Takie sobie 240L Regusa |
Autor |
Wiadomość |
adamn
Imię: Adam
Pomógł: 66 razy Wiek: 66 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 7466 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-04-08, 11:06
|
|
|
Czy jak wybierałeś nowe ryby czytałeś to:
http://discusforum.adamn.pl/viewtopic.php?t=36
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
Regus
Imię: Roman
|
Wysłany: 2013-04-08, 12:06
|
|
|
Adam niestety nie czytalem poniewaz wyskakuje mi
(Tylko moderatorzy mogą czytać tematy na tym forum. Masz jeszcze zbyt mało napisanych postów aby uzyskać dostęp do tego działu. Więcej informacji znajdziesz tutaj: Działy forum z ograniczeniami.)
i niemam dostepu |
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-04-08, 13:39
|
|
|
wyskakuje tylko dzisiaj ale wcześniej było dostępne dla każdego.
Adam |
_________________ "Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
|
|
|
|
|
jurasiga
Imię: JURAS
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 1682 Skąd: Turek
|
Wysłany: 2013-04-08, 14:52
|
|
|
Kolega z Turku (Krzysztof ) mówił mi ze byłeś na giełdzie w łodzi , (pewnie wtedy co mi proponowałeś ) i kupiłeś ryby,rośliny i że wpuściłeś je do zbiornika ogólnego w ten sam dzień ale nie chciałem wieżyc , Ty taki akwarysta i takie błędy 7 różnych zagrożeń no ale co ja tam wiem znowu ktos powie że dla mnie wszyscy są BE a ja git , |
_________________ Pozdrawiam Juras |
|
|
|
|
Tombo23
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2013-04-08, 17:05
|
|
|
A odchodząc od różnych zagrożeń, na które i tak już za późno bo ryby już wpuściłeś i na pewno następnym razem będziesz pamiętał o kwarantannie to kiedy zamierzasz powiększyć akwarium? Wiem z doświadczenia, że z biegiem czasu strasznie małe się robią a i obsadę też masz już nie małą. |
|
|
|
|
Szybki
Imię: Damian
Wiek: 38 Dołączył: 27 Lis 2012 Posty: 156 Skąd: Posada, Kazimierz Biskupi
|
Wysłany: 2013-04-08, 17:18
|
|
|
jurasiga napisał/a: | Kolega z Turku (Krzysztof ) mówił mi ze byłeś na giełdzie w łodzi , (pewnie wtedy co mi proponowałeś ) i kupiłeś ryby,rośliny i że wpuściłeś je do zbiornika ogólnego w ten sam dzień ale nie chciałem wieżyc , Ty taki akwarysta i takie błędy 7 różnych zagrożeń no ale co ja tam wiem znowu ktos powie że dla mnie wszyscy są BE a ja git , |
Nic do dodania
Tombo23 napisał/a: | Wiem z doświadczenia, że z biegiem czasu strasznie małe się robią a i obsadę też masz już nie małą. |
Jeśli ktoś na upór popełnia błędy mimo porad to takie drobnostki są mało istotne. Takie moje zdanie. Nie pozostaje nic jak rozłożyć ręce. |
|
|
|
|
adamn
|
Wysłany: 2013-04-08, 17:28
|
|
|
Błędy błędami ale wybór ryb w skali dobra i zła to 1 i 2. Możecie sobie obstawiać, która to która.
Adam |
|
|
|
|
|
jurasiga
|
Wysłany: 2013-04-08, 19:08
|
|
|
Adam a słyszał byś ile on za te 8 cm ryby 2 dał i to 2 sztuki takiego rarytasku zakupił |
|
|
|
|
Regus
Imię: Roman
|
Wysłany: 2013-04-08, 21:29
|
|
|
Jurek a ty wiesz ?? ( to ile dalem to moja sprawa i moje pieniadze , niewiem co cie to obchodzi) o jakich 7 zagrozeniach ty plecizsz czlowieku ???? to ze ty potrafisz wykonczyc zdrowe ryby to wiemy( TO SA NIE TYLKO MOJE SLOWA ) ale mnie sie nie czepiaj bo przy kazdym poscie ktory napisze jest twoja kontra twoje ryby wiecej siedza w izolatcie niz w ogolnym wiec najpierw popraw swoje bledy a pozniej pouczaj innych . Tak wpuscilem ryby po kilku godzinach do baniaka bo nie mam przejsciowego mam 25L w ktorym lecze samca , docelowo czekam za baniakiem 720L i z tego baniaka 240L zrobilem przejscowy baniak , plywa tam tyle capifoxu i innych swinstw ze chyba zadne dziadostwo tam dlugo nie zagosci , tak mysle , narazie odchody ryb sa ok (patrzac pod mikroskopem ) wiec chyba nie mam co sie obawiac na obecna chwile |
|
|
Ryszard [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-09, 08:02
|
|
|
Roman , a moze niedomowienia i oszczerstwa z innych for pozostawisz na boku , a tutaj czytaj "ktos chce ci pomoc" przenoszenie wasni na to forum juz sie nam wszystkim czkawka odbija ! |
|
|
|
|
jurasiga
|
Wysłany: 2013-04-09, 08:35
|
|
|
Zdrowa ryba nie jest po 3 dniach zafajdana i to w akwarium kwarantannowym to powinieneś wiedzieć i osoba która ci to mówiła też no ale widać po twoich poczynaniach i opisie co robisz z rybą i rybami . Mam na to dowody w postaci filmów i nie ja określałem co ona miała w sobie więc zastanów sie co piszesz .a osoby które to mówiły nigdy dokładnie nie robiły badań pod mikroskopem
Regus napisał/a: | twoje ryby wiecej siedza w izolatcie niz w ogolnym wiec najpierw popraw swoje bledy a pozniej pouczaj innych |
Ostatnio nic nie siedzi w izolatce i jakos nie wiem z kont u ciebie takie informacje ryby pływaja w ogólnym i sie maja dobrze .
Regus napisał/a: | Tak wpuscilem ryby po kilku godzinach do baniaka bo nie mam przejsciowego mam 25L w ktorym lecze samca , docelowo czekam za baniakiem 720L i z tego baniaka 240L zrobilem przejscowy baniak , plywa tam tyle capifoxu i innych swinstw ze chyba zadne dziadostwo tam dlugo nie zagosci , tak mysle , narazie odchody ryb sa ok (patrzac pod mikroskopem ) wiec chyba nie mam co sie obawiac na obecna chwile |
A teraz przeczytaj cos napisał i opowiedz wszystkim jak to sie leczy jedna rybę a całą obsdę i na co stosujesz ten cudowny lek jakim to w akwarium masz i co wszystko wybija |
Ostatnio zmieniony przez jurasiga 2013-04-09, 08:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jurasiga
|
Wysłany: 2013-04-09, 08:43
|
|
|
Regus napisał/a: | ( to ile dalem to moja sprawa i moje pieniadze , niewiem co cie to obchodzi) |
to ile za ryby dałes pisałeś gdzie indziej i raczej dla wglądu karzdego , a jak bys nie zauważył nie podałem cen
Regus napisał/a: | to ze ty potrafisz wykonczyc zdrowe ryby to wiemy( TO SA NIE TYLKO MOJE SLOWA ) ale mnie sie nie czepiaj bo przy kazdym poscie ktory napisze jest twoja kontra twoje ryby wiecej siedza w izolatcie niz w ogolnym wiec najpierw popraw swoje bledy a pozniej pouczaj innych . |
Ostatnio nic nie siedzi w izolatce i jakos nie wiem z kont u ciebie takie informacje ryby pływaja w ogólnym i sie maja dobrze .
jakie błędy popełniam powiedz proszę bo nie wiem ? leczenie odpowiednimi srodkami to błąd ? powiedz czym ty ryby leczysz ? |
|
|
|
|
darek68
darek68
Imię: darek
|
Wysłany: 2013-04-09, 14:16
|
|
|
Przestancie sie juz drapac .bo naprawdę s..ć sie chce Rysiek dobrze radzi |
|
|
|
|
jurasiga
|
Wysłany: 2013-04-09, 14:39
|
|
|
darek68 napisał/a: | Przestancie sie juz drapac .bo naprawdę s..ć sie chce Rysiek dobrze radzi |
Jakie drapanie to tylko wypowiedź na temat trzymania ryb a jeśli ktoś nie potrafi przyjąć negatywnej opinii o swoich rybach i postępowaniu z nimi no to juz jego problem a nie tylko ja to zauważyłem jak widać powyżej
Czy na forum jak ktos Pokaże nie fajne ryby to trzeba mu pisać "Oj jakie ładne sztuki będę śledził ten wątek "
Czy jak ktoś opisze jak postąpił z rybami i ktoś mu to wytknie to musi być narażony zaraz na złą opinie innych ?
|
|
|
|
|
darek68
darek68
Imię: darek
|
Wysłany: 2013-04-09, 15:31
|