15
|
|
|
Aktualizacja:
Małe są już same w akwarium, pobierają już miksa oraz grindala.
Niestety z tego co widzę to 98% rośnie jak na razie w długość zamiast w wysokość.
No i o dziwo wychodzi im pieprz a trzymam je praktycznie na samym RO z codziennymi podmiankami ok 10-20%.
Więc coraz bardziej dochodzę do wniosku, że u PB pieprz jest dziedziczny a warunki wody mają marginalne znaczenie.
No i na koniec dziwna sprawa ok 8 młodych ma inne ubarwienie coś jakby turkus. Jak to jest możliwe?
Dajcie znać co sądzicie o młodzieży i czy coś ciekawego z tego wyrośnie? :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2FTnDUbla0M&feature=youtu.be[/youtube] |
|
|
|
|
RednexDiscuss
Imię: Radosław
Wiek: 44 Dołączył: 25 Gru 2017 Posty: 3 Skąd: Dobrzeń Wielki k/Opola
|
Wysłany: 2018-01-07, 12:18
|
|
|
Witam.
Trzymasz te młode praktycznie na samym RO, a jaka twardość ogólna?? |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2018-01-07, 13:13
|
|
|
Bo te stare co mają małe to mieszańce i stąd wyłażą ciemne. Do tego mają na sobie stare tyle pieprzu jak pierwsza ryba mnożona na PB. A o małych pisałem wcześniej większość z uszkodzonym pęcherzem pławnym. Tego nikt nie zmieni bez względu czy żrą solowca czy nie. Im szybciej je spławisz tym lepiej reszta będzie rosła.
pigeon czysty wygląda jak te
F I L M
gdzie ani jedna nie jest inna niż pozostałe,
Adam |
|
|
|
|
|
Jaros293
|
Wysłany: 2018-01-07, 15:33
|
|
|
Witam, kolegę z opolskiego:) twardość jest praktycznie 0 testy robione zoolekiem 1-2 krople.
Adamie To co to za mieszanka? przypomnę, że stare mam od ciebie:) a jestem ciekaw co wyrośnie z tych ciemnych. |
|
|
|
|
RednexDiscuss
Imię: Radosław
Wiek: 44 Dołączył: 25 Gru 2017 Posty: 3 Skąd: Dobrzeń Wielki k/Opola
|
Wysłany: 2018-01-07, 17:47
|
|
|
Młode musisz wychowywać w twardszej wodzie, bo w zbyt miękkiej możesz mieć problem ze źle wykształconymi pokrywami skrzelowymi i promieniami płetw. |
Ostatnio zmieniony przez RednexDiscuss 2018-01-07, 17:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2018-01-07, 21:26
|
|
|
pigeon blood to mieszanka powstała z dzikiego dyska z odłowu zmieszanego z dyskiem jadeitowym (nefrytowym). Powstała w AZJI. Stąd tu ciemne wyłażą. Gdy pojawia się takie coś trzeba znów go zmieszać by się kolor utrwalał a nie pieprz. Dziwne, że chyba nikt co brał moje PB czegoś takowego nie miał jak TY te stare. Moim zdaniem coś nie tak z wodą i nie takie składniki pokarmowe.
Adam |
|
|
|
|
|
Jaros293
|
Wysłany: 2018-01-08, 20:20
|
|
|
Zawirowania wody miałem spore, to prawda, zwłaszcza jako początkujący akwarysta dużo popełniłem błędów. ich skutki to leczenia, restarty zbiornika i dużo innych.
Składniki pokarmowe na 100% są dobre głównie to mix na bazie przepisów z tej strony oraz własny doniczkowiec.
Ryby miały już delikatny pieprz od samego początku, co zresztą widać na filmach z pierwszej strony, u mnie ten pieprz się powiększył co tez widać na zdjęciach i filmach:)
Z miejsca chciałem zaznaczyć ,ze osobiście te ryby wybierałem i mi podoba się ten pieprz.
Wracając do wcześniejszej dyskusji podniosę troszkę twardość wody bo nie byłem świadom problemów z pletwami i skrzelami.
Adamie i jeszcze pytanie do ciebie z tymi pęcherzami pławnymi, Jak ryba ma uszkodzony pęcherz to powinna pływać cały czas w pionie? Bo troszkę zapomniałem i znowu wrzuciłem film po jedzeniu:) |
Ostatnio zmieniony przez Jaros293 2018-01-08, 20:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2018-01-09, 13:25
|
|
|
z uszkodzonym pęcherzem albo wali głową do dołu albo leży na dnie jak flądra albo opiera się o dno i pływa skokami jak netoperek.
Adam |
|
|
|
|
|
|