Paletki w Niemczech lub Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Luca
Imię: Ĺukasz
Wiek: 45 Dołączył: 16 Mar 2013 Posty: 48 Skąd: NIemcy, Straelen
|
Wysłany: 2013-03-21, 22:45 Paletki w Niemczech lub Holandii
|
|
|
Witam mam pytanie czy który kolwiek z forumowiczów przebywa obecnie w Niemczech, ewentualnie czy ktoś zna jakiegoś dobrego ! hodowce paletek w tym kraju lub w Holandii ? bardzo chętnie kupił bym parę placków od kogoś konkretnego. Mam nadzieję, że nie będę skazany na sklep zoologiczny. Wiem, że jest jeden sklep niedaleko mnie w Duisburgu, ale nie wiem czy opłaca sie brać z tamtąd ryby nawet jeżeli jest to najwiekszy sklep zoologiczny w całych niemczech i ma doskonałą renome jednak to sklep. Proszę, o pomoc i dziękuje. |
|
|
|
|
Domisia [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-21, 23:12
|
|
|
Witaj Ĺukaszu,
mogę polecić Ci kupno ryb u Boba, jest dilerem dyskowców od Stendkera i Piwowarskiego. Paletki ma pierwszej klasy i w świetnym stanie. Nie wiem jak daleko jesteś w stanie wybrać się po ryby, bo Bob mieszka w Holandii. Z Duisburga powinno być ok 80 km.
Tu masz namiary na jego stronkę:
http://www.discuspassie.n...&bodyHoogte=585
Bob ma trochę ryb u siebie, można też zamówić konkretną odmianę w konkretnym rozmiarze.
Bob swobodnie mówi po angielsku, pewnie po niemiecku też.
Jeśli zaś interesują Cię dzikie dyskowce z odłowu, najlepszy wybór i profesjonalną pomoc dostaniesz w Hasselt w Belgii, w sklepie Hustinx-Aquaristiek. Ci ludzie także sami wyprawiają się do Brazylii po ryby. Mają duży wybór nie tylko dyskowców i nie tylko z odłowu.
http://www.hustinx-aquari...newlang=english |
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-03-21, 23:27
|
|
|
Bardzo Ci dziękuje za tą wspaniałą wiadomość ja pracuję w Holandii, a mieszkam w Niemczech koło granicy, a więc nie mam tam wcale daleko, do Duisburga mam od siebie 40 km więc do Boba jeszcze bliżej. Spokojnie się z nim porozumiem w jakim kolwiek języku NIemieckim czy to Angielskim nie ma problemu. Bardzo dziękuje. |
|
|
|
|
Domisia [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-21, 23:45
|
|
|
Nie ma za co
Przed wycieczką skontaktuj się z nim, mailowo czy telefonicznie. Ryby trzyma w zaadoptowanym do tego celu pokoju w domu, więc lepiej mieć pewność, że się go zastanie. |
|
|
|
|
toommaszeek
Imię: Tomasz
Pomógł: 7 razy Wiek: 43 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 1068 Skąd: Aleksandrów Kujawski
|
Wysłany: 2013-03-22, 10:26
|
|
|
Polecam Alexa Piwowarskiego następnie braci Stendker. Nie wiem jak w tym sklepie co Dominika podała ale jak kupujesz bezpośrednio od hodowców to mniej więcej ryby od Alexa są 3 x droższe niż od Stendkerów. |
|
|
|
|
robert [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-22, 11:48
|
|
|
Piwowarski pierwsza klasa, mozesz sam do niego pojechać. Stendker to paskudztwa poza silverem |
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-03-22, 18:15
|
|
|
Dziękuje wam za odpowiedzi i za ogólną pomoc. Pzdr Ĺukasz |
|
|
|
|
Więcek
Pasjonat
Imię: Piotrek
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 346 Skąd: Głogów
|
Wysłany: 2013-03-22, 20:18
|
|
|
Miałem Stendkery i byłem zadowolony. Jak wchodzę na stronę Piwowarskiego to "gul mi chodzi" i mam ochotę zamówić tam ryby.
Byłem w Zoo Zajac http://www.zajac.de i polecam ale tylko jako wycieczkę.
Piękne dyski tylko z dobrej hodowli polecam a nie ze sklepu. |
_________________ ''Nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem,,
A.Einstein. |
|
|
|
|
Ryszard [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-22, 20:22
|
|
|
Jutro jade do Berlina sie rozejrzec , moze znajde cos ciekawego :) |
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-03-22, 20:48
|
|
|
Własnie pisałem z Bobem ktory zajmuje sie hodowlą i sprzedażą palet od Stendekera i Piwowarskiego jestem z nim umówiony na odbiór ryb w przyszłym tygodniu. Ze względu, że nie ma dwoch odmian które chce od Piwowarskiego jestem zmuszony wziąść dwie od Stendekera a pozostałe cztery biorę od Piwowarskiego. Może wymienie które mnie interesują : SNAKESKIN ROOD, PIGEON BLOOD ROOD, PIGEON BLOOD BLAUW, COBALT BLAUW, BLUE DIAMOND, BLUE DIAMOND SNAKESKIN. Po prostu rewelacja. Jak tylko kupię te ryby to powklejam zdjęcia. Będziecie mogli ocenić. |
|
|
|
|
alex
Imię: Ola
Wiek: 53 Dołączyła: 06 Sty 2013 Posty: 362 Skąd: Jenin k/Gorzowa Wlkp
|
Wysłany: 2013-03-22, 20:51
|
|
|
Ryszard to zajrzyj i tu: http://www.diskusfischzucht-berlin.de/ i zdaj relację Nikt znajomy tam nie był,więc jakaś relacja pozwoliłaby się ustosunkować do tej hodowli ..... |
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-03-22, 20:55
|
|
|
Chętnie bym tam pojechał, ale......, :) zawsze musi być jakies, ale :) niestety Berlin jest oddalony ode mnie jakies 600 km, a więc troszke za daleko. Chyba, że będę jechal do Polski to zawsze mogę podskoczyć, aczkolwiek prędko to nie będzie :(. |
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-03-22, 20:56
|
|
|
Sorki myślałem, ze to do mnie :) |
|
|
|
|
alex
Imię: Ola
Wiek: 53 Dołączyła: 06 Sty 2013 Posty: 362 Skąd: Jenin k/Gorzowa Wlkp
|
Wysłany: 2013-03-22, 21:00
|
|
|
Sorry,chodziło o Ryszarda bo się do Berlina wybiera...Nie zauważyłam,że pojawiła się twoja odpowiedź i wysłałam posta. |
|
|
|
|
Luca
|
Wysłany: 2013-03-22, 21:01
|
|
|