DiscusForum.adamn.pl Strona Główna  
      FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     


Poprzedni temat «» Następny temat
Powrót do akwarystyki
Autor Wiadomość
kowalajnen1982 

Imię: slawek
Wiek: 37
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 247
Skąd: szczecinek
Wysłany: 2016-11-27, 21:24   

Witam. Jeśli chodzi o miejsce na filtr RO-to ja mam zamocowany w korytarzyku , a wodę zarówno zasilanie jak i odpad oraz czyste H2O rozprowadziłem cienkimi wężykami w listwach panelowych przypodłogowych . Nadmieniam również ,że czyste H2O z RO leci w/w wężykiem na piętro do beczki gdzie po ogrzaniu i dodaniu kranówy trafia do akwarium.
 
 
Christian 

Imię: Krystian
Wiek: 63
Dołączył: 01 Cze 2016
Posty: 37
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2016-11-28, 18:19   

Fajnie jest mieć korytarzyk, niestety go nie mam. Mieszkam w bloku na 55m
 
 
kowalajnen1982 

Imię: slawek
Wiek: 37
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 247
Skąd: szczecinek
Wysłany: 2016-11-28, 19:16   

Witaj. RO można schować praktycznie wszędzie -najważniejsze jest doprowadzić zasilanie i odprowadzenie wody tak ,aby było to w miarę mało widoczne. Pozdrawiam
 
 
Christian 

Imię: Krystian
Wiek: 63
Dołączył: 01 Cze 2016
Posty: 37
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2017-02-09, 10:27   

Hurrrrrrrrrra zamontowałem filtr RO.Ale ile musiałem poprzestawiać gratów to tylko........ . Jeden cały pawlacz - reorganizacja. Kawałek szafy musiał pomieścić część środków czystości z pod zlewozmywaka gdzie znalazł miejsce filtr. Za to ile rzeczy niepotrzebnych i już niepotrzebnych, zapomnianych znalazłem w pawlaczu. Nie ma tego złego co by......... . Teraz doprowadzam powoli parametry wody do lepszych. A tak przy okazji myślałem, że woda z filtra RO ma Ph 7, a ja mam 6,5. Czy to jest normalne? A może coś źle zrobiłem.
 
 
Nalesnick 

Imię: Tomek
Wiek: 49
Dołączył: 20 Gru 2013
Posty: 75
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2017-02-09, 12:06   

moja ma nawet 6,00
chyba, że cos źlę mierzę
no i trochę zależy jak bardzo Ci ją membrana RO "przeczyści"
 
 
 
zibi 
zibi

Imię: Zbigniew
Pomógł: 1 raz
Wiek: 55
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 229
Skąd: Głuchów Górny
Wysłany: 2017-02-09, 18:46   

Po napowietrzeniu i 24 godz ph wzrośnie do 7
_________________
zibi
 
 
abby 

Imię: Janek
Wiek: 29
Dołączył: 17 Mar 2017
Posty: 2
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-03-17, 11:50   

Ja również biorę się ponownie za akwarium, mam nadzieję, że tym razem pójdzie wszystko tak jak powinno...
 
 
Christian 

Imię: Krystian
Wiek: 63
Dołączył: 01 Cze 2016
Posty: 37
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2017-03-17, 22:05   

No to Janek powodzenia. Masz blisko podobno renomowane hodowle, ale czy tacy jak my dostaną ryby pierwszej jakości? Głowa do góry i do przodu. W razie niepowodzeń nie załamuj się i pokonuj je. Wszystkiego dobrego.
 
 
Christian 

Imię: Krystian
Wiek: 63
Dołączył: 01 Cze 2016
Posty: 37
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2018-09-03, 12:29   

Dlaczego z telefonu nie mogę wstawić postu z filmikiem. Wyświetla mi się wiadomość: nie określono typu postu.
 
 
adamn 



Imię: Adam
Pomógł: 58 razy
Wiek: 60
Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 7594
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-09-03, 15:19   

o ile wiem na FORUM można załączać posty ze ZDJĘCIAMI a nie z filmami. Filmy jak już muszą by z jakiegoś programu np.: YT. Wtedy link i po zawodach.
Adam
_________________
"Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł" Albert E.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  


     DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach     
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group :: c3s Theme © Zarron Media :: modified by Gilu & Vision
Edycja, modyfikacje i poprawki: TIserwis.pl







Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10