DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawe, czy mi się uda?
Autor Wiadomość
Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-10, 19:48   

mg72 napisał/a:
Łukasz litośći

Mirek proszę Cię.
Uszanuj moje stanowisko, i nie nalegaj :)

adamn 

Imię: Adam
Wysłany: 2013-03-10, 19:52   

detreomecyna i nystatyna 2/1
Adam

weider
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-10, 19:54   

Łukasz napisał/a:

Sam ostatnio miałeś przykład Jacek u siebie, że nie takie cuda w akwarium można robić z lekami, pod warunkiem, że są odpowiednio użyte.

No nikomu nie ujmując, pomogłeś mi dużo i tego nie mógłbym się nigdy wyprzeć, gdybym posłuchał Ciebie wcześniej, a nie różnej maści znachorów to przetrwałoby więcej ryb i nie miałbym nerwów z tym związanych.
Ale jak pisałem, za dużo sobie wziąłem na głowę i już odpuściłem pod koniec, następnym razem się przygotuję inaczej... w sensie lepiej to pogadamy o "fajnych fantach".
Ważne że choć jeden heckel został wyciągnięty, żyje i żre.

Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-10, 19:58   

weider napisał/a:
Łukasz napisał/a:

Sam ostatnio miałeś przykład Jacek u siebie, że nie takie cuda w akwarium można robić z lekami, pod warunkiem, że są odpowiednio użyte.

No nikomu nie ujmując, pomogłeś mi dużo i tego nie mógłbym się nigdy wyprzeć, gdybym posłuchał Ciebie wcześniej, a nie różnej maści znachorów to przetrwałoby więcej ryb i nie miałbym nerwów z tym związanych.
Ale jak pisałem, za dużo sobie wziąłem na głowę i już odpuściłem pod koniec, następnym razem się przygotuję inaczej... w sensie lepiej to pogadamy o "fajnych fantach".
Ważne że choć jeden heckel został wyciągnięty, żyje i żre.

Moje już nie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mg72 

Imię: MIREK
Wysłany: 2013-03-10, 20:00   

ciekawi mnie ten temat z względu że nadal chyba borykam z bakteriami dwie ryby mają leki biały nalot na oku wygląda to tak jak bym oko delikatnie przytarł papierem ściernym

Klayman
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-10, 20:00   

Łukasz napisał/a:
Dzisiaj szczurek zaczął mięso pobierać, i to dosyć agresywnie. Teraz mu dałem artemię, to się rzucił na nią ;-)

Jak Wam się na wspominki zebrało to mnie też łezka w oku się zakręciła ...

Łukasz tylko nie uważaj, że Pan Ryba został już wileczony ! Bo Pan Ryba nie jest jeszcze wyleczony i trzeba kontynuować terapię ;-)

Szczur nie szczur ale wyprowadzenie takiej ryby daje najwięcej satysfakcji ... :-D

mg72 napisał/a:
wygląda to tak jak bym oko delikatnie przytarł papierem ściernym

Mirku, zlituj się !!! Opis jakby żywcem wyjęty z horrory klasy B, aż mnie oczy zabolały.

Mirku a sprawdź wodę, może coś z nią nie tak? Parametry w porządku?
Ostatnio zmieniony przez 2013-03-10, 20:03, w całości zmieniany 1 raz  

weider
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-10, 20:02   

Łukasz napisał/a:

Moje już nie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie łam się, będą następne. ;-)

Nie no..., Klay, jak Ty już coś doj......sz to masakra normalnie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez 2013-03-10, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  

Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-10, 20:04   

Pan ryba czuje się lepiej.

P.S.
Nie masz jakiejś owcy na zbyciu? Szyby mi glonem zaszły, bym se przetarł :-P :-P
P.S. 2
"Oni są wszędzie"

Mirek.
A to nie będą otarcia od np odławiania ryb siatką? Czasami potrafią dosyć długo zostawać na oku.

adamn 

Imię: Adam
Wysłany: 2013-03-10, 20:06   

nalot w oku to opisane wszystko w wątku. Kwaśna woda lub pasożyty. Bakterie, gdy gała wychodzi i robi się wokoło biała.
Adam

mg72 

Imię: MIREK
Wysłany: 2013-03-10, 20:08   

Klayman napisał/a:

Mirku a sprawdź wodę, może coś z nią nie tak? Parametry w porządku?

parametry okp h6.2-6.4
mikroskop-śluz i kupa - nicieni nie widziałem

Klayman
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-10, 20:12   

Łukasz, czy to co napisał Adam to prawda? Tego użyłeś? Też chciałbym znać tajemnicę.

Łukasz napisał/a:
Pan ryba czuje się lepiej.

Ja cieszyć się niezmiernie ... gorzej jak Pan Ryba okaże się Panią Ryba ;-)

Łukasz napisał/a:
Nie masz jakiejś owcy na zbyciu? Szyby mi glonem zaszły, bym se przetarł :-P :-P

Właśnie skończyła mi się ostatnia owieczka o imieniu Puszek. Muszę sobie założyć hodowle bo na nie zbankrutuję ;-)

Łukasz napisał/a:
"Oni są wszędzie"

Wiem, dlatego noszę kask ochronny z folii aluminiowej, żeby mnie nie namierzyli ... ;-)

PPS, mógłbyś zmienić tytuł - "Od szczura do ... (rymuje się "knura" ale rymów nie polecam tutaj) ... do palety" - będzie bardziej wymowne.

PPPPPPPS Jacku, nie ja zacząłem ;-)
Ostatnio zmieniony przez 2013-03-10, 20:18, w całości zmieniany 1 raz  

Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-10, 20:17   

Klayman napisał/a:

Łukasz napisał/a:
"Oni są wszędzie"

Wiem, dlatego noszę kask ochronny z folii aluminiowej, żeby mnie nie namierzyli ... ;-)

Hełm z ołowiu będzie lepszy :mrgreen:

A propos hełmów i różnych dziwnych nakryć głowy, to przypomniał mi się kawał vel żart aka. dowcip:

Co wyjdzie z połączenia krowy i żółwia?
- cielak w kasku

Zaprawdę powiadam Ci Piotrze była, to nystatyna z detreo.

Askamadej
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-14, 15:16   

Ja chciala bym wiedziec jak sie ma rybka na dzien dzisiejszy? Bardzo ciekawy watek moze kiedys tez zrobie taki eksperyment tutaj 90% ryb w sklepach tak wlasnie wyglada, smutne ale prawdziwe :evil: , tylko bedac w Polsce musze zaopatrzyc sie w te wszystkie leki...

Klayman
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-14, 17:16   

No właśnie Łukasz - zrób fotki i wstawiaj ... też jestem ciekaw, czy paletka nabrała już odpowiedniej wilgoci ;-)

Łukasz
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-25, 21:24   

Chudy po drugiej dawce lewamizolu zaczął odzyskiwać kolor. Wygląda jak wygląda, ale żyje i je. Mam nadzieję, że będzie dobrze, bo z dnia na dzień zaczyna pochłaniać coraz większe porcje. Najlepiej smakuje mu granulat w zalewie czosnkowej domowej roboty :mrgreen: Nie tylko jemu, bo inne ryby tez to lubią - Ruda zwłaszcza.

Sprawdzałem odchody - czysto.

Dwa zdjęcia wrzucam:

...miałem też film jak skubie mixa z ręki, ale mi się zapodział gdzieś... :roll:

P.S.
Musiałem dołożyć silikonu do akwarium, bo lada chwila zwiałby z niego między szybą, a łączeniem.

To tyle.

Odpowiedz do tematu