Stelaż pod baniaczek 360l |
Autor |
Wiadomość |
mazi
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 2015-01-05, 21:47
|
|
|
Ok wiec jakoś to opanuje ale dzięki za i odpowiedzi;) |
|
|
|
|
toommaszeek
Imię: Tomasz
Pomógł: 7 razy Wiek: 43 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 1068 Skąd: Aleksandrów Kujawski
|
Wysłany: 2015-01-05, 22:12
|
|
|
jurasiga napisał/a: | obciążenie bliskie 500 kg
wody jakieś 350 kg szkło pewnie 50 kg i piasku 50 kg do tego korzenie z 5 kg , pokrywa i osprzęt | Zapomniałeś dodać 10 kilo na Twoje kabany
mazi kombinujesz z belkami i nawet nie wiesz jak to wykończyć, zrób tak jak Juras Ci podpowiada, szafka z płyty wiórowej będzie Ci służyć i będzie to ładnie wyglądać.
Gotowa szafka daje większą gwarancję stabilności niż taka kratownica z którą sam nie wiesz jak sobie poradzić, co innego jakbyś wiedział co do czego.
Sam piszesz że dopiero co zrobiłeś remont, a tutaj prosisz się o kłopoty...
Pamiętaj chytry traci podwójnie, coś czuję że chcesz ślizgnąć się po kosztach... |
|
|
|
|
darek-J [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-05, 22:30
|
|
|
Ja mam wymurowane z cegły klinkierowej |
|
|
|
|
gienierator
Imię: Eugeniusz
Pomógł: 4 razy Wiek: 59 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 894 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2015-01-05, 22:34
|
|
|
Jeśli nie wiesz jak się zabrać to chętnie pomogę w projektowaniu szafki.
pozdro... |
Ostatnio zmieniony przez gienierator 2015-01-05, 22:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mazi
|
Wysłany: 2015-01-05, 23:01
|
|
|
Gienierator z zawodu projektant ta?:D nie no jakieś tam pomysły mam jak to zrobić. Znów takiej jakieś komplikacji przy tym nie będzie. A zanim to postawie w domu to dam jakieś obciążenie na to 400kg:p cos znajdę:D autem na to najade hahaha. A co do kosztów to Tomek nie ukrywam chce jechać po kosztach bo remont mnie wykosztowal a chciałbym juz mieć baniak postawiony a nie mam 600zl Abt Dax teraz na szafkę bo jeszcze sypialnie muszę zrobić:p |
|
|
|
|
gienierator
|
Wysłany: 2015-01-05, 23:09
|
|
|
mazi napisał/a: | Gienierator z zawodu projektant ta? |
Sorki ale chciałem dobrze ale jak sam nie wiesz co robisz to miłej zabawy , z mojej strony to tyle . |
|
|
|
|
bosak
Paletki są cudem natury
Imię: Marcin
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Lis 2013 Posty: 740 Skąd: Muszyna
|
Wysłany: 2015-01-05, 23:15
|
|
|
mazi napisał/a: | Gienierator z zawodu projektant ta?: |
Cytat: | Jeśli nie wiesz jak się zabrać to chętnie pomogę w projektowaniu szafki.
pozdro...
|
mazi powiem krótko: ktoś chce Ci pomóc i doceń to bo następnym razem będziesz potrzebował pomocy i znów ktoś odwróci się plecami do Ciebie.
Gienek jest w tym dobry! Poczytaj o Jego dokonaniach:) |
_________________ Paletki są cudem natury:) |
Ostatnio zmieniony przez bosak 2015-01-05, 23:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mazi
|
Wysłany: 2015-01-05, 23:18
|
|
|
Ale on mnie źle zrozumiał:) gienierator nie chodziło mi o to CZE niechce żebyś mi pomógł tylko po prostu zapytalem czy jesteś jakimś projektantem z zawodu czy cos;) a nie ze niechciabym twojej pomocy. Bo zastanawaolem się bardziej czy BD mnie to kosztować iles zl a nie żebyś się zgorszyl na mnie.. Ĺšle mnie zrozuniales;)
Przez to dalem tez emot ikonke ":D" abyś to odebrał z pol żartem |
Ostatnio zmieniony przez mazi 2015-01-05, 23:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bosak
Paletki są cudem natury
Imię: Marcin
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Lis 2013 Posty: 740 Skąd: Muszyna
|
Wysłany: 2015-01-05, 23:23
|
|
|
Tak jest fachowcem i projektantem ze zmysłami architekta. |
_________________ Paletki są cudem natury:) |
|
|
|
|
mazi
|
Wysłany: 2015-01-05, 23:31
|
|
|
No i takiej odpowiedzi oczekiealem, ale gieni. sieE chyba obraził;) jeżeli cie urazilem to skóry, ale tak jak wspominalem nie chciałem abyś to tak odebrał;) ja zawsze jestem otwarty na pomoc i chętnie jak umiem to tez pomoge. Ale pierwsze co myślałem ze cos muszę zapłacić za projekt bo jak to teraz bywa sam projekt tez cos kosztuje a jeżeli to kosztuje to juz ci mowie ze nie mam aktualnie kasy:p bo tak jak wspomnialem jestem wyplukany. A jeżeli z dobrego serca za tzw free to będę wdzięczny;) |
|
|
|
|
gienierator
|
Wysłany: 2015-01-05, 23:44
|
|
|
mazi napisał/a: | Ale pierwsze co myślałem ze cos muszę zapłacić za projekt |
Mazi , ty chyba kopa chcesz dostać ( wirtualnego bo za daleko)
Ja napisałem że pomogę a nie że wykonam projekt , czy jestem fachowcem , nie wiem ale zrobiłem już parę naście szafek rozmaitych akwariowych , meble kuchenne też obce mi nie są a jak mi odwali to robię baniak ze sklejki i testuję ile pożyje.
Nie jestem z tych bardzo obrażalskich ale i narzucanie się nie leży w mojej naturze , propozycja jak coś aktualna.
pozdro... |
|
|
|
|
mazi
|
Wysłany: 2015-01-06, 07:47
|
|
|
Ok gienierator ja tez niechce z nikim mieć konfliktów bo nie należeli do tych co ich szukają;) a myślałem ze to inaczej odbierzesz;p, gdybym wiedział to może inaczej bym te zdanie sklelil;p ale dobrze ze jest wytłumaczone o co chodziło i wszystko wróciło do normy;) ja tak chciałem się dowiedzieć czy w Realu po prostu zsjmujesz się czymś jak projektowanie architektura:) tylko tyle. Ok to jakbys mógł pomoc to na pw odezwac się? |
|
|
|
|
mazi
|
Wysłany: 2015-02-15, 11:30
|
|
|
Witam, po dluzszej ciszy polekku stawiam stelaz pod baniajk 360 . Deski kupilem wczoraj i pomalowalem, kupilem kofirmanty,klej do drzewa,katowniki. Dodaje zdj z stelazu i baniaka. Do stelazu dojda jeszcze deski poprzeczne ktore usztywnia stelaz. Co myslicie wystarczy taki stelaz na baniak? nie rabnie sie?:D No i mam nadzieje ze strop w domu tez wytrzyma , bo tu gdzie mieszkam byly szyny i wylewka, ja na to dalem styropian i 6cm wylewki i siatke zbrojeniowa, mysle ze to sie nie rabnie:D bo jeszcze jak dobrze pamietam to szyny szly wzdluz przedpokoju wiec baniak praktycznie bedzie siedzial na niej..
Ps stelaz robiony pod projekt gienieratora:] Tyle ze z deski a mial byc z plyty meblowej, nie dogadalem sie z gienieratorem;p Ale i tak wielkie dzieki Gienierator;] |
|
|
|
|
darek68
darek68
Imię: darek
|
Wysłany: 2015-02-15, 14:06
|
|
|
wytrzyma spoko |
|
|
|
|
mazi
|
Wysłany: 2015-02-15, 14:24
|
|
|
No tez jestem tego zdania,bo jednak drzewo dużo zmoże..;) a TP znów nie jest jakieś wielkie obciążenie kolo 400kg , a nie takie zbiorniki stoją na zwykłej wiórze i trzymia się:p |
|
|
|
|
|